Jeff Goldblum'un Tüm Bilim Kurgu Filmleri

Jeff Goldblum'un tüm bilim kurgu filmlerini sizler için derledik!

Ekran dışındaki farklı kişiliğiyle tanınan Jeff Goldblum, yıllar boyunca bilim kurgu türünde izleyicileri kolayca büyüledi. Onun çekiciliği ve yetenekleri oldukça açıktır. İster tuhaf bir bilim insanını, ister Dünya’yı koruyan bir karakteri, korkunç bir yaratığı ya da bizzat bir uzaylıyı oynasın, Jeff Goldblum kendini bilim kurgu türüne katılan en etkileyici oyunculardan biri olarak sağlamlaştırdı. 

Jeff Goldblum tanınan ve övülen bir oyuncu olsa da, bilim kurgu türündeki çalışmalarının daha fazla takdir görmesi de hoş karşılanacaktır. Ancak, oynadığı birçok kült film göz önüne alındığında, mirası hala biraz yeterince takdir edilmemiş gibi görünüyor.

İşte Jeff Goldblum'un yer aldığı tüm bilim kurgu filmleri!

1. Kurtuluş Günü 2: Yeni Tehdit

Orijinal İsmi: Independence Day: Resurgence

Süre: 120dk
Yönetmen: Roland Emmerich
Yapımı: 2016 - ABD

Kurtuluş Günü'nün üzerinden 20 yıl geçmiştir ve tüm dünya devletleri birlikte çok daha gelişmiş bir savunma sistemini kullanmaktadır. Hatta Ay'a da bir üs yapılmıştır. Ancak mağlup olmalarından hemen önce uzaya yardım çağrısı yapan yaratıkların çağrısı alınmıştır ve uzaylılar bu sefer çok daha güçlü bir şekilde yeniden dünyaya saldıracaktır. Dünyanın geleceği, bir grup insanın göstereceği kahramanlıklarka belirlenecektir.

2. Jurassic World: Hakimiyet

Orijinal İsmi: Jurassic World: Dominion

Süre: 147dk
Yönetmen: Colin Trevorrow
Yapımı: 2022 - ABD

Isla Nublar'ın yok edilmesinden dört yıl sonra, dinozorlar artık dünyanın her yerinde insanlarla birlikte yaşıyor ve avlanıyor. Bu kırılgan denge, geleceği yeniden şekillendirecek. İnsanoğlunun, tarihin en korkunç yaratıklarıyla paylaştığı gezegende en büyük yırtıcı olarak kalıp kalmayacağı ortaya çıkacak.

3. Jurassic World: Yıkılmış Krallık

Orijinal İsmi: Jurassic World: Fallen Kingdom

Süre: 128dk
Yönetmen: Juan Antonio Bayona
Yapımı: 2018 - ABD

Nublar Adası'ndaki Jurassic World tema parkının kapatılmasının ardından 3 yıl geçmiştir. Dinozorlar, bu adada serbestçe hayatlarını sürdürmektedir. Ancak adadaki volkanın yeniden aktifleşmesi, dinozorların oradan çıkarılmasını zorunlu kılar. Jurassic World'ün eski müdürü Claire Dearing bu amaçla bir kurtarma organizasyonu oluşturur, eski dinozor eğitmeni Owen Grady de ekibe katılır. Amacı, çok sevdiği Blue'yu bulabilmektir. Ancak adaya geldiklerinde çok büyük bir dalaverenin maşası olarak kullanıldıklarını anlarlar. Yakalanan dinozorlar korumaya alınmak yerine satılmaya hazırlanırken, Indoraptor adında hibrit bir dinozor türü dehşet saçmaya başlayacaktır.

4. Kayıp Dünya: Jurassic Park

Orijinal İsmi: The Lost World: Jurassic Park

Süre: 129dk
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1997 - ABD

Isa Sorna adı verilen bir adada bazı dinazorlar hayatta kalmıştır. Site B kod adlı dinazor üretim tesisinin yer aldığı bu adada çıkan kasırga sonucunda tesisler yıkılmış ve dinazorlar serbest kalmıştır. Aradan geçen dört yıl içinde dinazorlar büyümüş ve birer canavar haline gelmişlerdir. Dinazorların hala hayatta olduğunu öğrenen tesisin kurucusu Milyarder John Hammond, site B'deki ticari potansiyelin farkındadır. Hammond'ın amacı dinazorları doğal çevrelerinde koruyarak dört yıl önce kaybettiği itibarını geri kazanmaktır. 

5. Earth Girls Are Easy

Orijinal İsmi: Earth Girls Are Easy

Süre: 100dk
Yönetmen: Julien Temple
Yapımı: 1988 - ABD , İngiltere

Uzak bir gezegenden dünyaya gelen üç uzaylı, gemilerinin kaza geçirmesi sonucu California'da bir evin havuzuna düşerler. Uzay gemisinin kaptanı Mac, evde yaşayan güzel kıza aşık olunca, uzaylılar ve dünyalılar arasında komik bir macera başlar.

6. Kurtuluş Günü

Orijinal İsmi: Independence Day

Süre: 145dk
Yönetmen: Roland Emmerich
Yapımı: 1996 - ABD

Bir günün ardından büyük şehirlerin bir çoğu uzaylılar tarafından yeryüzünden silinir. Hayatta kalanlar görece basit teknolojileri ve akıllarıyla ziyaretçileri durdurmazsa birkaç gün içerisinde insan ırkı yok olacaktır.

7. Asteroit Şehir

Orijinal İsmi: Asteroid City

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Yapımı: 2022 - Almanya , ABD , İspanya

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni filmi Asteroid City, 1955 yılında Amerika'daki kurgusal bir çöl kasabasında gerçekleşen Junior Stargazer kongresini anlatıyor.

8. The Adventures Of Buckaroo Banzai Across The 8th Dimension

Orijinal İsmi: The Adventures Of Buckaroo Banzai Across The 8th Dimension

Süre: 103dk
Yönetmen: W.D. Richter
Senarist: Earl Mac Rauch
Yapımı: 1984 - ABD

Maceracı, beyin cerrahı ve rock müzisyeni Buckaroo Banzai ve onun suçla mücadele eden ekibi Hong Kong Kavalcıları, Dünya'yı fethetmeyi planlayan sekizinci boyuttan gelen kötü uzaylı istilacıları durdurmak zorundadır.

9. Invasion Of The Body Snatchers

Orijinal İsmi: Invasion Of The Body Snatchers

Süre: 116dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Philip Kaufman
Senarist: W. D. Richter
Yapımı: 1978 - ABD

San Fransisco'da gökyüzünden yağan sporlar birbirinden güzel çiçekler açmasına sebep olur. Bunlardan birini incelemek için eve getiren araştırmacı Elizabeth Driscoll, bir süre sonra erkek arkadaşının tuhaf davranışlarından rahatsız olur. Soğuk ve mesafeli davranmaya başlayan Geoffrey'deki değişim karşısında dehşete kapılarak Sağlık Bakanlığı'ndaki iş arkadaşı Matthew Bennel'den yardım ister. Aslında sporların, uzaydan gelen, kurbanlarını uykuda avlayarak bedenlerini kopyalayan yarı bitkisel istilacılar olduğu ortaya çıkar. Elizabeth ve Matthew, arkadaşları Jack ve Nancy'nin de yardımıyla, giderek herkesin birer "kopya"ya dönüştüğü şehirde, umutsuz bir savaşa girişirler.

10. Sinek

Orijinal İsmi: The Fly

Süre: 100dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: David Cronenberg
Yapımı: 1986 - ABD , Kanada

Seth Brundle, karizmatik bir karakteri olan, hafif çılgın bir bilim adamıdır. Kadın gazeteci Veronica Quaife, maddenin teleportasyonu yani ışınlanma üzerinde çalışan bu genç dahiyi haber konusu yapmıştır. Genç kadın Brundle'ın ilk defa bir canlıyı ışınlamayı başardığı zafer anına şahit olur. Ancak ışınlanma modülüne Brundle ile birlikte girmiş olan küçücük bir sinek, herkesin gözünden kaçmıştır.Genç bilim adamı ve güzel gazeteci arasında gelişen duygusal yakınlaşma, kısa süre içinde Brundle'da gelişen ruhsal ve fiziksel farklılıklar tarafından gölgelenecektir. Brundle'ın moleküler yapısının bir sineğinkiyle birbirine karışmış olduğu anlaşıldığında, iki sevgilinin gözleri önünde gerçekleşen acı verici trasformasyon süreci, zamana karşı bir yarışa dönüşür.

11. Jurassic Park

Orijinal İsmi: Jurassic Park

Süre: 127dk
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1993 - ABD

Michael Chrichton'ın aynı adlı,çok satan romanından dahi yönetmen Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanan,bütün zamanların en başarılı yapıtlarından birisi olarak tüm Dünya'da izlenme rekorları kıran olağanüstü bir film. 20. yılına özel olarak 2013'te 3 boyutlu olarak tekrar gösterime girmiştir. Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinazorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur.Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilimadamları,son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar.Dinazorların DNA zinciri bir Afrika kurbasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır.Hammond hükümetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur.İhtiyar Hammond,bir hafta sonunda Doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilimadamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir. Ancak embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinazorlar adada dehşet saçmaya başlar.