Yüzüklerin Efendisi’nin ‘Sam’i Dizi Çekilmesinden Yana

07.11.2017 23:18
Yüzüklerin Efendisi’nin ‘Sam’i Dizi Çekilmesinden Yana

Yönetmen Peter Jackson’ın Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) üçlemesinde Samwise Gamgee karakterine hayat veren oyuncu Sean Astin, serinin bir televizyon dizisine dönüştürülmesi fikrine sıcak yaklaştığını söyledi. 

Netflix, HBO ve Amazon gibi ekran devlerinin, yazar J.R.R. Tolkien’ın fantastik kurgu başyapıtını televizyon dizisine uyarlamak istemesine ilişkin haberleri gördüğünü belirten 46 yaşındaki Amerikalı aktör, bir radyo programında yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Bence çok ilgi çekici bir durum. Ben belki de 15 yıldır serinin yeniden çekilebileceğini söylüyorum. Ancak insanlar bana daima ‘Hayır! Bu olamaz, bu bir klasik!’ diye tepki gösteriyor. Kimse bunu kabul etmek istemiyor. Ben de tam tersine, yeniden yapılabilir diyorum. Çünkü bu çok büyük bir hikaye ve karakterler de çok seviliyor.”

Sean Astin, yeni bir uyarlama yapılması durumunda Samwise Gamgee karakterini tekrar canlandırmak isteyip istemeyeceğine yönelik bir soruya ise şu cevabı verdi: 

“Ben Samwise’ı Peter Jackson filmlerinde temsil ettim. Bu dizi haberlerini gördüğümde şunu düşündüm: Orada bir sonraki Sam’i görmek nasıl bir şey olurdu? Bu da çok ilginç bir fikir fakat şeytan ayrıntılarda gizli. Bunu nasıl yapacaklar? Nasıl ve kim yapacak?” 

Astin, özellikle Moria Madenlerinden Yüzüklerin Efendisi içinde çokça bahsedildiğini, cüceler ve madenler kültürünün çok geniş bir konu olduğunu, 5 saat süren bir yapım bile olsa izlemekten sıkılmayacağını ve bir televizyon dizisinin bu kısma odaklanabileceğini sözlerine ekledi.