Şu Ana Kadar 2020'lerin En İyi 15 Komedi Filmi

Şu ana kadar 2020'lerin en iyi 15 komedi filmini sizler için derledik!

Komedi filmleri, sinema tarihinin her döneminde izleyicilere neşe ve kahkaha sunan önemli bir türdür. 2020'ler de bu geleneği sürdürerek birçok ikonik ve beğenilen komedi filmi sundu. Yayın platformlarının yükselişiyle, yüksek kaliteli komedilerin sayısı hızla artmış ve hem gişe rekorları kıran büyük yapımlar hem de eleştirmenlerden övgü alan indie filmler ortaya çıktı. 2020'lerin devamının da yaratıcı ve başarılı komedi filmleriyle dolu olacağını şimdiden ön görebiliriz.

İşte sizler için seçtiğimiz, 2020'lerin şimdiye kadarki en iyi komedi filmleri!

1. Büyü De Gel

Orijinal İsmi: No Hard Feelings

Süre: 104dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Gene Stupnitsky
Yapımı: 2023 - ABD

Nakit paraya ihtiyacı olan bir teslimat şoförü, son derecede beceriksiz genç oğullarıyla çıkacak birini arayan bir çiftin teklifini kabul eder.

2. Körkütük

Orijinal İsmi: Another Round

Süre: 117dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Thomas Vinterberg
Senarist: Thomas Vinterberg
Yapımı: 2020 - Danimarka , Hollanda , İsveç

Bir doğum gününde bir araya gelen 4 öğretmen, kanlarında doğuştan alkol eksikliği olduğu ve bu eksikliğin gün boyunca kontrollü alkol tüketimiyle kapatılması sonucu, insanın potansiyeline ulaşacağını ileri süren teoriden hareketle bir deneye girişirler. Hepsi lise öğretmenleri olan dört arkadaş, kanlarında sabit bir alkol seviyesi bulundurarak hayatlarını iyileştireceklerine dair bir teoriyi test ediyor.

3. Emma

Orijinal İsmi: Emma

Süre: dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Autumn de Wilde
Senarist: Eleanor Catton
Yapımı: 2020 - İngiltere

Hemen hemen gereken her özelliğe sahip olan yani zeki, zengin ve bekâr bir kadın olan Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evlilik ya da aşk gibi şeylere hayatında ihtiyacı yoktur. Hayatta en büyük hobisi ise başkalarının aşk hayatına burnunu sokmaktır.

4. Hit Man

Orijinal İsmi: Hitman

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik , Suç
Yönetmen: Richard Linklater
Yapımı: 2023 - ABD

Üniversite profesörü Gary, şehrin polis teşkilatında ek iş yapar ve görev için bir tetikçi kılığına girmesiyle hayatı değişir. Madison, kendisinin ‘Kiralık Katil’ hizmetinden yararlanmak isteyince aralarında oluşan çekim, ikisini de zorlayıcı durumlara sürükleyecektir.

5. Palm Springs

Orijinal İsmi: Palm Springs

Süre: 90dk
Yönetmen: Max Barbakow
Senarist: Andy Sierra
Yapımı: 2020 - ABD

Umursamaz Nyles ve gönülsüz nedime Sarah Palm Springs’te bir düğünde karşılaşır. Fakat düğünün olduğu günü tekrardan yaşadıkları bir döngüde olduklarını fark edince işler karışır. İkili ne düğünden, ne birbirlerinden ne de kendilerinden kaçabilir.

6. The Menu

Orijinal İsmi: The Menu

Süre: 107dk
Tür: Gerilim , Komedi , Korku
Yönetmen: Mark Mylod
Senarist: Seth Reiss , Will Tracy
Yapımı: 2022 - ABD

Genç bir çift, şefinin bazı şok edici sürprizlerle dolu zengin bir menü hazırladığı seçkin bir restoranda yemek yemek için uzak bir adaya gider.

7. Zavallılar

Orijinal İsmi: Poor Things

Süre: 142dk
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Senarist: Tony McNamara
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere , İrlanda

Film, bir Viktorya dönemi aşk, keşif ve bilimsel cesaret öyküsü. "Poor Things", eksantrik ama parlak bir bilim adamı tarafından hayata döndürülen genç bir kadın olan Belle Baxter'ın inanılmaz hikayesini anlatıyor.

8. Licorice Pizza

Orijinal İsmi: Licorice Pizza

Süre: 133dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Usta sinemacı Paul Thomas Anderson'ın yazıp yönettiği Licorice Pizza, 70'li yıllarda San Fernando Valley'de başarılı bir çocuk oyuncu olan lise öğrencisi Gary'nin etrafında gelişen olayları konu ediniyor. Filmin başrollerinde ilk sinema deneyimleri olan Cooper Hoffman ve Alana Haim var. Film pek çok festivalden övgüyle ayrıldı ve ödül sezonun en güçlü yapımları arasında gösteriliyor.

9. Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven

Orijinal İsmi: Glass Onion: A Knives Out Mystery

Süre: 140dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2022 - ABD

Teknoloji milyarderi Miles Bron arkadaşlarını Glass Onion isimli özel Yunan adasında bir "katil kim" partisine davet eder. Partide birisi hayatını kaybedince gizemi çözmek ve katili bulmak Blanc'a düşer. Film, 2019 yapımı "Knives Out"un devamı niteliğinde.

10. Hüzün Üçgeni

Orijinal İsmi: Triangle of Sadness

Süre: 147dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Ruben Östlund
Senarist: Ruben Östlund

Manken çift Carl ve Yaya lüks bir gemi yolculuğuna davet edilir. Yat battığında, bir grup milyarder ve bir temizlikçi kadınla birlikte ıssız bir adada mahsur kalırlar. Hayatta kalma mücadelesinde, temizlikçi kadın balık tutmayı bilen tek kişi olduğu için eski hiyerarşiler alt üst olur.

11. Geride Kalanlar

Orijinal İsmi: The Holdovers

Süre: 133dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Alexander Payne
Senarist: David Hemingson
Yapımı: 2023 - ABD

Öğretmen Paul Hunham'ı kimse sevmez. Ne öğrencileri, ne diğer öğretim üyeleri, ne de müdür, hepsi onun kibirli ve katı tutumunu sinir bozucu bulur. 1970 yılında Noel tatilinde ailesi olmayan ve gidilecek bir yeri olmayan Paul, evlerine gidemeyen öğrencileri denetleyecektir. Birkaç gün sonra, bu öğrencilerden sadece bir öğrenci geride kalır - sürekli sorun çıkaran 15 yaşında bir genç olan Angus. Paul ve Angus'a katılan baş aşçı Mary, kendi oğlunu Vietnam'da kaybetmiştir. Bu üç çok farklı insan, New England'da iki hafta boyunca yoğun kar altında komik serüvenler paylaşarak beklenmedik bir Noel ailesi oluştururlar.

12. The Banshees of Inisherin

Orijinal İsmi: The Banshees of Inisherin

Süre: 114dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Uzak bir İrlanda adasında geçen bu filmde, uzun süredir arkadaşlıklarını devam ettiren iki arkadaştan bir tanesi, artık arkadaş olmak istemediğini söyler. Bu ani değişiklik, ikisinin de hayatında büyük sonuçlar yaratacaktır.

13. Barbie

Orijinal İsmi: Barbie

Süre: 114dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Greta Gerwig
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir. Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie ile davetsiz yol arkadaşı Ken, kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

14. American Fiction

Orijinal İsmi: American Fiction

Süre: 119dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Cord Jefferson
Senarist: Cord Jefferson
Yapımı: 2023 - ABD

Yazar Thelonious "Monk" Ellison, son eserinin yayıncılar arasında ilgi görmemesi sebebiyle sinirlenir; o sırada Sintara Golden'ın "We's Lives in Da Ghetto" adlı kitabı ise en çok satanlar listesine girerek Monk'u daha da öfkelendirir.

15. Her Şey Her Yerde Aynı Anda

Orijinal İsmi: Everything Everywhere All at Once

Süre: 140dk
Yönetmen: Dan Kwan , Daniel Scheinert
Yapımı: 2022 - ABD

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın , dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.