Son Beş Yılın En İyi Animasyon Filmleri!

Geçtiğimiz beş yıl animasyon filmler açısından oldukça verimliydi!

Animasyon filmler küçükten büyüğe herkesi o ya da bu şekilde kendine çekmeyi başarıyor. Kalitesi yüksek yapımlar her geçen gün çitayı biraz daha yükseltse de bu aşılamayacağı anlamına gelmiyor. Geride buraktığımız beş yıl içinde de yine birbirinden başarılı animasyon filmler izleme şansı elde ettik. Bu listemizde de bize göre en iyi olanları derledik.

İşte son beş yılın en iyi animasyon filmleri!

1. Soul

Şehrin en iyi caz kulübünde çalmak üzere hayatının şansını yakalayan müzik öğretmeni Joe Gardner, bir yanlış adım ile kendini, New York sokaklarından, yeni ölümüşlerin ruhlarının gittiği fantastik bir yer olan Önceki Dünya’da bulur. Joe, insan olmanın cazibesini hiç kavrayamamış olan Ruh 22’nin yardımıyla dünyadaki hayatına geri dönmeye çalışacaktır.

2. Çocuk ve Balıkçıl

İkinci Dünya Savaşı devam ederken genç Mahito, annesinin trajik ölümüyle sarsılır. Tokyo'dan yeni üvey annesi Natsuko'nun huzurlu kırsal evine yerleşir. Hayatına alışmaya çalışırken bu yeni dünya Mahito'nun "uzun süredir bekledikleri kişi" olduğu konusunda ısrarcı gri bir balıkçıl ile karşılaşmasıyla daha da alışılmadık bir hal alır.

3. Wolfwalkers

Batıl inanç ve sihir çağında, kurtların şeytani ve evcilleştirilmesi gereken bir kötü olarak görüldüğü bir zamanda, genç bir avcı olan Robyn, son sürüyü yok etmek için babasıyla birlikte İrlanda'ya gelir. Ancak Robyn vahşi bir yerli kızı olan Mebh'i kurtardığında, arkadaşlıkları onu Wolfwalkers dünyasını keşfetmeye ve onu babasının yok etmekle görevli olduğu şeye dönüştürmeye götürür.

4. Ailem Robotlara Karşı

Hayallerindeki okula kabul alan Katie Mitchell, kendi gibi yaratıcı insanlarla tanışmak için can atmaktadır. Katie'nin babası Rick ise aile fertleri arasındaki bağı güçlendirmeye kafayı takmıştır, bu nedenle ani bir plan değşikliği ile tüm ailenin Katie'yi okuluna yazdırmak için uzun bir yolcukuğa çıkmasına karar verir. Ancak bu yolculuk sırasında çıkan robot ayaklanması, Mitchell ailesinin planlarını altüst edecektir!

5. Ters Yüz 2

"Ters Yüz" filminin devam filmi olan bu yapımda yine Riley karakterine eşlik ederken, ergenlik yıllarına giriş yapan genç karakterin yeni duyguları keşfetmesine tanık olacağız.

6. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyle her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

7. Klaus

Postacı akademisinin en kötü öğrencisi Jesper kendini Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde yer alan buzlarla kaplı bir adada görevlendirilmiş olarak bulur. Kavgalı adalılar, bırakın mektuplaşmayı birbirlerine selam bile vermemektedir. Jesper tam pes etmek üzereyken öğretmen Alva ile arkadaşlık kurar. Ayrıca Jesper, el yapımı oyuncaklarla dolu bir kulübede tek başına yaşayan Klaus ile tanışır. Smeerensburg kasabasında bir kez daha kahkahaların çınlamasını sağlayan bu umulmadık arkadaşlıklar; cömert komşuların, sihirli ilimlerin ve bacaya özenle asılan çorapların yer aldığı yeni bir gelenek yaratır.

8. Enkanto: Sihirli Dünya

Film, Kolombiya dağlarının ardına gizlenmiş, Encanto adındaki harikulade ve tılsımlı bir yerde, büyülü bir evde yaşayan sıradışı Madrigal ailesinin hikayesini anlatıyor. Encanto’nun büyüsü sayesinde bu ailenin her bir çocuğu süper güçten tut iyileştirme gücüne kadar eşsiz birer armağana kavuşmuştur – Mirabel hariç. Ancak Encanto'yu çevreleyen büyünün tehlikede olduğunu keşfettiğinde ailenin tek sıradan çocuğu olan Mirabel, olağanüstü ailesinin son umudu olabileceğine karar verir.

9. Çizmeli Kedi: Son Dilek

Çizmeli Kedi, macera tutkusunun canını yaktığını keşfeder; dokuz hayatından sekizini yakmıştır. Puss, efsanevi Son Dilek'i bulmak ve dokuz canını geri kazanmak için destansı bir yolculuğa çıkar

 

10. Pinokyo

Mussolini yönetimindeki İtalya’da geçen filmde faşizmin zirvede olduğu ve buna rağmen babasının isteği doğrultusunda sevgi, farklılık için mücadele eden Pinokyo’nun hikâyesi. Film klasikleşmiş "Pinokyo" hikayesinin daha karanlık bir versiyonunu sunuyor.