Çoklu Evren Temasının İşlendiği En İyi Süper Kahraman Filmleri

Çoklu evren temasını en iyi işleyen filmleri sizler için derledik!

Çoklu evren kavramı, yüzyıllardır felsefi tartışmaların merkezinde yer aldı, ancak bilimsel olarak kanıtlanamaması nedeniyle daha çok bir spekülasyon olarak görülür. Kozmoloji ve fizik gibi alanlarda incelenen bu fikir, günümüzde popüler kültürde, özellikle de süper kahraman filmlerinde kendine geniş bir yer buldu. Sinema, paralel evrenler fikriyle oynayarak izleyicilere alternatif gerçeklikler sunar. Marvel ve DC gibi büyük yapımcılar, bu temayı sıkça kullanarak hayranların ilgisini çekmeyi başarır. Özellikle son dönemde, "Deadpool & Wolverine" gibi yapımlar bu konsepti başarılı şekilde işledi.

İşte sizler için seçtiğimiz, çoklu evren temasını en iyi işlediğini düşündüğümüz filmler!

1. Ant-Man ve Wasp: Quantumania

Orijinal İsmi: Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Süre: 125dk
Yönetmen: Peyton Reed
Senarist: Jeff Loveness
Yapımı: 2023 - ABD

Filmde Scott Lang, Cassie, Hope Van Dyne, Hank Pym ve Janet Van Dyne, mümkün olduğunu düşündüklerinin sınırlarını aşan bir maceraya atıldıkları Kuantum Diyarını keşfediyorlar.

2. Teen Titans Go! & DC Super Hero Girls: Mayhem in the Multiverse

Orijinal İsmi: Teen Titans Go! & DC Super Hero Girls: Mayhem in the Multiverse

Süre: 79dk
Yönetmen: Matt Peters , Katie Rice
Senarist: Jase Ricci
Yapımı: 2022 - ABD

"Teen Titans ve DC Super Hero Girls", Lex Luthor ve onun DC Süper-Kötülerinden oluşan birleşik çetesiyle savaşmak için yeniden bir araya gelecek.

3. Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında

Orijinal İsmi: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Süre: 128dk
Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Michael Waldron
Yapımı: 2022 - ABD

Doktor Strange”in devam filmi olan "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında", "Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok"taki olayların sonrasındaki bir zamanda geçecek. Filmde çoklu evrenlerle ilgili daha çok şey öğreneceğiz. 

4. The Flash

Orijinal İsmi: The Flash

Süre: 144dk
Yönetmen: Andy Muschietti
Senarist: Christina Hodson
Yapımı: 2023 - ABD

"The Flash", annesinin ölümünü engellemek için gücünü kullanarak zamanda geriye giden Barry Allen'ın, zamanın lineer akışında istenmeyen sonuçlara yol açmasını konu alıyor. Barry, geçmişteki olayları değiştirmek amacıyla zamanda yolculuk yapmak için süper güçlerini kullandığında The Flash’te dünyalar çarpışır. Ancak ailesini kurtarma girişimi istemeden geleceği değiştirdiğinde Barry, General Zod'un yok etme tehdidiyle geri döndüğü ve sığınacak süper kahramanların olmadığı bir gerçeklikte hapsolur. Hapsedilmiş bir Kripton'luyu kurtarmak için, her ne kadar aradığı kişi olmasa da alışılmışın dışında olan bu çok farklı Batman'i emeklilikten vazgeçmeye ikna etmesi gerekmektedir… Nihayetinde, içinde bulunduğu dünyayı kurtarmak ve bildiği geleceğe dönmek için Barry'nin tek umudu hayatı için yarışmaktır. Ancak yaptığı tüm fedakârlıkları evrenin başa dönmesi için yeterli olacak mıdır?

5. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Miles Morales, Oscar ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyle her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

6. Adalet Takımı: Patlama Noktası Paradoks

Orijinal İsmi: Justice League: The Flashpoint Paradox

Süre: 75dk
Yönetmen: Jay Oliva
Senarist: Geoff Johns , James Krieg
Yapımı: 2013 - ABD

Süper kahraman Flash’ın zaman çizelgesinin değişmesi Evren’i değiştiren dalgalar yaratıyor. Flash zaman çizelgesini yeniden düzenlemek için diğer kahramanlarla takım oluyor. Ancak bu sırada Dünya Aquaman’in Atlantis’i ile Wonder Woman’ın Amazonları arasında bir savaş nedeniyle zarar görüyor.

7. Lego Batman Filmi

Orijinal İsmi: The Lego Batman Movie

Süre: 104dk
Yönetmen: Chris McKay
Yapımı: 2018 - ABD , Avustralya , Danimarka

Çok bencil bir karaktere sahip olan ve yıllardır yalnız yaşayan Batman, bu Lego filminde yanına aldığı Robin ile birlikte kendini yeniden keşfetme yolculuğuna çıkacak ve Gotham'ı Joker'in elinden kurtarabilmek için takım çalışmasının ne kadar önemli olduğunu anlayacaktır.

8. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde

Orijinal İsmi: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Süre: 117dk
Yapımı: 2018 - ABD

Spider-Man'le ilgili en özgün ve en ilginç hikayelerden biri olan filmde çoklu evrenler konu edilir ve farklı boyutlardan pek çok Spider-Man, Miles Morales'in Brooklyn'i koruduğu evrende buluşur. Miles Morales, The Ultimate Spider-Man olarak tanınmaktadır. Polis memuru bir baba ve işkolik bir annenin oğlu olan Miles, lise öğrencisidir ve okuluna uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramana dönüşür. Fakat henüz gerçek bir süper kahraman olamamıştır. Açılan bir kapı sonucu çoklu evrende farklı boyutlardan gelen Peter Parker ve diğer "alternatif" Spider-Man'ler Miles'ın evrenine düşer. Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham gibi diğer evrenlerin Spider-Man'leri Miles'ın gelişip gerçek bir süper kahraman olmasına yardım eder. Fakat bu Spider-Man'lerin kendi evrenlerıne mümkün olduğunca çabuk geri dönmeleri gerekmektedir.

9. Deadpool & Wolverine

Orijinal İsmi: Deadpool and Wolverine

Süre: 128dk
Yönetmen: Shawn Levy
Yapımı: 2024 - ABD

İyileşme sürecinde olan Wolverine'in yolu boşboğaz Deadpool ile kesişir. Ortak bir düşmanı yenmek için güçlerini birleştirirler.

10. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Orijinal İsmi: Spider-Man: No Way Home

Süre: 148dk
Yönetmen: Jon Watts
Yapımı: 2021 - ABD

Filmde Örümcek-Adam'ın gerçek kimliğinin Peter Parker olarak ortaya çıkmasından sonra gelişen olaylar konu ediniliyor. Peter, kimliğinin ortaya çıkmasından sonra büyük suçlamalarla karşı karşıya kalır. Medyanın baskısı altında kalınca yakınındakiler de tehlikeye girer, bunun üzerine Peter, çözümü Doktor Strange'in kapısını çalmakta bulur. Strange'in yaptığı büyü ile istediğine ulaşmayı planlasa da, gerçeklikte değişime neden olan bu büyü ile birlikte Peter ve Örümcek-Adam'ın (çoğumuz için tanıdık) yeni düşmanları ortaya çıkacaktır.