Dijital platformlarda haftanın en çok izlenen dizi ve filmleri (30 Eylül - 6 Ekim 2024)

Geçtiğimiz haftalarda dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmleri burada!

Farklı platformlardaki popüler dizi ve filmlere göz atabileceğiniz bu liste, "bugün ne izlesem?" sorularınız için birebir.

Netflix'in yeni orjinal dizisi "Nobody Wants This", ikinci haftasında zirveye oturdu. Filmler arasında ise "The Platform"un devam filmi "The Platform 2" açılışını birinci sırada gerçekleştirdi. İşte dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler!

Kaynak: Box Office Türkiye

1. Nobody Wants This

Orijinal İsmi: Untitled Kristen Bell Netflix Series

Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Hannah Fidell
Senarist: Erin Foster
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Netflix

Cinsellik konulu bir podcast yapan agnostik sunucu (Kristen Bell) ve sevgilisinden yeni ayrılmış bir haham (Adam Brody) birbirlerine aşık olurlar. Acaba ilişkileri; farklı yaşamları ve ailelerine rağmen ayakta kalabilecek mi?

2. Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikâyesi

Orijinal İsmi: Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Ryan Murphy
Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Netflix

Gerçek bir hikâyeye dayanan dizi, 1996'da ebeveynlerini öldüren Lyle ve Erik Menendez'i konu alıyor. Aile servetlerine konmak için bu cinayetin işlendiği iddia edilse de kardeşler ömür boyu cinsel ve duygusal istismara uğradıklarını savunurlar.

3. Pera Palas'ta Gece Yarısı

Orijinal İsmi: Pera Palas'ta Gece Yarısı

Süre: 45dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Emre Şahin , Nisan Dağ
Senarist: Elif Usman
Yapımı: 2022 - Türkiye

Platform: Netflix

İstanbul, Beyoğlu'nda bulunan Pera Palas Oteli hakkında yazı hazılamakla görevlendirilen gazeteci Esra (Hazal Kaya), oteli incelerken odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Bu kapıdan Osmanlı'nın son dönemi olan 1919 İstanbul'una yolculuk yapar ve kendini, Mustafa Kemal Atatürk'e düzenlenen siyasi bir komplonun içinde bulur. Esra İstanbul'un çılgın kulüplerinden birinin esrarengiz sahibi Halit (Selahattin Paşalı) ile tanıştığında 1919 İstanbul'unun bilinenden hayli farklı olduğunu görür.

4. Platform 2

Orijinal İsmi: El hoyo 2

Süre: 100dk
Senarist: David Desola
Yapımı: 2024 - İspanya

Platform: Netflix

Gizemli bir lider Platform'da kendi kurallarını dayatırken, yeni bir sakin, acımasız beslenme sistemiyle mücadele etmek için bu tartışmalı yönteme karşı verilen mücadeleye dahil oluyor. Ancak yanlış tabaktan yemek ölüm cezasına dönüştüğünde hayatınızı kurtarmak için ne kadar ileri gitmeye hazırsınız?

5. Tam Bir Centilmen

Orijinal İsmi: Tam Bir Centilmen

Süre: 110dk
Tür: Dram , Romantik
Senarist: Deniz Madanoğlu
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Netflix

"Tam Bir Centilmen" filminde, zengin kadınlara hizmet veren Saygın (Çağatay Ulusoy) adlı jigolo, doğum günü partisi için gittiği mekanda Nehir (Ebru Şahin) ile tanışır ve ona aşık olur.

6. Black Adam

Orijinal İsmi: Black Adam

Süre: 125dk
Yönetmen: Jaume Collet-Serra
Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Netflix

Filmde "Shazam!" hikayesinin anti kahramanı Black Adam'a odaklanılıyor. Dwayne Johnson'ın Black Adam'ı canlandırdığı yapımın yönetmeni ise Jaume Collet-Serra.

Mısır tanrılarının ulu güçleri kendisine bahşedildikten ve aynı hızla hapsedildikten yaklaşık 5.000 yıl sonra Black Adam özgürlüğüne kavuşur. Artık benzersiz adalet biçimini tüm dünyayla tanıştırmaya hazırdır.

7. The Franchise

Süre: 27dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Sam Mendes , Tom George
Senarist: Sam Mendes , Jon Brown
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Platform: bluTV

Süper kahraman filmleri üretme döngüsüne sıkışıp kalmış bir yaratıcı ekip, kaçınılmaz soruyla yüz yüze gelir: Bu filmler Hollywood'un yükselişi midir yoksa sinemanın tutunabileceği son nokta mı?

8. The Penguin

Platform: bluTV

"The Batman" filminin Penguen'i Oswald Cobblepot'un Gotham'ın yeraltı dünyasındaki yükselişine odaklanacak.

9. The Last of Us

Platform: bluTV

Joel (Pedro Pascal) bu yeni dünyada gözü pek bir kaçakçıdır. Ellie (Bella Ramsey) ise bu ölümcül pandeminin tedavisinde kilit bir rol oynar. Baskı altında bir karantina bölgesinden 14 yaşında olan Ellie’yi kaçırmak üzere tutulan Joel, çok geçmeden Ellie ile bağ kurmaya başlar. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine döner.

10. Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki

Orijinal İsmi: Dune: Part Two

Süre: 165dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: bluTV

Paul Atreides (Timothée Chalamet), Baharat adlı bir metayı koruyan dev solucanların olduğu çöl gezegeninde göçebelerin Mesihi olur. Baharat insanları gezginlere, mistiklere ve hatta delilere dönüştürebilir. Peki evrenlerinin yeni hükümdarı olmak için Paul hangi bedeli ödeyecek?

11. Joker

Orijinal İsmi: Joker

Süre: 122dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Todd Phillips
Yapımı: 2019 - ABD , Kanada

Platform: bluTV

Gotham City'de yaşayan başarısız komedyen Arthur Fleck, babasız büyümüş bir palyaçodur. Arthur'un en yakın arkadaşı olan annesi onu Happy (Mutlu) adıyla çağırır. Ancak bu ismin ona yüklediği misyon, Arthur'un toplumdan dışlanmasına ve zorbalığa uğramasına engel olamayacaktır. Arthur zamanla, dışlanmışlığın vermiş olduğu hayal kırıklığıyla gözü dönmüş bir katil olagelen alter egosu Joker'e dönüşür. 

12. Dune

Orijinal İsmi: Dune

Süre: 155dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2021 - ABD

Platform: bluTV

Mitsel ve yoğun bir kahramanlık yolculuğunu anlatan “Dune”, Paul Atreides’in hayatını odağına alıyor. Zeki ve yetenekli olan Atreides’in kaderi düşündüğünden çok uzaklara uzanacaktır. Kaderini gerçekleştirmek üzere çıktığı bu yolda evrenin en tehlikeli gezegenine gitmeli, halkının ve ailesinin geleceğini güvenceye almalıdır. Gezegenin ve büyük ihtimalle tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan Dune Gezegeni’nin kaynakları için kötü güçler ile çatışmalar başladığında, korkusuna galip olanın kazanacağı bu savaş çok yakındır.

13. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

Dizi "Yüzüklerin Efendisi" serisinin ilk kitabından ve "Hobbit"ten yüzlerce yıl önce geçiyor.

14. Kazançsız Aşk Olmaz

Platform: Amazon Prime Video

Kişisel gelişim ve kendini keşfetme yolunda olan bir kadın, hayallerin peşinden koşarken ilişkilerin ve hayatın karmaşıklığıyla baş eder.

15. The Boys

Platform: Amazon Prime Video

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

16. Anunnakiler

Orijinal İsmi: Anunnakiler

Süre: 75dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Amazon Prime Video

İstanbul'da güçlü bir afrodizyak yaratıcısı ve birkaç kişi gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Polis, Nibiru gezegeninden Agulu adında bir uzaylıdan bahseden Kasım'ı sorgular. Agulu, Dünya'nın afrodizyak kaynaklarını Nibiru'ya kaçırır. Hamdi Bülbül ve ekibi bu sırrı açıklayınca Anunnakiler tarafından elenirler.

17. Rekabet

Orijinal İsmi: Challengers

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: Justin Kuritzkes
Yapımı: 2023 - ABD , İtalya

Platform: Amazon Prime Video

Film, tenis oyuncusu ve koç olan Tashi’nin (Zendaya Coleman) hikayesine odaklanıyor. Tashi, kocası Art'ı (Mike Faist) vasat bir oyuncudan dünyaca ünlü bir Grand Slam şampiyonuna dönüştürüyor. Onu son yenilgi serisinden kurtarmak için, profesyonel turdaki en düşük turnuva seviyesine yakın bir “Challenger” etkinliğinde oynamasını sağlıyor. Art, burada kendini bir zamanlar umut verici ama şimdi sönmüş halde olan Patrick’in (Josh O'Connor) karşısında buluyor. Ama Patrick herhangi bir oyuncu değil; Art’ın eski en iyi arkadaşı ve Tashi'nin eski erkek arkadaşı.

18. Atatürk 1881 - 1919

Orijinal İsmi: Atatürk

Süre: 132dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Senarist: Necati Şahin
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: Amazon Prime Video

İki bölüm olarak izleyiciyle buluşan filmlerden ilki, Mustafa Kemal'in (Aras Bulut İynemli) milli mücadelenin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı döneme odaklanıyor.