Maggie Smith'in En Beğenilen Performansları

Maggie Smith'in etkileyici kariyerindeki filmlere göz atalım.

Pek çok hayranın hayatına efsanevi "Harry Potter" karakteri Minerva Mcgonagall olarak dokunan Maggie Smith, aynı zamanda "Downton Abbey"dizisinde canlandırdığı Violet Crawley ile tanınıyor. Kamera önü oyunculuğunun yanında çok önemli bir tiyatro oyuncusu olan Maggie Smith, 28 Aralık 1934'te İngiltere'nin Essex şehrinde dünyaya geldi. 16 yaşında Oxford Playhouse'ta tiyatro çalışmalarına başladı. 1969 yılında "The Prime Of Miss Jean Brodie" filmindeki performansıyla Oscar Ödülü'nü kazandı.

Kariyerine kısa bir bakış sunduğumuz Smith'i, gelin en beğenilen performanslarıyla birlikte analım.

Kaynak: IndieWire

1. Othello

Orijinal İsmi: Othello

Süre: 165dk
Tür: Dram
Yönetmen: Stuart Burge
Yapımı: 1965 - İngiltere

General Othello'nun (Laurence Olivier) evliliği, kindar Iago'nun Othello'yu karısının aldattığına ikna etmesiyle mahvolur.

2. The V.I.P.s

Orijinal İsmi: The V.I.P.s

Süre: 119dk
Tür: Dram
Yönetmen: Anthony Asquith
Senarist: Terence Rattigan
Yapımı: 1963 - İngiltere

Londra'dan New York'a uçacak uçak, sis nedeniyle ertelenince Heathrow Havaalanı'nın VIP bölümünde bekleyen bir grup gezginin hayatına tanıklık ederiz.

3. The Prime Of Miss Jean Brodie

Orijinal İsmi: The Prime Of Miss Jean Brodie

Süre: 116dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ronald Neame
Senarist: Jay Presson Allen
Yapımı: 1969 - İngiltere

Sıra dışı ve iyi niyetli İskoç öğretmen Jean Brodie (Maggie Smith), hayatla ve sevgiyle ilgili romantize görüşlere sahiptir. Bu görüşlerinin öğrenciler üzerinde öyle bir etkisi olur ki okulun tutucu müdüresi Miss MacKay ile karşı karşıya gelir.

4. Travels with My Aunt

Orijinal İsmi: Travels with My Aunt

Süre: 109dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: George Cukor
Yapımı: 1972 - ABD

Bankacı Henry (Alec McCowen), annesinin cenazesinde teyzesi Augusta (Maggie Smith) ile tanışır. Bu sıra dışı yaşlı kadının eski bir sevgilisini kurtarmak için çılgın bir maceraya atılırlar.

5. California Suite

Orijinal İsmi: California Suite

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Herbert Ross
Senarist: Neil Simon
Yapımı: 1978 - ABD

 

Beverly Hills Oteli'nde kalan dört farklı misafir grubunun talihsizliklerine eşlik edin!

6. Manzaralı Oda

Orijinal İsmi: A Room With A View

Süre: 117dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: James Ivory
Yapımı: 1985 - İngiltere

Olaylar 20. yüzyılın hemen başında İngiltere'de Edward çağı hüküm sürerken geçer. Lucy Honeychurch (Helena Bonham Carter) akranı olan bütün kibar İngiliz kızlarının yaptığı gibi zoraki bir Avrupa turuna gönderilir. Bu turlarda genç kızların yanında mutlaka yaşlı bir kadın refakatçi olmaktadır. Bu seyahatte de Lucy'nin refakatine evde kalmış yaşı geçkin kuzeni Charlotte Bartlett (Maggie Smith) verilmiştir. İtalya'ya geldiklerinde bir süreliğine Floransa'da bir pansiyonda oda tutarlar. Burada başka İngiliz gezginler de vardır. Pansiyonda oda komşuları olan Bay Emerson'un oğlu George'la (Julian Sands) Lucy arasında ilk andan itibaren bir çekim oluşur, ancak Charlotte, George'un doğru bir damat adayı olduğunu düşünmemektedir.

7. The Lonely Passion Of Judith Hearne

Orijinal İsmi: The Lonely Passion Of Judith Hearne

Süre: 116dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Jack Clayton
Senarist: Peter Nelson
Yapımı: 1987 - İngiltere

Orta yaşlı bir bekar kadın (Maggie Smith), kaldığı pansiyondaki komşusuna aşık olur. Adam (Bob Hoskins) ise, kadının zengin olduğunu düşünerek yeni işine başlaması için gerekli kaynakları sağlayabileceğini düşünür.

8. Yırtık Rahibe

Orijinal İsmi: Sister Act

Süre: 100dk
Tür: Komedi , Müzikal
Yönetmen: Emile Ardolino
Senarist: Joseph Howard
Yapımı: 1992 - ABD

Bir gece kulübü şarkıcısı olan Deloris (Whoopi Goldberg), peşinden bir çete gelince çareyi bir manastıra saklanmakta bulur. Çok geçmeden aykırı davranışlarıyla yanına pek çok insan toplar ve rahibelerin ruhsuz kilise korusunu danslı ve şarkılı capcanlı bir koroya dönüştürür. Fakat koronun ani başarısı, kimliğinin açığa çıkma riskini doğuracaktır.

9. Gosford Park

Orijinal İsmi: Gosford Park

Süre: 137dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Robert Altman
Yapımı: 2001 - ABD , İtalya

Sir William McCordle ve karısı Lady Sylvia dostlarını Gosford park isimli malikanelerine davet ederler. Bir anda davetliler arasında bir çatışma başlar.

10. Harry Potter ve Felsefe Taşı

Orijinal İsmi: Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Süre: 159dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere

Harry Potter (Daniel Radcliffe), muggle (büyücü yada cadı olmayan insanlar) teyzesi (Fiona Shaw) ve eniştesiyle (Richard Griffiths) sıradan ve zorluklarla dolu bir hayatı yaşarken, yılanlarla konuşabildiğinin, kızgınlık öfkesi sırasında eşyaları hareket ettirebildiğinin farkına varacaktır. Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'ndan kabul edildiğini belirten mektup ise hayatının sıradanlığını değiştirecektir. Artık o bir büyücü adayıdır.