2024'ün Gişede Başarısız Olan Ama İkinci Bir Şansı Hak Eden 10 Filmi

2024 gişe sonuçları birçok sürprizle geldi. Elbette, Pixar devam filmi "Ters Yüz 2"nin iyi iş çıkaracağını biliyorduk, ancak kırdığı rekorları kimse tahmin edemezdi. "Deadpool & Wolverine"in başarısı biraz daha bekleniyordu, ancak bu film bile 18 yaş sınırı olan filmler arasında rekorları kısa sürede aşarak önceki başarıları geride bıraktı. Her yıl sinemaseverler film endüstrisinin tükendiğini şikayet ederken, her yıl birkaç film sinemanın hala canlı olduğunu kanıtlıyor.

Ancak, "insanlar artık sinemaya gitmiyor" endişesini besleyen diğer filmler de var. "Madame Web", eleştirmenler ve izleyiciler tarafından yerden yere vuruldu ve bütçesini zar zor çıkarabildi. "Horizon: An American Saga" ise ılımlı bir karşılama aldı ve bütçesinin sadece yarısını kazanabildi.

Çoğu kişi, bu gişe başarısızlıklarının hak ettiği sonuçları aldığını kabul eder. Ancak, belki de bazıları adil bir şans verilmedi.

İşte ikinci bir şansı hak eden 10 film!

1. Lisa Frankenstein

Orijinal İsmi: Lisa Frankenstein

Süre: 102dk
Tür: Komedi , Korku , Romantik
Yönetmen: Zelda Williams
Senarist: Diablo Cody
Yapımı: 2024 - ABD

1989'da, Lisa adındaki popüler olmayan bir liseli kız, bir şimşeklerin çaktığı bir fırtına sırasında yanlışlıkla Viktorya döneminden kalma yakışıklı bir cesedi yeniden canlandırır. Bunu fırsat bilen Lisa, garajındaki kırık solaryum yatağını kullanarak onu hayallerinin erkeği olarak yeniden inşa etmeye başlar.

2. Mother’s Instinct

Orijinal İsmi: Mother’s Instinct

Süre: 94dk
Tür: Dram , Gerilim
Senarist: Sarah Conradt
Yapımı: 2023 - ABD , Belçika , İngiltere

Alice ve Celine, başarılı kocaları ve aynı yaştaki oğullarıyla geleneksel bir yaşam tarzı sürmektedir. Trajik bir kazanın ardından hayatın mükemmel uyumu bir anda bozulur. Suçluluk, şüphe ve paranoya birleşerek aralarındaki yakın bağı çözer.

3. Dublör

Orijinal İsmi: The Fall Guy

Süre: 127dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: David Leitch
Senarist: Drew Pearce
Yapımı: 2024 - ABD

Colt Seavers, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığına odaklanmak için bir yıl önce işi bırakmış bir dublördür. Fakat eski sevgilisi Jody Moreno'nun yönettiği dev bütçeli stüdyo filminin yıldızı ortadan kaybolunca onu bulmak Seavers'a düşer.

4. Argylle: Gizli Casus

Orijinal İsmi: Argylle

Süre: 135dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Matthew Vaughn
Senarist: Jason Fuchs
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Elly Conway, çok satan casus romanlarının içedönük yazarıdır. Fakat gizli ajan Argylle'ın küresel bir casus örgütünü çözme görevini konu alan kurgusal kitaplarında yazdıkları gerçek hayattaki bir casus örgütünün gizli eylemlerini yansıtmaya başladığında, evinde kedisiyle geçirdiği sakin akşamlar geride kalacaktır.

5. Motorcular

Orijinal İsmi: The Bikeriders

Süre: 116dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Jeff Nichols
Senarist: Jeff Nichols
Yapımı: 2023 - ABD

Film, ortabatılı motosiklet kulübü "Vandals"ın yükselişine, üyelerinin hayatları üzerinden odaklanıyor. Kulüp, on yıl içinde yerel yabancıların bir araya geldiği bir konumdan daha kötü niyetli bir çeteye dönüşür.

6. Hayali Arkadaşlar

Orijinal İsmi: IF

Süre: 104dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: John Krasinski
Senarist: John Krasinski
Yapımı: 2024 - ABD

Film, terk edilmiş Hayali Arkadaşları (dolayısıyla Imaginary Friends - IF unvanını) görme yeteneğine sahip olduğunu öğrenen genç bir kızı merkezine alıyor.

7. Cuckoo

Orijinal İsmi: Cuckoo

Süre: 103dk
Tür: Bilim Kurgu , Gizem , Korku
Yönetmen: Tilman Singer
Senarist: Tilman Singer
Yapımı: 2024 - Almanya , ABD

Babası ve yeni ailesiyle birlikte gönülsüzce Alman Alpleri'ne taşınan Gretchen, garip sesler ve onu takip eden bir kadının korkutucu hayalleriyle boğuşarken, yeni kasabalarının uğursuz sırlar sakladığını keşfeder.

8. Ordinary Angels

Orijinal İsmi: Angels

Süre: 118dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jon Gunn , Rick Skene
Senarist: Jon Gunn , Jon Erwin
Yapımı: 2024 - ABD

Dul bir babanın kritik derecede hasta olan kızının hayatını kurtarmasına yardım etmek için insanları bir araya getiren kuaför Sharon Stevens'ın hikayesi. Dokunaklı film, gerçek yaşanmışlıklara dayanıyor.

9. Love Lies Bleeding

Orijinal İsmi: Love Lies Bleeding

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Romantik , Suç
Yönetmen: Rose Glass
Senarist: Rose Glass
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Ego, arzu ve Amerikan Rüyası ile beslenen bir romantizm hikayesi.

10. Furiosa: Bir Mad Max Destanı

Orijinal İsmi: Furiosa: A Mad Max Saga

Süre: 148dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2024 - ABD , Avustralya

Film, savaşçı Furiosa'nın 'Fury Road'da Mad Max ile bir araya gelmeden önceki başlangıç ​​hikayesine odaklanıyor. Bu başlangıç ​​hikayesinde, genç Furiosa kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus'un liderliğindeki büyük Biker Horde’un eline düşer. Daha sonra ise Joe'ya transfer olur. Sadakati kimseye bağlı olmayan Furiosa, Waseland’de gizemli bir savaşçı ile değerli bir emtia olan petrolü kendi ellerine almak için ortaklık kurar.