Asla Çözülemeyen Gizemler Hakkında En İyi Filmler

Asla çözülemeyen gizemler hakkındaki en iyi filmleri sizler için derledik!

Bazı gizem filmleri belirsiz bir sonla biter ve bu özellikle gerçek olaylara dayandıklarında etkileyicidir. Katilin ortaya çıktığı finaller tatmin edici olabilir, ancak çözümü olmayan gizemler izleyicilerin aklında daha uzun süre kalır. Gerçek suç hikayelerine dayanan filmler, izleyicilere araştırma fırsatı sunar. Filmler, belgesellerin yapamadığı şekilde izleyicileri gerçek suç davalarının içine çekerek karmaşık bir gizemi canlandırabilir.

İşte asla çözülememiş gizemleri konu alan en iyi filmler!!

1. Zodiac

Orijinal İsmi: Zodiac

Süre: 157dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 2007 - ABD

Rafa kalkmış dosyaların en önde geleni. Hiçbir zaman yakalanamamış bir adamın dinmeyen öfkesi; tüm ülkeye dehşet salan, bir türlü ele geçirilemeyen, şifreci katil; Amerika’nın Karındeşen Jack’i. On üç kurbanı olduğunu kamuoyuna açıkladı; sonra daha fazlasını, iki düzine daha fazlasını. Polis beşi ölü yedi vakada onun işaretlerini buldu. Gerçek kurban sayısı asla ortaya çıkmayabilir. Kesin olan bir tek şey varsa, o da bu kurban sayısının yaşayanları da kapsadığıdır. Bir avcıyı avlamak dört adam için bir saplantı hâlini alır; bu öyle bir saplantıdır ki onları eski hâllerinin birer hayaletine dönüştürür, yaşamları katilin bıraktığı sonu gelmeyen ipuçlarıyla bir kurulup bir yıkılır.

2. Cehennem Çiçeği

Orijinal İsmi: The Black Dahlia

Süre: 121dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Brian De Palma
Yapımı: 2006 - Almanya , ABD , Fransa

15 Ocak 1947'de, Los Angeles'da boş bir arsada, işkence edilerek öldürülmüş genç ve güzel bir kadının cesedi bulunur. Kurban, gazete manşetlerine Siyah Dalya olarak geçmiştir ve ölümü Kaliforniya tarihinin en büyük insan avını başlatır. Bucky Bleichert ve Lee Blanchard kendilerini Siyah Dalya soruşturmasının tam ortasında bulurlar: İki polis, iki sert erkek, iki arkadaş ve aynı kadına aşık iki rakip. Ancak Siyah Dalya ikisinin de takıntısı haline gelecektir. Hayatıyla ilgili her şeyi bilmek, katilini yakalamak ve ona ölümünde bile sahip olmak isteyecekler, araştırmaları onları savaş sonrası Hollywood'unun karanlık yüzüne, ölü kadının hayatının ve ölümünün derinliklerine götürecektir.

3. The Town That Dreaded Sundown

Orijinal İsmi: The Town That Dreaded Sundown

Süre: 90dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku , Suç
Yönetmen: Charles B. Pierce
Yapımı: 1977 - ABD

Teksaslı kanun korucusu küçük bir kasabada cinayetler işleyen yüzü maskeli katili durdurmaya çalışır.

4. Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri

Orijinal İsmi: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Süre: 115dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Tecavüz edilip vahşice öldürülen kızı Angela'nın üzüntüsünü atlatmaya çalışan Mildred Hayes, kasabanın şerifi Bill Willoughby ve kanun kuvvetlerinin bu konuda gerekli adımları atmadığına inanmaktadır. Cinayetin üzerinden aylar geçmesine rağmen katille ilgili somut bir delile ulaşılmaması, sonunda acılı anneyi oldukça farklı bir çözüme iter. Kasabanın çıkışındaki 3 büyük reklam panosunu kiralayan ve bunlara cinayetle ilgili şerifi suçlayan mesajlar yazdıran Hayes, vazgeçmesini isteyen herkese tek başına meydan okuyacaktır.

5. Nehir Macerası

Orijinal İsmi: Without A Paddle

Süre: 99dk
Yönetmen: Steven Brill
Yapımı: 2004 - ABD

Köpüklü sularda kahkahalarla dolu bir gezinti!'Seth Green, Matthew lillard ve Dax Shepard bu çılgın komedide, yolları uzun zaman önce ayrılan çocukluk arkadaşlarını canlandırıyorlar. Ancak ekibin yolu, grubun dördüncü üyesinin ani ölümü üzerine tekrar kesişecektir.Üçlü cenazeden sonra arkadaşlarının önemli bir işin peşinde olduğunu keşfederler: 1971yılında çaldığı 200.000 Dolarla kayıplara karışan uçak korsanı D. B. Cooper! Buldukları bir haritanın üzerindeki rotayı izleyerek bu parayı bulmaya karar verirler. Fakat bu geziyi planlayan arkadaşlarının hesaplamadığı bazı ufak sorunlara karşı hazırlıksızdırlar. Onları vurmak için parmakları kaşınan oduncular, ağaçlarda yaşayan güzel hippi kızlar ve annelik iç güdülerinin peşinden giden bir ayı gibi! Muhteşem Burt Reynolds'un da katılımıyla Nehir Macerası bize şunu kanıtlıyor: Nehir aşağısında olmak, yukarısında olmaktan her zaman daha iyidir.

6. İrlandalı

Orijinal İsmi: The Irishman

Süre: 209dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Steven Zaillian
Yapımı: 2019 - ABD

Film, eski bir sendika lideriyken bir mafyaya dönüşen Frank ‘The Irishman’ Sheeran'ın (Robert De Niro) hayatını konu alıyor.

7. Loving Vincent

Orijinal İsmi: Loving Vincent

Süre: 94dk
Tür: Animasyon , Dram , Gizem , Tarih
Yapımı: 2017 - İngiltere , Polonya

Ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un ölümünün üzerinden 1 yıl geçmiştir. Postacı Roulin, ressamın kardeşi Theo'ya gönderdiği, ancak bir türlü yerine ulaşamayan mektubu elden vermesi için oğlu Armand'ı Auvers-sur-Oise'a gönderir. Armand bu görevi pek istemese de kabul ederek söz konusu kasabaya gider. Ancak Theo da vefat etmiştir, mektubu Van Gogh'un dostu Dr. Gachet'ye vermesi gerekir. Doktorla görüşebileceği anı beklerken kasaba halkından birçok kişiyle tanışan Armand, ressamın sanatının esin kaynaklarına ve ölümüne giden sürece dair çok şey öğrenir. Loving Vincent filmi, 115 ressamın tek tek yaptığı 65,000 kare yağlı boya tablonun birleştirilmesiyle gerçekleşti.

8. Banka İşi

Orijinal İsmi: The Bank Job

Süre: 112dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Roger Donaldson
Yapımı: 2008 - ABD , Avustralya , İngiltere

Filmde, 35 seneden daha fazla bir süre önce Londra’da meydana gelen olağandışı gerçek bir olaydan, cesur ve çözülememiş bir soygundan esinlenilmiştir. Yönetmenliğini Roger Donaldson’ın yaptığı, başrollerde Jason Statham ve Saffron Burrows’un yer aldığı bu heyecan dolu gerilim filmi, entrika, skandal ve tehlikenin içiçe geçtiği bir bileşim olup, yapımcıları tarafından “cinayet, seks ve yolsuzluğun inanılmaz söylenmemiş hikayesi” diye tanımlanmaktadır.

9. Cinayet Günlüğü

Orijinal İsmi: Memories Of Murder

Süre: 132dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Bong Joon-ho
Yapımı: 2003 - Güney Kore

1986 yılında Güney Kore, askeri bir diktatörlük altındadır. Ülkede yasaklar ve baskılar tüm sıkılığı ile devam ederken bir gün, tecavüze uğrayarak vahşice bir cinayete kurban giden bir kadın bulunur. Hemen başlayan soruşturmanın başına, yerel polis dedektifi Park Doo-man getirilir. Fakat olayı çözmek için kullandığı yöntemler, herşeyi berbat etmekten başka bir işe yaramayacaktır.Başarısızlıkla sonuçlanan soruşturma yöntemleri nedeni ile bir çok tanığın zarar görmesi sonucu, Seul'dan yeni bir dedektif olan Seo göreve atanır. Zeki, kurnaz ve işini bilir tavırlarına rağmen Seo'nun da soruşturmada son derece başarısız olması, olayları iyice sarpa sardıracaktır.

10. Cehennemden Gelen

Orijinal İsmi: From Hell

Süre: 122dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yapımı: 2001 - ABD

Sadece efsanesi hayatta kalacaktı. Jack The Ripper, Londra'nın caddelerine terör getirmekteydi. Şeytani tavırları onun deliliğinin bir sebebi olduğunu gösteriyordu. Depp ve Graham bu sürükleyici macera filminde muhteşem bir performans sergiliyorlar. 1888 yılında Londra'da fakirler şehrin çeteler tarafından rahatsız edilen derme çatma binalarında yaşamaktadırlar ve Mary Kelly'nin küçük arkadaş grubundan birisi öldürülür. Kötü ruhlu katil, dahi ama aynı zamanda problemli bir insan olan ve işinde geleceği görme kabiliyetinden yararlanan Müfettiş Abberline'ın dikkatini çeker. Abberline derin bir şekilde bu davayla ilgilenir ve gerçeğe yaklaştıkça, Mary ve diğer kızlar için tehlike gitgide büyür. Acaba intikam almak için cehennemden gönderilmiş güç ile başa çıkabilecek midir?