"Bizimle Başladı Bizimle Bitti" Sevenlerin İzlemesi Gereken En İyi 10 Film

"Bizimle Başladı Bizimle Bitti" sevenlerin izlemesi gereken en iyi filmleri sizler için derledik!

"Bizimle Başladı Bizimle Bitti", Colleen Hoover'ın kariyerinde dönüm noktası olan ve onu en çok satan yazarlar arasına sokan kitabıdır. 2016'da yayımlanan bu roman, şimdi aynı isimde filme uyarlanarak daha geniş kitlelere ulaştı. Hikâye, Boston’a taşındıktan sonra Ryle adlı bir beyin cerrahıyla evlenen çiçekçi Lily Bloom’un yaşamını anlatır. Zamanla Ryle'ın Lily'ye kötü davranmaya başlaması, Lily'nin zor bir karar vermesine neden olur. Bu süreçte, çocukluk aşkı Atlas’ın hayatına yeniden girmesi işleri daha da karmaşık hale getirir. Romanın başarısı, filmin de gişede büyük ilgi görmesini sağladı.

Zalimlerine karşı mücadele eden güçlü kadınlardan, eski sevgililer arasında yeniden bağ kurmaya kadar, "Yatağımdaki Düşman" ve "Sil Baştan" gibi filmler, "Bizimle Başladı Bizimle Bitti" filmini sevenler için izlemeye değer.

İşte sizin için seçtiğimiz o harika filmler listesi!

1. Aşk Limanı

Orijinal İsmi: Safe Haven

Süre: 115dk
Tür: Gerilim , Romantik
Yönetmen: Lasse Hallström
Yapımı: 2013 - ABD

Gizemli bir genç kadın küçük bir Kuzey Carolina kasabasına gelince, birbirine bağlı insanlardan oluşan kasaba halkının içine girmek istememesi kadının geçmişine dair sorular sorulmasına neden olur. Genç kadın yavaş yavaş yeni hayatına alışmaya başlar ve iki çocuklu dul bir mağaza sahibi olan Alex ile bir ilişkiye başlama cesaretini kazanır. Ancak karanlık sırlar yeni hayatına o kadar korkunç bir şekilde girer ki fedakarlığın ne demek olduğunu bir kez daha anlamak ve aşkın gücüne güvenmek zorunda kalacaktır.

2. Not Defteri

Orijinal İsmi: The Notebook

Süre: 123dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Nick Cassavetes
Yapımı: 2004 - ABD

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

3. Bir Yıldız Doğuyor

Orijinal İsmi: A Star Is Born

Süre: 135dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Bradley Cooper
Yapımı: 2018 - ABD

Bir zamanların ünlü country şarkıcısı Jackson Maine, artık kariyerinde düşüşe geçtiği bir dönemi yaşarken Ally adında yetenekli ancak tanınmamış bir genç müzisyenle tanışır. Ally ile kısa sürede yakınlaşan Jackson, aynı zamanda genç yıldız adayının tanınmasına yardımcı olacaktır. İlk önce Beyonce'nin başrolünde oynayacağı duyurulan filmde Lady Gaga yer aldı.

4. Blue Jay

Orijinal İsmi: Blue Jay

Süre: 81dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Alexandre Lehmann
Senarist: Mark Duplass
Yapımı: 2016 - ABD

Kaliforniya'daki küçük memleketlerine döndüklerinde tesadüfen tanışan iki eski lise aşkı, ortak geçmişleri üzerine düşünmeye başlar.

5. Sil Baştan

Orijinal İsmi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Süre: 108dk
Yönetmen: Michel Gondry
Yapımı: 2004 - ABD

Joel Barish'in eski sevgilisi Clementine yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

6. Kim Korkar Hain Kurttan?

Orijinal İsmi: Who's Afraid Of Virginia Woolf?

Süre: 131dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mike Nichols
Senarist: Ernest Lehman
Yapımı: 1966 - ABD

Orta yaşlı bir karı kocanın ızdırap verici aşk-nefret oyunlarının içerisine yeni tanıştıkları genç bir çifti de çekmeleri ve alkolün de körüklediği sabaha dek süren fırtınalı zaman zaman da gülünç bir didişme, acı çektirme oyunu sonunda içlerindeki her şeyi ortaya dökmeleri anlatılmaktadır.

7. Hayallerin Peşinde

Orijinal İsmi: Revolutionary Road

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sam Mendes
Senarist: Justin Haythe
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

Filmde, 1950’li yılların ortasında iki çocuklarıyla mutlu gözüken bir hayat yaşayan, ama konforlu bir yaşam elde edebilmek için göğüslenen baskılarla kendi gerçek arzuları arasında sıkışıp kalan, bir çiftin öyküsü anlatılıyor.

8. Marriage Story

Orijinal İsmi: Marriage Story

Süre: 137dk
Tür: Dram
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2019 - İngiltere

Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evlilikleri tükenmekte olan bir çifttir. Kolay bir boşanma süreci geçirmeyi planlayan çift için bu süreç, çocuklarının velayeti söz konusu olduğunda daha karmaşık bir hal alır. Çiftin boşanma sürecinde hayatlarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerine attıkları kızgınlıklar da, gün geçtikçe agresifleşen bir boşanma sürecine sebep olacaktır.

9. Aşk ve Küller

Orijinal İsmi: Blue Valentine

Süre: 112dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Derek Cianfrance
Yapımı: 2010 - ABD

Film, evli bir çiftin ilişkisinin zaman içindeki evriminin portresini çiziyor.

10. Yatağımdaki Düşman

Orijinal İsmi: Sleeping With The Enemy

Süre: 99dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Joseph Ruben
Senarist: Ronald Bass
Yapımı: 1991 - ABD

Kocasının bütün isteklerini kusursuz bir şekilde yerine getiren güzel ve mükemmel bir ev hanımı Laura ve yakışıklı, başarılı ve baştan çıkarıcı şekilde ince düşünceli Martin... Dışarıdan bakıldığında kusursuz bir evliliğe sahip olduğu düşünülen bu çiftin kapalı kapılar ardındaki yaşantıları bambaşka. Laura’nın yaşamını hasta ruhlu obsesif kocası Martin cehenneme çevirince bu baskıya dayanamayan kadın sıradışı bir planla kocasından kaçmanın bir yolunu bulur. Fakat sapkın kocasının nefesi heran ensesinde olacaktır.