Selma Güneri, dizi ve sinema oyuncusu. Ses sanatçısı Lütfi Güneri ve Neriman Güneri'nin kızı olan Selma Güneri, İstanbul'da doğdu ancak babasının işi nedeniyle taşındıkları ABD'de büyüdü. 1964 yılında Halit Refiğ'in yönettiği "İstanbul'un Kızları" filmiyle sanat hayatına başladı. 1967'den sonra sinema oyunculuğunun dışında şarkı söylemeye de başladı. Televizyon için çevrilen dizi filmlerde de rol aldı. Sinema sanatçısı Yusuf Sezgin ile 1966'da evlendi ve 1979'da boşandı. Bu evlilikten Umut adlı bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. 1990'da Asım Ekren'le evlenip, 1992'de boşanmış, kısa süre sonra tekrar evlenip 1994'te boşanmışlardır.
Selma Güneri

8,2/10 (82 oy)
36 kullanıcının favorisi
Hata Bildir
Yorumlar (14)
Yurt dışına açılabilecek potansiyele bu kadın oyunculara yetenekli bulanlar açısından haksızlık olmuş.
Malum o yıllarda bir iki film çeviren yabancılar var sektörde.
Bu iki kadın oyuncunun ya kıymeti bilinmemiş ya da sıra gelmemiş diğer yetenek fakiri hırslı tayfadan.
Erkekler de ise Kartal Tibet,İzzet Günay başta olmak üzere Tunç Oral,Cenk Er.Bu aktörler çok rahat Avrupa sinemasında bizi gayet güzel temsil edebilecek potansiyele,karizmaya ve yeteneğe sahip en uygun şöhretler.
Dedem gofret ve ben dizisinde nezaket karakteri oynamıştır.Kendi sesi ile oynamıştır dizide.
Aynı dublaj döneminde kariyene başlayan dönemden Türkan Şoray ile kendi sesiyle oynadığı yapımlarda tırmalamayan sese sahip başarılı, yetenekli aktrislerdendir.
Daha çok ve daha iyi filmlerde oynasaymış hem güzel hem yetenekli aktrislerden.