Dijital Platformlarda Haftanın En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri (26 Ağustos - 1 Eylül 2024)

Geçtiğimiz hafta dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmleri burada!

Farklı platformlardaki popüler dizi ve filmlere göz atabileceğiniz bu liste, "bugün ne izlesem?" sorularınız için birebir.

Netflix'te diziler arasında dördü sezonuyla "Emily in Paris" zirvedeki yerini korudu. Tüm zamanların en çok izlenen dizilerinden "Lost" ise ikinci sıraya tırmandı. İşte dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler!

Kaynak: Box Office Türkiye

1. Emily in Paris

Platform: Netflix

Orta batı Amerikalı genç bir kadın, ürünlere Amerikan bakış açısı sağlamak amacıyla Paris'teki bir pazarlama şirketi tarafından işe alınır. 

2. Lost

Platform: Netflix

Avustalya'dan Amerika'ya giden bi yolcu uçağı bir nedenden ötürü rota değiştirir. Uçak nedensiz bi şekilde düşmeye başlar. Havada parçalandıktan sonra bir adaya düşür. Ama 48 kişi kurtulur. Hemen kurtulacagını düşünürler ama kurtarmaya kimse gelmez. bu tropikal adanın içinde gizli canavarlar, kutup ayıları, yabani hayvanlar vardır. Her bölümde farklı bir kişinin geçmişini göstererek ve her bölümde izleyicinin aklına soru işaretleri bırakarak 21. yüzyılın en önemli dizileri arasına giren Lost'un ilk sezonu 24 bölüm sürmüştür.

3. Şahmaran

Orijinal İsmi: Şahmaran

Senarist: Pınar Bulut
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: Netflix

Şahsu (Serenay Sarıkaya), öğretim görevlisi olarak gittiği Adana'da annesini yıllar önce terk eden dedesiyle yüzleşmek konusunda kararlıdır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran soyundan gelen Mar adında sıra dışı ve gizemli bir topluluğun içinde bulur. Aşkın ve bilgeliğin en büyük sembollerinden biri olan Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı, Şahsu'nun gelişiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir. Şahsu ve Maran'ın (Burak Deniz) yolları kesiştiğinde ise hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

4. Sevmek Yüzünden

Orijinal İsmi: Sevmek Yüzünden

Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ahmet Kapucu
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Netflix

İdil (Ayça Ayşin Turan), yılın gelinliğini tasarlayacakken bir anda kendini bir düğünü engellemeye çalışırken bulur. Genç bir kadının yanlış bir evlilik yapmasını önleme yolculuğu aslında İdil ve eski erkek arkadaşı arasındaki hesaplaşmanın bir yansımasıdır.

5. Venom: Let There Be Carnage

Orijinal İsmi: Venom 2

Süre: 97dk
Yönetmen: Andy Serkis
Senarist: Kelly Marcel
Yapımı: 2021 - ABD

Platform: Netflix

Venom adındaki simbiyotun taşıyıcısı olan Eddie Brock'un hikayesinin anlatıldığı "Venom" filminin devamı niteliğindeki yapımın başrolünü bir kez daha Tom Hardy üstleniyor. Serinin ikinci filminde çizgi romanlardan aşina olduğumuz Carnage, hikayedeki yerini alıyor.

6. Birlik

Orijinal İsmi: The Union

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Julian Farino
Senarist: David Guggenheim
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Netflix

Jersey'de inşaat işçisi olarak çalışan Mike'ın (Mark Wahlberg) hayatı, lisedeki eski kız arkadaşı Roxanne (Halle Berry) aniden tekrar hayatına girip onu Amerika istihbaratını ilgilendiren tehlikeli bir gizli göreve sürükleyince tamamen değişir ve Mike bir anda kendini gizli ajanların dünyasında bulur.

7. Kıyma

Platform: bluTV

3 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldıklarında Ömer, Poyraz ve Tufan Adana’dan İstanbul’a gider ve bir kebapçı dükkanı açarlar. Artık yasadışı işlere bulaşmayacaklarını düşünseler de işler sandıkları kadar kolay gitmez. Dükkan kiralarken dolandırılınca paralarını geri almak için başladıkları yolculuk onları yeni bir dünyaya sokar.

8. City of God: Savaş Devam Ediyor

Orijinal İsmi: Cidade de Deus: A Luta Não Para

Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2024 - ABD , Brezilya

Platform: bluTV

2000'li yılların başında genç bir uyuşturucu satıcısının hapishaneden çıktıktan sonra City of God’ın yeniden tartışmalı hale gelmesiyle bölge sakinleri kendilerini uyuşturucu kaçakçıları, milisler ve kamu yetkilileri arasında sıkışmış olarak bulurlar. Bu döngüden kurtulmak ve zalimlerle yüzleşmek için toplumun birleşmesi gerekir.

9. Prens

Orijinal İsmi: Prens

Süre: 40dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Bülent İşbilen
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: bluTV

Bongomia Hükümdarlığı’nın ciddiye alınmayan veliahtı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği ortanca kardeş ‘Prens’ (Giray Altınok), krallığın dengelerini değiştirecek. 

10. Harry Potter ve Felsefe Taşı

Orijinal İsmi: Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Süre: 159dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere

Platform: bluTV

Harry Potter (Daniel Radcliffe), muggle (büyücü yada cadı olmayan insanlar) teyzesi (Fiona Shaw) ve eniştesiyle (Richard Griffiths) sıradan ve zorluklarla dolu bir hayatı yaşarken, yılanlarla konuşabildiğinin, kızgınlık öfkesi sırasında eşyaları hareket ettirebildiğinin farkına varacaktır. Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'ndan kabul edildiğini belirten mektup ise hayatının sıradanlığını değiştirecektir. Artık o bir büyücü adayıdır.

11. Wonka

Orijinal İsmi: Wonka

Süre: 117dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Paul King
Senarist: Paul King , Simon Farnaby
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Platform: bluTV

Hikaye, genç bir Willy Wonka'nın (Timothée Chalamet) ilk maceralarını ve Umpa-Lumpa'larla (Hugh Grant) nasıl tanıştığını anlatıyor.

12. 259504

Yapımı: -

Platform: bluTV

Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), babasının ölümünün intikamını almaktaki saplantılı arayışında yıkıcı bir silahı serbest bırakır. Arthur (Jason Momoa), Atlantis'i,karşı korumak için üvey kardeşi Orm'un (Patrick Wilson) yardımına başvurmak zorundadır.

13. Aquaman ve Kayıp Krallık

Orijinal İsmi: Aquaman and the Lost Kingdom

Süre: 124dk
Yönetmen: James Wan
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: bluTV

Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), babasının ölümünün intikamını almaktaki saplantılı arayışında yıkıcı bir silahı serbest bırakır. Arthur (Jason Momoa), Atlantis'i,karşı korumak için üvey kardeşi Orm'un (Patrick Wilson) yardımına başvurmak zorundadır.

14. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Amazon Prime

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

Dizi "Yüzüklerin Efendisi" serisinin ilk kitabından ve "Hobbit"ten yüzlerce yıl önce geçiyor.

15. Kazançsız Aşk Olmaz

Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2024 - Güney Kore

Platform: Amazon Prime

Kişisel gelişim ve kendini keşfetme yolunda olan bir kadın, hayallerin peşinden koşarken ilişkilerin ve hayatın karmaşıklığıyla baş eder.

16. 168718

Yapımı: -

Platform: Amazon Prime

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

17. Arda Turan: Yüzleşme

Orijinal İsmi: Arda Turan: Yüzleşme

Tür: Belgesel , Spor
Oyuncular: Arda Turan
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Amazon Prime

Arda Turan'ın Bayrampaşa'dan Camp Nou'ya uzanan yaşam öyküsünü anlatıyor.

18. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Süre: 228dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2001 - ABD

Platform: Amazon Prime

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır. Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

19. Büyük İkramiye!

Orijinal İsmi: Grand Death Lotto

Süre: 107dk
Yönetmen: Paul Feig
Senarist: Rob Yescombe
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Amazon Prime

Ekonomik açıdan sıkıntı çeken Kaliforniya'da bir Büyük Loto'nun kurulduğu çok yakın bir gelecekte geçiyor. Tek uyarı mı? Ödülü yasal olarak almak istiyorsanız, kazananı gün batımından önce öldürmeniz gerekir.