Unutulmaz Film Replikleri!

Bu filmlerin hangi repliklerle hatırlandığını biliyor musunuz?

Kültleşmiş filmler; hafızalara harika oyunculukları, etkileyici senaryoları veya ünlü oyuncularıyla kazınabilir. Fakat efsanevi filmler hakkında unutulmayan bir şey varsa o da akılda kalıcı replikleridir. Bu listede, kültleşmiş yabancı filmlerdeki en unutulmaz replikleri bir araya getirdik.

İyi okumalar!

Kaynak: Onedio

1. V For Vendetta

Orijinal İsmi: V For Vendetta

Süre: 134dk
Yönetmen: James McTeigue
Yapımı: 2006 - Almanya , ABD , İngiltere

"Uzunca süre maske takarsan, altındaki kişiliği de unutursun."

V olarak bilinen maskeli bir adam, geleceğin totaliter rejimle yönetilen İngilteresi'nde korkuyla sindirilmiş halkına egemenliği geri verebilmek için şiddete başvuran biridir. V İngiltere halkını, kendisiyle Guy Fawkes günü olan 5 Kasım’da Parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder.

2. John Malkovich Olmak

Orijinal İsmi: Being John Malkovich

Süre: 113dk
Tür: Dram , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Spike Jonze
Senarist: Charlie Kaufman
Yapımı: 1999 - ABD

"Bilinç korkunç bir lanettir. Düşünürsün, hissedersin ve acı çekersin."

Kuklacı Craig bir gün atölyesinde çalışırken Amerika'nın en ünlü aktörlerinden John Malkovich'in beynine açılan gizli bir yol bulur. Craig bu buluşu iş arkadaşı Maxine'i etkilemek için bir araç olarak kullanmak ister. Bu buluş sayesinde kişi John Malkovich'in beynine gitmeyi başarır. Fakat zamanla işler karışır.

3. Akıl Defteri

Orijinal İsmi: Memento

Süre: 113dk
Tür: Gerilim , Gizem
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2000 - ABD

"Kendimize kim olduğumuzu hatırlatmak için hepimizin aynalara ihtiyacı var."

Leonard Shelby, pahalı takım elbiseler giyer, son model bir Jaguar kullanır; bunun yanında ucuz, tanınmamış motellerde konaklar ve ödemelerini hep nakit parayla gerçekleştirir. Başarılı bir iş adamı görüntüsündedir... Ancak Leonard'ın tek işi intikam almaktır; karısının ırzına geçip öldüren adamın peşindedir. Şüpheleri polis tarafından dikkate alınmayan Leonard'ın yaşamındaki tek mücadelesi, adalet arayışı uzerine kurulmuştur. Katili belirlemesinde ise büyük bir zorlukla karşı karşıyadır. Leonard'ın nadir görülen, tedavisi olmayan bir hafıza kaybı hastalığı vardır. "Kaza" oncesi olayları tüm ayrıntılarına kadar hatırlayabilen Leonard, 15 dakika önce ne olduğunu, ne yaptığını, nereye gittiğini ve neden gittiğini bilememektedir.

4. Apollo 13

Orijinal İsmi: Apollo 13

Süre: 140dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Ron Howard
Yapımı: 1995 - ABD

"Houston, bir problemimiz var."

Jim Lovell, Jack Swigert ve Fred Haise'den oluşan Apollo 13 ekibi, NASA'nın yürüttüğü beşinci uzay görevinin sırasında 'yarı yolda' oksijen tanklarından birinin patlaması yüzünden güç ve oksijen sıkıntısı çekmeye başlarlar ve aracın Dünya'ya dönmesi risk altına girer. Geri kalan oksijeni idareli kullanırken donma ve havasızlıktan ölme tehlikelerini göze alan ekip ne pahasına olursa olsun yörüngeden kurtularak Dünya'ya dönmeyi deneyeceklerdir. Fakat Houston'daki komuta merkezindeki görevliler hasar görmüş olan aracın atmosferden geçerken yanarak parçalanabileceğini tahmin etmektedir.

5. Terminatör 2: Mahşer Günü

Orijinal İsmi: Terminator 2: Judgment Day

Süre: 156dk
Yönetmen: James Cameron
Yapımı: 1991 - ABD , Fransa

"Hasta la vista, bebeğim!"

1997 Ağustos'unda yaşanan ve 3 milyarı aşkın insanın ölümüne neden olan olayın üstünden yıllar geçmiş ve 2029 yılına gelinmiştir. John Connor makinelere karşı insan direnişinin lideri konumundadır. Onu 2029 yılında yok edemeyen makineler şimdi yok edemedikleri düşmanlarını geçmişte yok etmeyi denemeye karar verirler ve John'un 10 yaşında olduğu döneme bir yok edici makine yollarlar. Buna karşılık john da o dönemde kendisini korumak için daha önce annesini öldürmek göreviyle geçmişe yollanan yok edici makinenin daha üst bir modelini geçmişe yollar. İki yok edici makine arasında John Connor için büyük bir mücadele başlar. Bu arada henüz yaşanmamış olan 1997 Ağustos'unda yaşanacak olan felaketin mimarı olan Skynet adlı sistem de yavaş yavaş faaliyetlerini artırmaya başlamıştır. John ve onun koruyucu makinesi John'un annesini akıl hastanesinden kaçırıp Skynet'i durdurmak için işbirliğine girişirken diğer yok edici makine de John'u yoketmek için onların peşinden gitmektedir.

6. Baba 2

Orijinal İsmi: The Godfather Part 2

Süre: 202dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 1974 - ABD

"Dostlarını yakınında tut. Düşmanlarını daha da yakınında."

Genç Vito Corleone 1910'larda Sicilya'dan New York'a göç eder. Ailesinin geçimini sağlayabilmek için çeşitli işlerde çalışır ve yavaş yavaş yükselmeye başlar. Michael Corleone ise 1950'lilerde ailesinin işlerini düzenlemek için Las Vegas, Hollywood ve Küba arasında mekik dokumaktadır.

7. Oz Büyücüsü

Orijinal İsmi: The Wizard of Oz

Süre: 102dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Victor Fleming
Yapımı: 1939 - ABD

"Toto, içimden bir ses artık Kansas'ta olmadığımızı söylüyor."

Halası ve amcasıyla çiftliklerinde mutlu bir yaşantısı olan Dorothy, sevimli köpeği Toto komşusu tarafından elinden alınmak istenince evden kaçar. Pişman olup geri dönmeye çalıştığı sırada bir hortuma yakalanır ve kendisini Oz'un renkli dünyasında bulur. Üzerine düştüğü ev, Doğu'nun Kötü Cadısı'na aittir. Onu öldüren Dorothy birden bire Oz'un en ünlü şahsiyeti haline gelir. Kardeşini öldüren Dorothy'den intikam almak isteyen Batı'nın kötü cadısı, genç kızın peşine düşer. Cadıdan kaçan Dorothy, Oz Büyücüsü'nün yardımını istemek için onun yaşadığı Zümrüt Şehri'ne gider. Dorothy, yolda 3 yeni arkadaş edinir. Kalpsiz Teneke Adam, beyinsiz Korkuluk ve korkak Aslan, uzun yolculuklarında Dorothy'e yardım eder ve onu korurlar. Yolculuğu başarıyla atlatmaları, kahramanlarımızın dileklerinin olmasını sağlayacaktır.

8. Ölü Ozanlar Derneği

Orijinal İsmi: Dead Poets Society

Süre: 128dk
Tür: Dram
Yönetmen: Peter Weir
Senarist: Tom Schulman
Yapımı: 1989 - ABD

"Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir."

50'lerin Welton Akademisi; ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.

9. Gladyatör

Orijinal İsmi: Gladiator

Süre: 171dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere

"Hayatta yaptıklarımız, sonsuzlukta yankılanır."

Roma İmparatorluğu'na en parlak dönemi yaşatan General Maximus, girdiği bir meydan savaşından daha zaferle çıkar, artık tek hayali bir an önce evine dönerek karısı ve ailesine kavuşmaktır. Fakat, zamanın Roma İmparatoru Marcus Aurelius ,Maximus'a önemli bir görev verir ve iktidara sahip çıkmasını ister. Bunun üzerine imparatorun oğlu olan Commodus, iktidarın elinden alınacağını anlayınca general ve ailesini öldürme emri verir. Maximus ölümden zor kurtulur ve gladyatörler arenasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma'ya geri dönen güçlü gladyatör Maximus'un tek amacı Commodus'u öldürerek karısı ve oğlunun katledilmesinin intikamını almaktır.

10. Serseri Aşıklar

Orijinal İsmi: À bout de souffle

Süre: 90dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Jean-Luc Godard
Yapımı: 1960 - Fransa

"Frenleri kullanma; arabalar gitmek için yapılmıştır, durmak için değil!"

Michel Marsilya'da bir otomobil çalar ve yolda bir polis öldürür. Paris'te Champ Elysees'de New York Harold Tribune gazetesi için stajyerlik yapan Patricia'yı bulur. Daha önce birkaç kez birlikte olmuşlardır. Michel polis tarafından aranırken eski arkadaşlarıyla buluşup Roma'ya gitmek için gerekli parayı elde etmeye çabalar. Ancak ikisi de duygularından bir türlü emin olamaz. Başının polisle belaya girmesini istmeyen Patricia büyük bir ikilemde kalır. Onun bu kararsızlığına aldırış etmeyen Michel ise tam bir güven içinde son hazırlıkları yapmaktadır.

11. Full Metal Jacket

Orijinal İsmi: Full Metal Jacket

Süre: 116dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Stanley Kubrick
Yapımı: 1987 - ABD , İngiltere

"Ölüler tek bir şeyi bilirler: Hayatta olmak daha iyidir."

Amerikan Ordusu ve Vietnam Savaşı, fakat bu kez Stanley Kubrick bakış açısıyla. Filmin başlarından ortalarına kadar askeri disiplinin farklı kişiliklerdeki askerler üzerinde nasıl bir etki yarattığını izliyoruz. 

12. Baba

Orijinal İsmi: The Godfather

Süre: 175dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 1972 - ABD

"En zengin insan, en güçlü arkadaşlara sahip olan insandır."

Sicilya'dan göç eden Corleone ailesi, Amerika'da yerleşme çabalarını sürdürürken kendilerine kaba kuvvet kullanmaya kalkan ve yapmaya kalktıkları her işten haraç isteyen bir takım kimliği belirsiz kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya ve bunda da başarılı olmaya başlayınca kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulurlar. Bir taraftan son derece katı örf ve aile yaşantısı diğer tarafta ise acımasızca önlerine çıkanları yok etmeye başlayan Corleone ailesi bir müddet sonra Amerika'nın en korkulan mafya topluluğu haline gelmiştir. 

13. İçimdeki Yangın

Orijinal İsmi: Incendies

Süre: 131dk
Tür: Dram , Gizem , Savaş
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2010 - Fransa , Kanada

"Çocukluk, insanın boğazına oturan yumru gibidir. Kolay kolay yutulmaz."

İkizler Jeanne ve Simon'u karışık köklerini araştırmak için Orta Doğu'ya göndermek bir annenin son dileğidir. Wajdi Mouawad'ın beğenilen oyunundan uyarlanan Incendies, iki genç yetişkinin köklü nefret, sonu gelmeyen savaşlar ve kalıcı sevgiye yolculuğunu anlatan güçlü ve dokunaklı öyküsüdür.

14. 12 Maymun

Orijinal İsmi: Twelve Monkeys

Süre: 129dk
Yönetmen: Terry Gilliam
Senarist: David Webb Peoples
Yapımı: 1995 - ABD

"Doğru ya da yanlış diye bir şey yok, sadece popüler fikirler var."

Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996'da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035'te dünya nüfusunun yalnızca yüzde birini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar. Bu virüsün üstesinden gelebilmek için mahkumlardan James Cole, zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilimadamları için virüs hakkında araştırma yapar. Daha sonra zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996'da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya başlar.

15. Hayat Güzeldir

Orijinal İsmi: La vita è bella

Süre: 116dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Roberto Benigni
Yapımı: 1997 - İtalya

"Tanrı hizmetkarların en büyüğüdür; ama kimsenin kölesi değildir."

1930'ların İtalya'sında Guido adındaki tasasız, kaygısız bir Yahudi kitapçı yakın bir şehirdeki güzel kadına kur yapıp onunla evlenerek bir peri masalı başlatır. Guido ve karısının bir oğulları olur ve İtalya'yı Alman güçleri istila edene kadar birlikte mutluluk içinde yaşarlar. Ailesini bir arada tutabilmek ve oğlunun Yahudi toplama kamplarının dehşetinden elinden geldiğince uzak tutmak çabası ile Guida bu yıkımı bir oyun gibi gösterir.  

16. Forrest Gump

Orijinal İsmi: Forrest Gump

Süre: 142dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Robert Zemeckis
Senarist: Eric Roth
Yapımı: 1994 - ABD

"Annem her zaman hayatın bir kutu çikolata gibi olduğunu söylerdi. İçinde ne olduğunu asla bilemezsin."

Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump  zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.

17. Esaretin Bedeli

Orijinal İsmi: The Shawshank Redemption

Süre: 142dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Frank Darabont
Yapımı: 1994 - ABD

"Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez."

Genç ve başarılı bir bankacı olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir. Burada başta Red olmak üzere yeni arkadaşlar edinir. Hapishane yaşamını uyum sağlamaya çalışırken diğer yandan da bilgisi ve kültürüyle etrafındaki insanları etkilemeyi başaracaktır.

18. Schindler'in Listesi

Orijinal İsmi: Schindler's List

Süre: 195dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1993 - ABD

"Öldürme yetkisine sahip olup da öldürmüyorsan güçlüsündür."

2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar.

19. Yaralı Yüz

Orijinal İsmi: Scarface

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Brian De Palma
Yapımı: 1983 - ABD

"Makyajına ve yüzündeki boyalarına güvenme. Yollar da güzeldir ama altından kanalizasyon geçer."

Tony Montana isimli Kübalı suçlu, Miami'ye gelip uyuşturucu lordu Loggia'nın emrinde çalışmaya başlar. Montana'nın hırsı ve öfkesi basamakları hızla tırmanıp büyük bir suç şebekesinin başı olmasını sağlar.

20. Dövüş Kulübü

Orijinal İsmi: Fight Club

Süre: 139dk
Tür: Dram
Senarist: Jim Uhls
Yapımı: 1999 - Almanya , ABD

"Tüm umudunuzu kaybetmek özgürlüktür. Bırakın devrilelim. Her şey düşeceği yere düşsün."

Uykusuzluk sorunu çeken bir ofis çalışanı ve tasasız bir sabuncu gizli bir dövüş kulübü kurarlar. Bu kulüp, kısa bir süre sonra beklediklerinden çok daha fazlasına dönüşecektir.