Son Beş Yılın En İyi Aksiyon Filmleri!

Geçtiğimiz beş yılın aksiyon filmlerine bir bakış atıyoruz!

Aksiyon filmleri özellikle sinema salonunda heyecanı dorukta hissettiğimiz kafamızı bir güzel dağıttığımız yapımlar. Geçen beş yıl içinde birbirinden hareketli aksiyon filmleri izleyici ile buluştu. Bu listemizde de bize göre en iyi olanları derledik.

İşte son beş yılın en iyi aksiyon filmleri!

1. Suikast Treni

Orijinal İsmi: Bullet Train

Süre: 127dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Komedi
Yönetmen: David Leitch
Senarist: Zak Olkewicz
Yapımı: 2022 - ABD

Kontrolden çıkan bir takım olayların ardından, işini barışçıl bir şekilde yapmak isteyen, şanssız suikastçı Uğur Böceği (Brad Pitt) için kaderin başka planları vardır. Çünkü Uğur Böceği’nin son görevi onu dünyanın dört bir yanından ölümcül düşmanlarla – hepsi birbiriyle bağlantılı ancak çelişkili hedeflerler – dünyanın en hızlı treninde bir çarpışma rotasına girdiğinde, şimdi trenden sağ çıkmanın bir yolunu bulması gerekmektedir.

2. Önemsiz Biri

Orijinal İsmi: NOBODY

Süre: 92dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Ilya Naishuller
Senarist: Derek Kolstad
Yapımı: 2021 - ABD

Hutch Mansell (Bob Odenkirk), olayları alttan almaya ve dikkat çekmemeye çalışan bir baba ve eştir. Hayatın karşısına çıkardığı zorluklara göğüs germeye çalışan Bob’un ve ailesinin evine bir gece iki hırsız girer. Hutch hırsızlara karşı koymaz ve bu durum genç oğlu Blake (Gage Munroe) ve eşi Becca (Connie Nielsen) tarafından yadırganır. Bu olayın etkileri Hutch’ın peşini bırakmaz ve onun bastırdığı, geçmişte bıraktığı kişiliğini tetiklemeye başlar. Hutch’ın herkesten saklamaya çalıştığı bu sır yakında yüzeye çıkacaktır. Bir gün otobüste genç bir kadının taciz edilmesine dayanamayan Hutch geçmişinde olduğu kişi olur ve saldırganları etkisiz hale getirir. Bu durumun devamında ise Hutch’ın herkesten sakladığı yetenekleri gözler önüne serilir. Fakat artık ailesi daha büyük bir tehdit altındadır ve Hutch onları korumak için her şeyi göze alır.

3. Dune

Orijinal İsmi: Dune

Süre: 155dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2021 - ABD

Mitsel ve yoğun bir kahramanlık yolculuğunu anlatan “Dune”, Paul Atreides’in hayatını odağına alıyor. Zeki ve yetenekli olan Atreides’in kaderi düşündüğünden çok uzaklara uzanacaktır. Kaderini gerçekleştirmek üzere çıktığı bu yolda evrenin en tehlikeli gezegenine gitmeli, halkının ve ailesinin geleceğini güvenceye almalıdır. Gezegenin ve büyük ihtimalle tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan Dune Gezegeni’nin kaynakları için kötü güçler ile çatışmalar başladığında, korkusuna galip olanın kazanacağı bu savaş çok yakındır.

4. John Wick 3: Parabellum

Orijinal İsmi: John Wick: Chapter 3

Süre: 131dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Chad Stahelski
Senarist: Derek Kolstad
Yapımı: 2019 - ABD

John Wick (Keanu Reeves), 14 milyon dolar değerindeki bir açık kontrat nedeniyle herkesin hedefi haline gelmiştir. Üstelik bu kontratı imzalayan kişiyi de öldürmüştür. Normal şartlarda çok öldürülmüş olması gerekirken bütün bu suçları işlediği Continental Hotel'den kaçması için otelin müdürü Winston ona 1 saat verir. Bütün haklarından yoksun kalan John Wick, New York'tan sağ çıkabilmek için elindeki imkanları sonuna kadar zorlayacaktır.

5. Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm

Orijinal İsmi: Mission Impossible - Dead Reckoning Part One

Süre: 164dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yapımı: 2023 - ABD

Film, tehlikeli bir silah yanlış kişilerin eline düşmeden önce bu silahın yerini bulmaya çalışan Ethan Hunt (Tom Cruise) ve IMF (Impossible Mission Force) ekibini konu alıyor.

6. Top Gun: Maverick

Orijinal İsmi: Top Gun: Maverick

Süre: 131dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Joseph Kosinski
Yapımı: 2022 - ABD

"Top Gun: Maverick" 1986 yapımı "Top Gun" filminin devamı niteliğinde. Hikaye, usta pilot Maverick'in eğitmen olarak hava kuvvetlerine dönüşü sonrasına odaklanıyor.

Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise), 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçmaya çalışıyordur. Maverick, Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitmesi gerekince, belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalır. En büyük korkularıyla yüzleşecek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gidecektir.

7. Ölmek İçin Zaman Yok

Orijinal İsmi: No Time to Die

Süre: 163dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Cary Fukunaga
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere

Aktif görevini bırakan Bond, Jamaika’da sakin bir hayat yaşamaktadır. Ancak bu sakin hayat kısa ömürlüdür. CIA ajanı olan Felix Leiter Bond’un yardımına muhtaçtır. Bond ise yardım edebilmek için sakin ve huzurlu hayatını geride bırakmak zorunda kalacaktır. Kaçırılan ve çift taraflı çalışan hain bir bilim adamını kurtarmak üzere çıktıkları bu görevde Bond tehlikeli, son teknoloji silahlar kullanan Safin ile karşı karşıya kalacaktır.

8. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyle her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

9. Avengers: Endgame

Orijinal İsmi: Avengers: Endgame

Süre: 182dk
Yönetmen: Joe Russo , Anthony Russo
Yapımı: 2019 - ABD

Thanos'un (Josh Brolin) Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi Dünya dengesini kurması nedeniyle süperkahramanlar dahil dünyanın yarısı küle dönüşmüştü. Geriye kalan ve yas tutan Yenilmezler'in as kadrosu Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth) ve Iron Man'e (Robert Downey Jr.) kuantum bölgesinden gelerek aralarına katılan Ant-Man (Paul Rudd) umut ışığı olacak. 

10. RRR

Orijinal İsmi: Ratham Ranam Roudhiram

Süre: 187dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: S.S. Rajamouli
Senarist: S.S. Rajamouli
Yapımı: 2022 - Hindistan

İngiliz Raj'a ve Haydarabad Nizam'ına karşı mücadelede etkili olan özgürlük savaşçıları Alluri Sitarama Raju ve Komaram Bheem'in yaşamından yola çıkarak sinemaya konulan bir film.