Dijital Platformlarda Haftanın En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri (16 - 22 Eylül 2024)

Geçtiğimiz hafta dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmleri burada!

Farklı platformlardaki popüler dizi ve filmlere göz atabileceğiniz bu liste, "bugün ne izlesem?" sorularınız için birebir.

Netflix'te diziler arasında ikinci sezonuyla "Pera Palas'ta Gece Yarısı", zirvedeki yerini korudu. Filmler arasında ise platformun yeni distopik film "Çirkinler" birinci sıraya oturdu. İşte dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler!

Kaynak: Box Office Türkiye

1. Pera Palas'ta Gece Yarısı

Orijinal İsmi: Pera Palas'ta Gece Yarısı

Süre: 45dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Emre Şahin , Nisan Dağ
Senarist: Elif Usman
Yapımı: 2022 - Türkiye

Platform: Netflix

İstanbul, Beyoğlu'nda bulunan Pera Palas Oteli hakkında yazı hazılamakla görevlendirilen gazeteci Esra (Hazal Kaya), oteli incelerken odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Bu kapıdan Osmanlı'nın son dönemi olan 1919 İstanbul'una yolculuk yapar ve kendini, Mustafa Kemal Atatürk'e düzenlenen siyasi bir komplonun içinde bulur. Esra İstanbul'un çılgın kulüplerinden birinin esrarengiz sahibi Halit (Selahattin Paşalı) ile tanıştığında 1919 İstanbul'unun bilinenden hayli farklı olduğunu görür.

2. Emily in Paris

Platform: Netflix

Orta batı Amerikalı genç bir kadın olan Emily (Lily Collins), ürünlere Amerikan bakış açısı sağlamak amacıyla Paris'teki bir pazarlama şirketi tarafından işe alınır. 

3. The Perfect Couple

Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Susanne Bier
Senarist: Jenna Lamia
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Netflix

Amelia (Eve Hewson), Nantucket'ın en zengin ailelerinden birinin gelini olmak üzeredir. Ancak şoke edici bir ölüm, düğünü altüst eder ve herkesi şüphe altında bırakır.

4. Çirkinler

Orijinal İsmi: Uglies

Süre: 100dk
Yönetmen: McG
Senarist: Krista Vernoff
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Netflix

Güzellik standartlarının zorla dayatıldığı distopik bir gelecekte, mecburi estetik ameliyat olmayı bekleyen bir genç, kaybolan arkadaşını bulmak için bir yolculuğa çıkar.

5. Deha

Orijinal İsmi: Gifted

Süre: 101dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Marc Webb
Senarist: Tom Flynn
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Platform: Netflix

Florida'da yaşayan Frank Adler (Chris Evans), 7 yaşındaki yeğeni Mary (Mckenna Grace) ile birlikte yaşamaktadır. Mary'nin küçük yaşına rağmen matematiğe inanılmaz bir yeteneği vardır ve normal şartlarda özel bir okula gitmesi gerekirken Frank'in ısrarıyla devlet okuluna gitmektedir, nitekim Mary'nin tıpkı kızı gibi matematiğe yetenekli annesi, Milenyum Problemleri'nden Navier–Stokes problemini çözebilmek için varını yoğunu ortaya koymuş, ancak kızı 6 aylıkken intihar etmiştir ve Frank de küçük kızın normal bir çocukluk geçirmesini istemektedir. Günün birinde Frank'in annesi, aynı zamanda Mary'nin anneannesi olan Evelyn (Lindsay Duncan) çıkagelir. Küçük kızın üstün zekasından haberdar olan kadın, çocuğun velayetini alarak onu seviyesine uygun bir okula gönderme konusunda ısrarcı olur. Frank, Mary'nin özel bir okula gitmesini kabullenir, ancak o okulda annesinin gözetimi altında olduğunu öğrenince, kızı tekrar yanına alabilmek adına ev sahibesi Roberta (Octavia Spencer) ve öğretmeni Bonnie (Jenny Slate) ile elinden gelen her şeyi yapmaya karar verir.

6. Siyah Kuşaklı Memur

Orijinal İsmi: Officer Black Belt

Süre: 108dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Kim Joo-hwan
Senarist: Kim Joo-hwan
Yapımı: 2024 - Güney Kore

Platform: Netflix

Zor durumdaki kişileri görmezden gelemeyen hünerli bir dövüş sanatçısı, dövüş sanatları memuru olarak suçla savaşmak ve suçu önlemek için bir şartlı tahliye memuruyla el ele verir.

7. The Penguin

Platform: bluTV

"The Batman" filminin Penguen'i Oswald Cobblepot'un Gotham'ın yeraltı dünyasındaki yükselişine odaklanacak.

8. İlk ve Son

Orijinal İsmi: İlk ve Son

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yönetmen: Cem Karcı
Senarist: Hakan Bonomo
Yapımı: 2021 - Türkiye

Platform: bluTV

Dizide Deniz ve Barış arasındaki zorlu fakat tutkulu ilişkinin 10 yılı anlatılıyor. 20'li yaşlarında tanışan çiftin ilişkisi, birlikte geçirdikleri 10 yıl boyunca birçok gelgite, bazen zorlu bazense mutlu süreçlere sahne oluyor. 

9. City of God: Savaş Devam Ediyor

Orijinal İsmi: Cidade de Deus: A Luta Não Para

Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Aly Muritiba
Yapımı: 2024 - ABD , Brezilya

Platform: bluTV

Tanrı Kent'ten yirmi yıl sonra Buscapé; polis, uyuşturucu kaçakçıları ve milislerin toplumu nasıl etkilediğine dair yeniden bir bakış sunar.

10. Beter Böcek

Orijinal İsmi: Beetlejuice

Süre: 92dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Tim Burton
Yapımı: 1988 - ABD

Platform: bluTV

Genç ve mutlu bir çift olan Adam ve Barbara Maitland geçirdikleri trafik kazası sonrasında ölürler. Bu arada Charles ve Delia, kız kardeşleriyle birlikte New York'a gelerek Maitland'ların evlerini satın alırlar. Fakat Adam ve Barbara Maitland bu durumdan hiç hoşnut değildirler. Birer hayalet olmalarına rağmen tecrübesizlikleri yüzünden yeni ev sahiplerini evden uzaklaştıramazlar. Son çare olarak en kötü hayalet Beter Böcek'e başvururlar.

11. Ölmemi İsteyenler

Orijinal İsmi: Those Who Wish Me Dead

Süre: 100dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Taylor Sheridan
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Platform: bluTV

Bir cinayete tanık olan 14 yaşında bir çocuk (Finn Little), Montana'nın vahşi doğasında kendini iki suikastçi tarafından kovalanırken bulur. Yangın gözlem kulesinde tek başına yaşayan bir kadın (Angelina Jolie), bu zorlu mücadelede çocuğa yardımcı olur.

12. Menendez Brothers: Misjudged?

Süre: 85dk
Tür: Belgesel , Suç
Yapımı: 2022 - ABD

Platform: bluTV

1993'te şok edici bir "ünlü cinayet duruşması", alışılmadık katillere yer verdi: Menendez kardeşler. Bu kan dondurucu cinayet para yüzünden mi yoksa süregelen bir taciz yüzünden mi işlendi? Olaydan 30 yıl sonra hâlâ bu sorunun cevabı, en beklenmedik mecrada aranıyor: TikTok'ta. 

13. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

Dizi "Yüzüklerin Efendisi" serisinin ilk kitabından ve "Hobbit"ten yüzlerce yıl önce geçiyor.

14. Kazançsız Aşk Olmaz

Süre: 65dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Kim Jung-Shik
Senarist: Kim Hye-young (i)
Yapımı: 2024 - Güney Kore

Platform: Amazon Prime Video

Kişisel gelişim ve kendini keşfetme yolunda olan bir kadın, hayallerin peşinden koşarken ilişkilerin ve hayatın karmaşıklığıyla baş eder.

15. The Boys

Platform: Amazon Prime Video

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

16. Arap Kadri

Orijinal İsmi: Arap Kadri

Süre: 105dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Emre Kavuk
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: Amazon Prime Video

Ünlü mizah dergisi Gırgır'ın usta karikatüristlerinden Tekin Aral'ın yarattığı Arap Kadri ve Tarzan karakterlerinin hikâyesine odaklanıyor. Arap Kadri, özgürlüğüne düşünkündür ve kural tanımaz. Tarzan ise ormanda kurulu düzeninde yaşar. Arap Kadri, şehir hayatına uyum sağlayamayınca ormana gelir ve düzenli yaşamaya çalışan canlıları görür. Bu düzenlerine çomak sokar ve Tarzan ile aralarındaki çatışmalar başlar.

17. Killer Heat

Orijinal İsmi: Killer Heat

Süre: 97dk
Tür: Dram , Romantik , Suç
Yönetmen: Philippe Lacôte
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Yabancı bir özel dedektif, Yunanistan'ın Girit Adası'nda şüpheli bir ölümü araştırmak üzere işe alınır. Bu olayda, kurbanın güçlü ailesi arasında derin kıskançlıklar yaşanmaktadır.

18. Atatürk 1881 - 1919

Orijinal İsmi: Atatürk

Süre: 132dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Senarist: Necati Şahin
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: Amazon Prime Video

İki bölüm olarak izleyiciyle buluşan filmlerden ilki, Mustafa Kemal'in (Aras Bulut İynemli) milli mücadelenin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı döneme odaklanıyor.