"Beetlejuice" Sevenlerin İzlemesi Gereken En İyi Filmler

"Beetlejuice" filmini sevenlerin mutlaka izlemesi gereken en eyi filmleri sizler için derledik!

"Beetlejuice", Tim Burton'ın 1988'de yönettiği kara mizahi bir fantastik film olarak, ölen bir çiftin evlerinde sıkışıp kalmaları ve yaşayan yeni sahiplerinden kurtulmak için Beetlejuice isimli tuhaf bir "biyo-exorcist"ten yardım almalarını konu alıyor. Michael Keaton’ın canlandırdığı Beetlejuice, film boyunca esprili ve karizmatik bir karakter olarak öne çıkıyor. Film, gotik tarzı, doğaüstü olayları ve absürd komedisiyle dikkat çekiyor. 

İşte yeni "Beetlejuice Beetlejuice" filminin çıkışıyla birlikte, hayranların bu ikonik evrenin tadını daha fazla çıkarabileceği filmler!

1. Gremlinler 2

Orijinal İsmi: Gremlins 2: The New Batch

Süre: 106dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Joe Dante
Yapımı: 1990 - ABD

İlki 1984 yılında gösterime giren Gremlinler’in devamı niteliğindeki film; şirin, zeki, yaramaz ve tehlikeli yaratık Gizmo’nun etrafında dönen fantastik bir film... Gizmo’ya bakmanın üç kesin kuralı var: sudan uzak durması, gece yarısından sonra beslenmemesi ve parlak ışıktan uzak durması gerekiyor. Bu şirin ve aynı zamanda tehlikeli yaratık genetik araştırmalar için tutulduğu yerde ıslanınca New York’un geleceği tehlikeye girer.

2. Hayalet Avcıları 2

Orijinal İsmi: Ghostbusters II

Süre: 108dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Ivan Reitman
Yapımı: 1989 - ABD

Kahramanlarımız artık ne maceralara atılmaktadır ne de New York halkını tehdit eden hayaletleri dize getirmektedir. Onlara bir süre önce para getiren işlerinden artık hiçbir kar edememekte ve borç içinde yüzmektedirler. Ancak eski bir tirana ait hayaletin kendine yeni doğacak bir bebeğin vücudunu seçmesi ile işler değişir. Hayalet avcıları bu kez New York'u daha güçlü bir hayaletten kurtarmak zorundadır.

3. Addams Ailesi

Orijinal İsmi: The Addams Family

Süre: 99dk
Tür: Fantastik , Komedi
Yönetmen: Barry Sonnenfeld
Yapımı: 1991 - ABD

Fester -Gomez Addams'ın kaybolan kardeşi- olduğunu iddia eden birisi Addams hanesine ayak bastığında aile çok heyecanlanır. Fakat Morticia, adamın yalan söylediğinden şüphelenir çünkü Fester'ın hayatıyla ilgili hiçbir detayı hatırlayamıyordur. 

4. Sevimli Hayalet Casper

Orijinal İsmi: Casper

Süre: 100dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Brad Silberling
Yapımı: 1995 - ABD

Sevimli hayalet Casper ile yeni tanıştığı arkadaşı küçük kız arasındaki dostluk.

5. Makas Eller

Orijinal İsmi: Edward Scissorhands

Süre: 105dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Tim Burton
Yapımı: 1990 - ABD

Mucidinin ani ölümü, Edward’ın elleri yapılmadan yarıda kalmasına yolaçar, elleri yerine uzun, keskin metal parçaları vardır. Edward merhametli bir Avon hanımefendisi onu ailesiyle beraber yaşamak üzere evine götürene kadar karanlıkta yalnız yaşar. Ve sonra da Suburbia isimli pastel cennetteki fantastik maceraları başlar.

6. Yıldız Tozu

Orijinal İsmi: Stardust

Süre: 127dk
Yönetmen: Matthew Vaughn
Senarist: Jane Goldman
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere , İzlanda

“Stardust”ta sevdiği kadının kalbini kazanabilmek için Yvaine adlı yıldızı sönmek üzere olan bir oyuncuya yeniden hayat vermeye söz veren Tristian’ın öyküsü anlatılır. Tristian ile Yvaine beraber çıktıkları macerada Kaptan Shakespeare adlı bir korsan ve şeytani ruhlu bir cadıyla yüz yüze gelmek zorunda kalacaklardır.

7. Noel Gecesi Kabusu

Orijinal İsmi: The Nightmare Before Christmas

Süre: 73dk
Yönetmen: Henry Selick
Yapımı: 1993 - ABD

Halloween Kentinin "Balkabağı Kralı" olmaktan usanan Jack Skellington, hayatında yeni ve heyecan verici bir şeyler bulmak ister. Bu arayışta Christmas Kenti'ni bulur ve tüm dünya çapında noel gecesi çocuklara oyuncak dağıtma görevini Noel Baba'dan devralmaya karar verir.

8. Perili Köşk

Orijinal İsmi: Haunted Mansion

Süre: 123dk
Tür: Aile , Dram , Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Justin Simien
Senarist: Katie Dippold
Yapımı: 2023 - ABD

Gabbie bekar bir annedir. Yeni bir malikane satın alır fakat sonradan malikanenin hayaletli olduğunu fark eder. Bu hayaletleri kovmak için bir tur rehberi, bir medyum, bir rahip ve bir tarihçi tutar.

9. Sevimli Hayaletler

Orijinal İsmi: The Frighteners

Süre: 110dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 1996 - ABD

Trajik bir araba kazasında karısının ölümünden sonra, bir adam ölülerle iletişim kurabildiğini keşfeder ve bu yeteneğini insanları dolandırmak için kullanır. Ancak, şeytani bir ruh ortaya çıktığında, hem yaşayanları hem de ölüleri öldürmesini durdurabilecek tek kişi o olabilir.

10. The Rocky Horror Picture Show

Orijinal İsmi: The Rocky Horror Picture Show

Süre: 100dk
Yönetmen: Jim Sharman
Senarist: Jim Sharman
Yapımı: 1975 - ABD , İngiltere

Janet, Brad'in evlenme teklifini kabul edince mutlu çift unutulmayacak, örnek bir evlilik düğünü için yola çıkıyorlar ama aşırı yağışlı havada yollarını kaybederler, iki nişanlı telefon etmek amacıyla bir şatoya girmeleriyle başlayan ve orada başlarından gecen olayları anlatan fantastik bir müzikal.