Mehmet Ali Erbil Biyografi

Mehmet Ali Erbil, sinema oyuncusu, tiyatrocu ve televizyon programcısı. Mehmet Ali Erbil, 8 Şubat 1957'de İstanbul'da doğdu. Tiyatro ve sinema oyuncusu Sadettin Erbil (1925-1997) ile Yurdagül Eken'in oğlu olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini İstanbul, Ankara ve Balikesir'de yaptı. Annesi ve babasının henüz kendisi 4 yaşındayken ayrılması nedeniyle annesi ve üvey babası Önder Eken'in yanında büyüdü. 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'ne yatılı olarak girdi ve bu dönemde Cüneyt Gökçer'in öğrencisi oldu. Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak oynadığı Küheylan'daki başarılı performansıyla En İyi Tiyatrocu Ödülü'nü kazandı. Buradan mezun olduktan sonra Devlet Tiyatrosu'nda tam zamanlı olarak çalışmaya başlayan sanatçı, birçok oyunda oynadı ve daha sonra tek kanallı yayın döneminde Derya Baykal'la birlikte TRT'de Metronom adlı müzik eğlence programını sundu. 1980'lerin başında sinemaya daha çok ağırlık vermeye başladı. 1981'de Hababam Sınıfı Güle Güle filminde Ali rolünde oynadı. 1984 yılında da Çiğdem Tunç'la bir ikili oluşturup birlikte müzik çalışmaları yaptılar. Özel kanalların açılmasıyla birlikte Erbil, TRT'den Kanal 6'ya geçiş yaptı. Dizi ve televizyon programları yaptı, özellikle uzun yıllar devam eden yarışma programı Çarkıfelek ile özdeşleşti. Bu yıllarda Tatlı Kaçıklar dizisindeki Rafet rolüyle de akıllarda yer etti. Ayrıca Bay E, Kahpe Bizans, Hemşo ve Ömerçip filmlerinde oynadı. 2000'li yıllardaki yeni Hababam Sınıfı filmlerinde okul müdürü Deli Bedri'yi canlandırdı. 2015'te Polis Akademisi Alaturka filminde yine başrolde oynadı. Aynı zamanda çok ünlü bir seslendirme sanatçısı olan Erbil'in özellikle Şrek serisindeki 'Eşek' seslendirmesi çok beğenilmiştir. Mehmet Ali Erbil ilk evliliğini Muhsine Şehnaz Kamiloğlu ile 1980'de yaptı ve 1982'de ilk çocuğu Sezin Erbil dünyaya geldi. 1985'te eşinden boşandı, sonra Kamiloğlu'yla bir kez daha evlendi ve tekrar boşandı. 3. evliliğini bir diğer oyuncu Nergis Kumbasar ile 1989'da yaptı. Bu evlilikten 1995'te 2. kızı Yasmin doğdu. 1996'da Kumbasar'la ayrıldılar. 2000'lerin başında kısa bir süre Sedef Altıntaş ile evli kaldı. Son evliliğini ise 2005'te Tuğba Coşkun ile yaptı. 2006'da oğlu Ali Sadi doğdu, 5. evliliği de 2011'de sona erdi.
Devamını Oku

Popüler Yorumlar

LOsTGrL LOsTGrL Star 13 Mart 2013, 20:35

Samimiyetsiz duruşu var,sempatik görünsede itici geliyor insana..

Berkkay1997 Berkkay1997 Dublör 9 Kasım 2013, 03:34

Mehmet ali erbilin oynadığı komedi filmler ımbd en son sıralarda puanları 2.8 felan ama seslendirme konusunda iyi bence

Yorumlar

Melankolik Manny Melankolik Manny Dublör 30 Ekim 2024, 13:37

Bu adamın ömrü hayatında yaptığı en iyi iş Woody'yi seslendirmesiydi.

TalhaKayra TalhaKayra Figuran 8 Şubat 2022, 21:02

Vaay Memoş.Yaş 65 he.Daha nice sağlıklı ve mutlu yıllara inşallah.

Göztepe Göztepe Profesyonel 21 Şubat 2019, 01:52

Aslında çok yönlü bir sanatçı oyuncu, seslendirme, show man maşallah hepsi var. Ayrıca tiyatro sanatçısı kısmende yeşilçam emektarı sayılır. Ama her nedense Çarkıfelek proğramındaki aşırı sululuğundan yada bazen esprinin dozunu fazla kaçırmasındanmı bilinmez dönem dönem tepki gördüğü olmuştur. Özel hayatı zaten karmaşık evlilik,boşanmayla geçmiş. 10 parmağında 10 marifet lakin potansiyelini kullanamıyor yanlış kullanıyor.En başarılı olduğu sanat alanı seslendirme ve sunuculuk en son hasta olduğunu duydum. Geçmiş olsun inşallah sağlığına kavuşur öyle yada böyle sunuculukta yeri dolmaz bir sanatçıdır Mehmet Ali Erbil.

Devamını Oku
Tomhaardy Tomhaardy Jön 23 Ekim 2017, 00:08

En iyi yaptığı iş Şrek animasyon filmini Eşek olarak seslendirmesi. Onun dışında abaza züppenin teki. Çapkınlığıyla gündeme geliyor, ne igrenç adamsın be Ali. İsmene layık olamayan adam .

yasak1 yasak1 Profesyonel 30 Mayıs 2017, 18:51

kendini beğenmiş herif 0.0/10