"Güzel Aşklar Diyarı" Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

23 Eylül 2024 akşamı Kanal D'de başlayan ve başrollerinde Burak Berkay Akgül ve Özgü Kaya bulunduğu dizi "Güzel Aşklar Diyarı"na gelin yakından bakalım! 

Mahsun Kırmızıgül ve Deniz Koloş'un yönettiği; Özlem İnci Hekimoğlu ve Nil Güleç Ünsal'ın senaryosunu kaleme aldığı dizi, Kapadokyalı zengin bir ailenin varisi Arhan'ın İzmirli doktor Deniz'e aşık olmasıyla ortaya çıkan sıkıntıları konu alıyor.

"Güzel Aşklar Diyarı" her pazartesi 20.00'de Kanal D'de!

Peki "Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Burak Berkay Akgül

Burak Berkay Akgül
Doğum Tarihi: 4 Şubat 1997

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisi Arhan Alaca kimdir?

Karizmatik, zeki ve kararlı biri olan Arhan, ailesinin en küçüğüdür. Buna rağmen dedesi ona çok güvenir. Yurtdışında işletme okuduktan sonra ve aile işlerinde yer almak için ülkeye geri döner. Ailesinin İzmir’de açacağı otelle ilgilenirken hayatının aşkı Deniz ile tanışır. Ailesini karşısına almak pahasına aşkından vazgeçmez.

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin Arhan'ı Burak Berkay Akgül kimdir?

Burak Berkay Akgül, 1997 İstanbul doğumlu oyuncu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Akgül, oyunculuk kariyerine reklamlarda yer alarak başladı. 2020 yılında "Maria ile Mustafa"da Rüzgar karakterine hayat verdi. 2023 yılında "Safir" dizisinde oynamaya başladı.

2. Özgü Kaya

Özgü Kaya
Doğum Tarihi: 5 Şubat 1996

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisi Deniz Dervişoğlu kimdir?

Güzel, akıllı ve modern bir kadın olan Deniz, İzmir’de doğup büyüdükten sonra üniversitede tıp bölümünü okudu. Ailesini küçük yaşta kaybetmesine rağmen üzerine titreyen ablası sayesinde mutlu bir şekilde büyüdü. Arhan'ı gördüğü an aradığı kişi olduğunu anladı. Fakat Alaca Konağı'nın gelini olunca Arhan'ın hiç görmediği yanları ile tanışacak.

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin Deniz'i Özgü Kaya kimdir?

Özgü Kaya, İstanbul doğumlu oyuncu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim almıştır. 2017 yılında yer aldığı Adı Efsane dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Mehmetçik: Kut'ül AmareKimse Bilmez,Üç Kız Kardeş yer aldığı diğer projeler arasındadır.

3. Halil Ergün

Halil Ergün
Doğum Tarihi: 8 Eylül 1946

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisi Hakim Alaca kimdir?

Despot, net ve öngörülemez yapısıyla Hakim, tek çocuğu Tarık’ı genç yaşında kaybedince geriye kalan dört torununu bir baba gibi büyüttü. Soğukkanlı ve acımasız olabilen Hakim, Kendisine yapılan  saygısızlıkları asla kabul etmez.

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin Hakim'i Halil Ergün kimdir?

Halil İbrahim Ergün, Bursa doğumlu oyuncu.Haydarpaşa Pertevniyal Lisesi'nde okuduktan sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Halk oyuncularında 'Teneke' isimli oyun ile profesyonel kariyerine başladı. "İzin" filmi ile sinema kariyeri başladı. "Yaprak Dökümü"nde canlandırdığı Ali Rıza Tekin karakteri ile akıllara kazındı.

4. Özgür Emre Yıldırım

Özgür Emre Yıldırım
Doğum Tarihi: 26 Ekim 1983

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisi Cihangir Alaca kimdir?

30’lu yaşlarındaki Cihangir, ailecek gittikleri bir tatilde alkollü araba kullanması sonucu eşinin ölümüne ve oğlu Hakimcan'ın tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına sebep olur. Önceden de çok dengeli bir insan olmayan Cihangir, bu olayların etkisiyle alkole daha da bağımlı hâle gelir. Hırslı olduğu kadar beceriksizdir.

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin Cihangir'i Özgür Emre Yıldırım kimdir?

Özgür Emre Yıldırım Türk oyuncu. İstanbul'da dünyaya gelen Yıldırım, 2006 yılında 2006’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi Akşam Okulu’nda, ardından da Özel Marmara Akademisi’nde eğitim almıştır.

2010 senesinde Al Gülüm Ver Gülüm dizisi ile oyunculuğa başlayan Yıldırım, daha sonra Ölümlü Dünyaİkimizin YerineArif v 216 ve Sıcak Kafa gibi yapımlarda yer almıştır. Stüdyo koordinatörlüğü, yardımcı yönetmenlik gibi çeşitli sahne arkası görevlerde de bulunan Yıldırım, 2016'da  Tolga Karaçelik'in yönettiği Sarmaşık filmindeki performansı ile pek çok ödüle layık görülmüştür.

5. Ege Kökenli

Ege Kökenli
Doğum Tarihi: 20 Mart 1993

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisi Hanzade Alaca kimdir?

30’lu yaşlarındaki Hanzade, Hakim’in asistanı olarak başlayan Alaca Konağı macerası sonrası Hakim’le evlenmeyi başarmıştır. Evlenirken karşılaştığı evlilik sözleşmesi, Hanzade’nin planlarını biraz değiştirir. Fakir bir aileden gelen Hanzade tekrar sefalete dönmemeye ant içmiştir ve ne gerekiyorsa yapacaktır.

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin Hanzade'si Ege Kökenli kimdir?

Ege Kökenli, Kırklarelili oyuncu. Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde eğitim gördü. 5 yıl lisede Fransızca tiyatro yaptı. 11 yaşındayken "En İyi Arkadaşım" dizisindeki rolü ilk rolü oldu. Haliç Üniversitesi'nde oyunculuk okudu. 2022'de Lior Ahituv ile evlendi.

6. Meltem Cumbul

Meltem Cumbul
Doğum Tarihi: 5 Kasım 1969

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisi Gönül Alaca kimdir?

Hakim Alaca’nın tek gelini olan Gönül, eşi Tarık'ı yıllar önce kaybedince evlatlarını gözünden bile sakınarak büyütür. Fedakar bir kadındır ve çocukları için her şeyi göze alır. Özünde iyi bir insan olsa da geçmişte yaşadıkları onu katılaştırmıştır.

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin Gönül'ü Meltem Cumbul kimdir?

Meltem Cumbul, İzmir doğumlu oyuncu. Çerkes kökenli Cumbul, 1987 yılında İzmir Türk Koleji'nden, 1991'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Drama Ana Sanatdalı'ndan mezun oldu. Ardından Londra'daki Şekspir Tiyatro Kumpanyası'nda (Shakespeare Company) çalıştı. Daha sonra televizyonda bir kariyere adım atarak Aşağı Yukarı ve Nereden başlasak? programlarının sunuculuğunu yaptı. Bu arada filmlerde yardımcı roller de oynadı (Bay E ve Böcek gibi). 1996'da Sahte Dünyalar televizyon dizisinde başrol oynadı. 1997'de televizyonda kendi ismini taşıyan The Meltem Cumbul Show programını başlattı. Bu arada Karışık Pizza, Geboren in Absurdistan ve Anlat Şehrazat Anlat (müzikal) gibi filmlerde başroller aldı. Türk televizyonunda izleyici rekorları kıran Yılan Hikayesi dizisinde başrol oynadı.Daha sonra Biz size aşık olduk, Beşik Kertmesi ve Gurbet Kadını gibi televizyon dizilerin de rol aldı. Abdülhamit Düşerken filmindeki rolüyle Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal ödülünü aldı. Duvara Karşı filmindeki rolüyle büyük beğeni topladı. Mucizeler Komedisi'nde (müzikal), Şener Şen'le birlikte rol aldı. 1998 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 2. olan Imaani'nin seslendirdiği "Where Are You" adlı parçayı "Seninleydim" ismiyle söyleyip klip çekti. 2004 Eurovision Şarkı Yarışmasında ise yaptığı sunuculukla büyük beğeni topladı. "Onu Ünlü Yapan Ne? Karışık Pizza" (1998) filmiyle ünlendi. 2004 yılında Eurovision Şarkı Yarışmasını Korhan Abay ile birlikte sunduğu 'Seninleyim' adlı single'ı ile müzik dünyasına da adım attı. Biz Size Aşık Olduk (2002-03), Beşik Kertmesi (2002), Yılan Hikayesi (1999-2001) Gurbet Kadını (2003) gibi dizlerde oynadı. Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı.

7. Melis Birkan

Melis Birkan
Doğum Tarihi: 15 Temmuz 1982

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisi Ünzile Dervişoğlu kimdir?

30'lu yaşlarının sonundaki Ünzile; fedakar, çalışkan, inandığı doğruların peşinden giden biridir. Zorluklarla dolu hayatında hep özverili olması gerekmiştir. Ailesini trafik kazasında kaybedince kardeşleri Deniz ve Sema'nın tüm sorumluluğunu üstlenmiştir.

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin Ünzile'si Melis Birkan kimdir?

Melis Birkan, Ankara doğumlu oyuncu. İlköğretim ve lise yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda bale dersleri alan Birkan, aynı üniversitede modern dans bölümünü bitirdi. "Issız Adam" filminin başrolü olarak tanındı. "Leyla ile Mecnun" dizisinin üçüncü sezonunda "Leyla" karakterine hayat verdi. 2022 yılında oyuncu Aras Aydın ile evlendi.