Altın Küre'ye 'siyah' protesto damga vurdu

08.01.2018 08:49
Altın Küre'ye 'siyah' protesto damga vurdu

Oscar’lı filmlerin ünlü yapımcısı Harvey Weinstein hakkındaki cinsel taciz suçlamalarıyla başlayıp yayılarak Hollywood’da bir kadın hareketine dönüşen 'siyah' protesto dalgasının son örneği Altın Küre Ödül Töreni'nde gerçekleşti. 

Törendeki hemen hemen tüm konukların siyah giyindikleri görüldü. Komedi – müzikal dalında En İyi Film Ödülü’ne layık görülen Uğur Böceği (Lady Bird)’ün yönetmeni Greta Gerwig ile bu filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu seçilen 23 yaşındaki Saoirse Ronan siyah kıyafetleriyle dikkat çekti. 

Darkest Hour’da İngiltere'nin eski başbakanlarından Winston Churchill'i canlandırarak En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan usta aktör Gary Oldman da siyah protestoya katılanlar arasındaydı. Oldman'ın da aralarında olduğu çok sayıda erkek oyuncu yakalarına ‘Times Up’ (Zaman Doldu) yazılı rozetleri taktı. 

ABD'de sinema sektöründe yer alan 300'den fazla kadın oyuncu, yazar ve yönetmen, Hollywood ve diğer sektörlerdeki cinsel tacize karşı yeni bir kampanya başlatmış, Time's Up adlı inisiyatifi kurmuştu.

En İyi Yabancı Dilde Film ödülü Fatih Akın'ın In The Fade isimli filmine verildi. Akın ve filmin başrol oyuncusu Diane Kruger da siyah kıyafetleriyle sahnede yer aldı. 

Kırmızı halıdaki siyah giysiler nedeniyle geçit bu yıl 'siyah halı' olarak nitelendirildi.