Dijital platformlarda haftanın en çok izlenen dizi ve filmleri (2 - 8 Eylül 2024)

Geçtiğimiz hafta dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmleri burada!

Farklı platformlardaki popüler dizi ve filmlere göz atabileceğiniz bu liste, "bugün ne izlesem?" sorularınız için birebir.

Netflix'te diziler arasında yeni dizi " The Perfect Couple" çok ses getirdi. Filmler arasında ise platformun yeni aksiyon filmi "Rebel Ridge" birinci sıraya oturdu. İşte dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler!

Kaynak: Box Office Türkiye

1. The Perfect Couple

Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Susanne Bier
Senarist: Jenna Lamia
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Netflix

Amelia (Eve Hewson), Nantucket'ın en zengin ailelerinden birinin gelini olmak üzeredir. Ancak şoke edici bir ölüm, düğünü altüst eder ve herkesi şüphe altında bırakır.

2. Kaos

Platform: Netflix

Yunan mitolojisine modern bir yaklaşıma hazır mısınız? 2024 yapımı bu Netflix dizisinin başrolünde Zeus karakteriyle Jeff Goldblum bulunuyor.

3. Lost

Platform: Netflix

Avustalya'dan Amerika'ya giden bi yolcu uçağı bir nedenden ötürü rota değiştirir. Uçak nedensiz bi şekilde düşmeye başlar. Havada parçalandıktan sonra bir adaya düşür. Ama 48 kişi kurtulur. Hemen kurtulacagını düşünürler ama kurtarmaya kimse gelmez. bu tropikal adanın içinde gizli canavarlar, kutup ayıları, yabani hayvanlar vardır. Her bölümde farklı bir kişinin geçmişini göstererek ve her bölümde izleyicinin aklına soru işaretleri bırakarak 21. yüzyılın en önemli dizileri arasına giren Lost'un ilk sezonu 24 bölüm sürmüştür.

4. Rebel Ridge

Orijinal İsmi: Rebel Ridge

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Jeremy Saulnier
Senarist: Jeremy Saulnier
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Netflix

Kuzeninin kefaleti için ödeyeceği bir çanta dolusu paraya yerel polis haksız şekilde el koyunca eski bir deniz piyadesi, küçük bir kasabadaki yolsuzlukla mücadele eder.

5. Kurtuluş

Orijinal İsmi: The Deliverance

Süre: 112dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Lee Daniels
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Netflix

Indiana'da bir evde yaşayan bir aile, kendilerini ve toplumu evin cehenneme açılan bir kapı olduğuna ikna eden tuhaf, şeytani olaylar keşfeder.

6. Güneşi Söndürmem Gerek

Süre: 105dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik , Suç
Yönetmen: Hande Türkel
Senarist: Doğukan Cantimur
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Netflix

Umut (Serra Arıtürk) hayatında en çok değer verdiği kişi, sevgilisi, Anıl'ı (Burak Can) kaybeder. Hayatına kaldığı yerden devam etmeye çalışırken hiç hesapta olmayan bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

7. Kıyma

Platform: bluTV

3 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldıklarında Ömer, Poyraz ve Tufan Adana’dan İstanbul’a gider ve bir kebapçı dükkanı açarlar. Artık yasadışı işlere bulaşmayacaklarını düşünseler de işler sandıkları kadar kolay gitmez. Dükkan kiralarken dolandırılınca paralarını geri almak için başladıkları yolculuk onları yeni bir dünyaya sokar.

8. City of God: Savaş Devam Ediyor

Orijinal İsmi: Cidade de Deus: A Luta Não Para

Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Aly Muritiba
Yapımı: 2024 - ABD , Brezilya

Platform: bluTV

2000'li yılların başında genç bir uyuşturucu satıcısının hapishaneden çıktıktan sonra City of God’ın yeniden tartışmalı hale gelmesiyle bölge sakinleri kendilerini uyuşturucu kaçakçıları, milisler ve kamu yetkilileri arasında sıkışmış olarak bulurlar. Bu döngüden kurtulmak ve zalimlerle yüzleşmek için toplumun birleşmesi gerekir.

9. The White Lotus

Orijinal İsmi: The White Lotus

Tür: Dram , Gizem , Komedi
Yönetmen: Mike White
Senarist: Mike White
Yapımı: 2021 - ABD

Platform: bluTV

HBO yapımı mini dizi "The White Lotus" Hawaii'de seçkin bir otelde tatil yapan misafirlerin bir haftasını konu alan ve sosyal hiciv öğeleri barındıran bir drama. Güler yüzlü çalışanları ve muhteşem manzarasıyla bu mükemmel tatilde her geçen gün karanlık bir karmaşa ortaya çıkmaktadır.

10. Ben Efsaneyim

Orijinal İsmi: I Am Legend

Süre: 100dk
Yönetmen: Francis Lawrence
Yapımı: 2007 - ABD

Platform: bluTV

Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır. Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her hareketi izlenmektedir. Salgından sağ kurtulan eski insan-yeni mutantlar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler.

11. Başlangıç

Orijinal İsmi: Inception

Süre: 148dk
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere

Platform: bluTV

Dom Cobb çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeyi kaybetmesine sebep olmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız başlangıçı tamamlayabilirse... Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları, onları, her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb’un görebildiği bir düşmandır.

12. Zihin Gezgini

Orijinal İsmi: Reminiscence

Süre: 118dk
Tür: Bilim Kurgu , Gizem
Yönetmen: Lisa Joy
Senarist: Lisa Joy
Yapımı: 2021 - ABD

Platform: bluTV

İnsanlar bir şey hatırlamak istediklerinde Nick Bannister'ın (Hugh Jackman) ofisine gelir ve Bannister da kendileriyle neredeyse bir psikolog gibi ilgilenir. Geçmişimizdeki tüm dosyalar aklımızda saklanıyor ama asıl soru bizim bunlardan hangilerine erişebildiğimiz. Bannister'ın yeteneği, doğru soruları sormak ve küçük bir ücret karşılığında yeniden hatırlamak istediğiniz anıları bulmaktır. Bir gün ofisine çok küçük bir isteği olan gizemli bir kadın (Rebecca Ferguson) gelir. Kadın kaybettiği anahtarların yerini bulmak istemektedir. Bannister çok geçmeden bu kadınla bir ilişkiye başlar ama ilişkileri kadının ortadan kaybolmasıyla son bulur. Onu bulmak için Bannister'ın kendi anılarında gezinerek kadının verdiği ipuçlarını toplamaktan başka çaresi yoktur.

13. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

Dizi "Yüzüklerin Efendisi" serisinin ilk kitabından ve "Hobbit"ten yüzlerce yıl önce geçiyor.

14. Kazançsız Aşk Olmaz

Süre: 65dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Kim Jung-Shik
Senarist: Kim Hye-young (i)
Yapımı: 2024 - Güney Kore

Platform: Amazon Prime Video

Kişisel gelişim ve kendini keşfetme yolunda olan bir kadın, hayallerin peşinden koşarken ilişkilerin ve hayatın karmaşıklığıyla baş eder.

15. The Boys

Platform: Amazon Prime Video

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

16. Atatürk 1881 - 1919

Orijinal İsmi: Atatürk

Süre: 132dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Senarist: Necati Şahin
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: Amazon Prime Video

İki bölüm olarak izleyiciyle buluşan filmlerden ilki, Mustafa Kemal'in (Aras Bulut İynemli) milli mücadelenin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı döneme odaklanıyor.

17.

Orijinal İsmi: Hep Yek 7

Süre: 85dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Bilal Kalyoncu
Senarist: Bilal Kalyoncu
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Amazon Prime Video

Altan ve Gürkan, geçtiğimiz filmde düğünden kaçmasına sebep oldukları ve İç Anadolu’nun en tehlikeli mafyasının kızı olan Yasemin’i, Hakkari’deki aşiretin elinden geri almaya çalışırlar.Hem Ejder hem de Engizisiyon Cemal’in ölüm tehditleri altında olan Altan ile Gürkan,birlikte akılalmaz saçmalıklara imza atacaklardır.

18. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Süre: 228dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2001 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır. Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.