J.R.R. Tolkien'ın Hayatını Anlatacak 'Tolkien' Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

19.01.2019 17:03
J.R.R. Tolkien'ın Hayatını Anlatacak 'Tolkien' Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Fox Searchlight Pictures, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinin yazarı J.R.R. Tolkien'ın hayatını konu alan filmin vizyon tarihini duyurdu.


J.R.R. Tolkien'ın edebi anlamda ölümsüzlüğe ulaşmasını sağlayan çalışmaları daha önce de bazı filmlere ilham kaynağı olmuş fakat bu filmler pek fazla ses getirmemişti. Nicholas Hoult'un başrolünde oynayacağı yeni Fox Searchlight filmi "Tolkien" ise ilk kez Kasım 2013'te duyurulmuş ve iki ay süren çekimleri Ekim 2017'de başlamıştı. Merakla beklenen filme yıllar sonra nihayet kavuşuyoruz. Film, 10 Mayıs 2019'da vizyonda olacak. Yazarın eşi Edith Bratt ise Lily Collins tarafından canlandırılacak. 

 

Yönetmen koltuğuna Finlandiya’nın en başarılı yönetmenlerinden olan Dome Karukoski'nin oturduğu filmin kadrosunda Colm Meaney, Patrick Gibson, Anthony Boyle ve Craig Roberts da bulunuyor. Filmin senaryosunu ise David Gleeson ve Stephen Beresford birlikte yazdı. Aslında, İngilizce dilinde yazılmış en popüler romanlardan bazılarının yazarı olan Tolkien'ın hayatının şimdiye kadar Hollywood'un büyük stüdyoları tarafından filme aktarılmamış olması şaşırtıcıydı. Fox Searchlight bu açığı kapatmak istercesine, "Tolkien"ın  2019'un en iddialı filmleriyle aynı dönemde vizyona girmesine karar verdi. Bu karar şimdiden filmle ilgili beklentileri yükseltti.

 

Film, Tolkien'ın karakterinin şekil aldığı çocukluk yıllarına, özellikle de okulda geçirdiği günlere ve sosyal çevresine odaklanacak. John Ronald Reuel Tolkien'in hayatının ilk yılları, edebi ve kültürel alanda sansasyon yaratacak romanlarını şekillendirmesinde önemli bir rol oynadı. Küçük yaşta yetim kalmasına rağmen iyi bir eğitim alan Tolkien, 1915 yılında Exeter College'ın İngiliz Edebiyatı Bölümü'nden yüksek şeref derecesiyle mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından patlak veren 1. Dünya Savaşı'na katıldı ve savaş boyunca Hobbitlerin Mordor'a olan yolculuğuna ilham veren korku dolu zamanlar yaşadı. Ünlü yazar, savaştan sonra üniversitede profesör olarak çalıştı ve dünya çapında büyük ün kazanan, kurgusal "Ortadünya"da geçen Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Hobbit gibi pek çok kitap yazdı.