2010'ların En İyi 10 Casus Filmi

2010'ların en iyi 10 casus filmini sizler için derledik!

Casus filmleri, gerilim türüyle başladığı yolculuğunda zamanla her kategoriye uyum sağlayarak sinemada önemli bir yer edindi. "James Bond" ve "Görevimiz Tehlike" gibi seriler, bu esnek türü kullanarak ikonik yapımlar sundu. 2010'lar, casus filmlerinin yeniden kendini keşfettiği bir dönem oldu. Abartılı komedilerden ciddi gerilimlere kadar çeşitli formlarda gelen bu filmler, cesur dublörler, egzotik mekanlar ve politik dramalarla dolu, aksiyon ve casusluğu ustaca birleştiriyor.

İşte 2010'lu yıllarda çıkan en iyi casus filmleri!

1. Kingsman: Gizli Servis

Orijinal İsmi: Kingsman: The Secret Service

Süre: 129dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera , Suç
Yönetmen: Matthew Vaughn
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Bir nevi kalburüstü James Bond parodisi olarak da değerlendirilebilecek olan Kingsman, Kick Ass'in yaratıcısı olan Mark Millar ve Dave Gibbons'ın yarattığı çizgi romandan beyazperdeye aktarılıyor. Filmde çok yetenekli, ancak işlenmemiş bir sokak genci olan Eggsy'nin (Taron Eggerton) çok gizli bir casusluk organizasyonuna kabul edilmesi ve organizasyonun çok zorlayıcı eğitim aşamalarından geçmesi konu ediliyor. Tam bu sırada sorunlu bir dahinin tüm dünyayı tehdit etmeye başlaması, işin şeklini değiştirecektir.

2. Görevimiz Tehlike 4

Orijinal İsmi: Mission: Impossible Ghost Protocol

Süre: 133dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Brad Bird
Yapımı: 2011 - ABD

IMF küresel bir terörist bombalama komplosuna dahil olduğunda kapatılır. Ethan Hunt ve yeni ekibi teşkilatın adını temize çıkarmak için Hayalet Protokol adında gizli bir göreve başlatılır. Yardım almadan, kimseyle iletişime geçmeden ve tamamen gizli olarak.

3. Casuslar Köprüsü

Orijinal İsmi: Bridge of Spies

Süre: 141dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Steven Spielberg
Senarist: Ethan Coen , Joel Coen
Yapımı: 2015 - Almanya , ABD , Hindistan

Film soğuk savaş döneminde geçmektedir. Amerikalı bir pilot Sovyetler’de tutsak duruma düşmüştür. Tutsak pilotu kurtarabilmek için Amerikalı bir avukat CIA tarafından görevlendirilir. Bu görev oldukça zorlu ve tehlikelidir. Filmde Tom Hanks’ın yanı sıra Amy Ryan ve Billy Magnussen gibi isimlerde rol alıyorlar. Filmin yönetmen koltuğunda ise usta yönetmen Steven Spielberg oturuyor.

4. Ajan

Orijinal İsmi: Spy

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Paul Feig
Senarist: Paul Feig
Yapımı: 2015 - ABD

Susan Cooper CIA'de masabaşı işi yapan bir analisttir. Başarılı operasyonların görünmeyen kahramanlarından biridir. Ancak önemli bir biyolojik silahla ilgili görevde partneri Bradley Fine ve İngiltere'den gelen Rick Ford deşifre olunca, bu zorlu ve tehlikeli görevi yerine getirmek için Cooper gönüllü olur. Hiç alışık olmadığı bir durumla karşı karşıya kalan acemi ajan, dünyayı felaketten kurtarabilecek son isimdir.

5. Mission: Impossible - Yansımalar

Orijinal İsmi: Mission: Impossible - Fallout

Süre: 147dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yapımı: 2018 - ABD

Ters giden bir görevin ardından Ethan Hunt ve arkadaşları, zamana karşı bir yarışa girerler. Filmin çekimlerinin bir kısmı Yeni Zelanda'da yapıldı.

6. Operasyon: Argo

Orijinal İsmi: Argo

Süre: 120dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Ben Affleck
Senarist: Chris Terrio
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere

Hikayede, Tahran’da altı Amerikan elçilik personelinin kaçırılması ve aylarca alıkonulması üzerine patlak veren İran Rehine Krizi ile CIA’in rehieleri kurtarma operasyonu konu alınmıştır. Yapılan açıklamalarda CIA, sahte bir Hollywood yapım şirketi kurarak rehineleri kurtarmaya çalışacağı anlatılmaktadır. 

7. Karanlık Operasyon

Orijinal İsmi: Zero Dark Thirty

Süre: 157dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Kathryn Bigelow
Senarist: Mark Boal
Yapımı: 2012 - ABD

Film, El Kaide'nin lideri Usama Bin Ladin'in 11 Eylül 2001 olaylarından sonra yakalanmaya çalışmasından 2011 yılındaki ölümüne uzanan on yıllık süreci konu alıyor.

8. Karanlıkla Karşı Karşıya

Orijinal İsmi: BlacKkKlansman

Süre: 128dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Spike Lee
Senarist: Spike Lee
Yapımı: 2018 - ABD

1970'lerde, siyahi hareketle birlikte ırkçılığın da güçlü olduğu yıllarda Afrika kökenli Ron Stallworth, Colorado Springs polisindeki ilk siyahi memur olmayı başarır. Henüz bir çaylak olmasına rağmen, çok zorlu bir göreve girişir: Beyaz ırk üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütünün liderlerinden David Duke ile telefonla iletişime geçerek örgüte sızmayı başarır. Ancak örgütte yükselmek için yüz yüze görüşülmesi gereken durumlarda "beyaz" bir Ron Stallworth'e ihtiyaç ortaya çıkar, bu görev için de Flip Zimmerman adlı bir başka polis uygun bulunur. Blackkklansman filmi, Ron Stallworth'ün yazdığı aynı adlı otobiyografik romandan uyarlandı.

9. Skyfall

Orijinal İsmi: Skyfall

Süre: 143dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Sam Mendes
Senarist: John Logan
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere

Bond’un M’e karşı sadakati sınanacaktır, çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca, kişisel bedeli ne olursa olsun 007’nin tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir.

10. Köstebek

Orijinal İsmi: Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Süre: 127dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Tomas Alfredson
Yapımı: 2011 - Almanya , İngiltere , Fransa

Ünlü polisiye yazarı John Le Carre'nin aynı isimli romanından uyarlandı. Soğuk savaş sonrası İngiliz istihbarat örgütü içinde yaşanan bir köstebek avını anlatacak olan film; örgütün iç çatışmalarını, hesaplaşmalarını, müthiş entrikaları, devletler arası değiş-tokuşları, üstte ve altta var olan ilişkileri, stratejileri gözler önüne serecek.