Bella Ramsey'in Rol Aldığı En İyi 10 Yapım

Ünlü oyuncu Bella Ramsey, bugün 21 yaşında!

Bella Ramsey, dört yaşında Birleşik Krallık'ta tiyatro sanatları okulunda oyunculuğa başladı ve ilk televizyon rolünü "Game of Thrones"ta Lyanna Mormont karakteriyle aldı. Dizi sayesinde izleyicilerin beğenisini kazandı. Ramsey, kariyerinde farklı türlerde yapımlarda yer alarak çok yönlülüğünü gösterdi; dramalar, komediler ve korku filmlerinde rol aldı, ayrıca başarılı projelerde seslendirme de yaptı. Kariyerinin en önemli projesi, 2023'te Pedro Pascal ile başrol oynadığı HBO dizisi "The Last of Us" oldu ve bu yapım, onun geleceği parlak bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

İşte Bella Ramsey'in en sevilen yapımları!

1. Game Of Thrones

Game of Thrones George R.R. Martin'in çok satan romanından uyarlanan bir HBO dizisi. Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

2. Becoming Elizabeth

Orijinal İsmi: Becoming Elizabeth

Süre: 59dk
Tür: Dram
Senarist: Anya Reiss
Yapımı: 2022 - İngiltere

8. Henry’nin ölümü 9 yaşındaki oğlu Edward’ın tahta çıkmasına ve tehlikeli bir güç mücadelesinin harekete geçmesine neden olur. Elizabeth, Edward ve kız kardeşleri Mary, kendilerini İngiltere’nin büyük aileleri ile ülkenin kontrolü için yarışan Avrupa güçleri arasındaki bir oyunda piyon olarak bulurlar. Elizabeth, kendini tutacak kadar olgun olduğunu düşünse de, hayatta kalabilmek için kuralları çabucak öğrenmesi gerekiyor.

3. Hilda

Orijinal İsmi: Hilda

Süre: 27dk
Yönetmen: Andy Coyle , Megan Ferguson
Yapımı: 2018 - İngiltere , Kanada

Korkusuz, mavi saçlı kız Hilda ormandan ayrılır ve kasabaya gider. Burada yeni arkadaşlar, harika maceralar ve tehlikeli olabilecek sihirli ve gizemli yaratıklar onu bekliyordur.

4. Judy

Orijinal İsmi: Judy

Süre: 118dk
Tür: Dram , Müzikal , Tarih
Yönetmen: Rupert Goold
Senarist: Tom Edge
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Fransa

"Judy," efsanevi sanatçı Judy Garland'ın unutulmaz Londra turunu konu alıyor.

5. Catherine Called Birdy

Orijinal İsmi: Catherine Called Birdy

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Lena Dunham
Senarist: Lena Dunham
Yapımı: 2022 - ABD , İngiltere

Orta Çağ İngiltere'sinde 14 yaşında bir kız, babasının aklındaki potansiyel eş adaylarından kaçınarak hayatı keşfetmeye çalışır.

6. Holmes and Watson

Orijinal İsmi: Holmes & Watson

Süre: 90dk
Tür: Gizem , Komedi , Macera , Suç
Yönetmen: Etan Cohen
Senarist: Etan Cohen
Yapımı: 2018 - ABD

Bildiğiniz tüm Sherlock Holmes hikayelerini, aksiyon ve macera dolu olaylarını bir kenara bırakın. Holmes ve Watson sıkı iki dost ve polisiye işler ile uğraşarak sır dolu olayları çözmeye çalışırlar. Ancak bu sefer aksiyon, macera ile silahların ve üstün zeka taktiklerin döndüğü bir şekilde değil. Tamamıyla bir Komedi uyarlaması olacak Holmes ve Watson başından geçen büyük felaketlerde bu sefer her şeyi yüzlerine gözlerine bulaştıracaklar ve komik olaylar yaşayacaklar. Üstelik sakar olacak ikili bir şekilde bu olayları çözüme kavuşturabilecek.

7. Resistance

Orijinal İsmi: Resistance

Süre: 120dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Jonathan Jakubowicz
Yapımı: 2020 - Almanya , ABD , İngiltere , Çin

Pandomim sanatçısı Marcel Marceau’nun İkinci Dünya Savaşı sırasında bir grup Yahudi izci gençle birlikte Fransız Direnişi’ne katılıp on binlerce yetimi kurtarmasının hikâyesi.

8. The Last of Us

Joel bu yenidünyada gözü pek bir kaçakçıdır. Ellie ise bu ölümcül pandeminin tedavisinde kilit bir rol oynar. Baskı altında bir karantina bölgesinden 14 yaşında olan Ellie’yi kaçırmak üzere tutulan Joel, çok geçmeden Ellie ile bağ kurmaya başlar. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine döner.

9. Tavuklar Firarda: Kurtarma Operasyonu

Orijinal İsmi: Chicken Run 2

Süre: 101dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Sam Fell
Yapımı: 2023 - İngiltere

Ginger, Tweedy'nin çiftliğinden ölüme meydan okuyarak kaçmayı başardıktan sonra, nihayet aradığı huzur dolu adayı bulur. Bu adada, sürünün tüm bireyleri için insan dünyasının tehlikelerinden uzak bir sığınak olmuştur. Rocky ile birlikte, küçük kızları Molly'ye de sahip olan Ginger, artık mutluluğu yakalamıştır. Ancak anakarada, tavuk türü yeni ve korkunç bir tehlike ile karşı karşıyadır. Bu kritik durumu görmezden gelemeyen Ginger ve ekibi, özgürlüklerini riske atarak harekete geçmeye karar verir!

10. The Worst Witch

Orijinal İsmi: The Worst Witch

Süre: 29dk
Senarist: Emma Reeves , Neil Jones
Yapımı: 2017 - Almanya , İngiltere

Mildred, sıradan bir hayat sürer ta ki Maud Spellbody, süpürgesiyle onların balkonuna çarpana kadar. Daha sonra Maud, Mildred'ı yüksek bir dağın tepesinde yer alan genç cadılar için bir okul olan Cackle Akademisi ile tanıştırır.