En İyi Balayı Filmleri!

Balayı temalı en iyi filmleri sizler için derledik!

Her yıl milyonlarca çift dünya genelindeki çeşitli destinasyonlarda balayı yaparak milyarlarca dolar para harcıyor. Balayı, büyük bir sektör haline gelmiş durumda ve bu durum, doğal olarak film yapımcılarının da ilgisinde. Ancak balayılar her zaman romantik ve kusursuz değildir; bazıları tutku dolu olabilirken, bazıları ise kaosla sonuçlanabilir. Örneğin, "Şrek 2"de balayı keyifli ve eğlenceli iken, "Şıpsevdi"de felaketlerle dolu bir deneyim yaşanır. Bu romantik kaçamakların komik veya korkutucu sonuçları izleyiciler için oldukça ilgi çekici.

İşte balayı temalı, izlemeye değer en iyi filmler!

1. Honeymoon

Orijinal İsmi: Honeymoon

Süre: 88dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Leigh Janiak
Yapımı: 2014 - ABD

Bea ve Paul çiftinin tek istediği sonsuza kadar birbirleriyle mutlu bir biçimde yaşamaktır. Hayatlarının geri kalan kısmında birlikte yaşamaya karar veren çift, balayı için pek de alışılmadık bir yerde vakit geçirmeye karar verirler fakat burada yalnız olmayacaklardır!

2. The Honeymoon

Orijinal İsmi: The Honeymoon

Süre: 97dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Dean Craig
Senarist: Dean Craig
Yapımı: 2022 - ABD , Güney Afrika , İtalya

Adam ve gelini Sarah, Venedik'te ömür boyu unutamayacakları romantik bir balayına çıkmak üzeredir. Ancak Adam'ın en iyi arkadaşı Ed'in bu tatile davetsiz bir şekilde katılması, mükemmel aşk tatillerini tamamen bir felakete dönüştürür.

3. Vegas'ta Balayı

Orijinal İsmi: Honeymoon in Vegas

Süre: 96dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Andrew Bergman
Senarist: Andrew Bergman
Yapımı: 1992 - ABD

Ölüm döşeğindeki bir anne, yatağının kenarında oturan oğlu Jack'den onun asla evlenmeyeceğine dair bir söz alıyor. Uzatmalı kızarkadaşı Betsy'e bunu bir türlü söyleyemeyen Jack'in durumu bir hayli zor. Psikiyatristinin yardımıyla Betsy'i Vegas'a götürmeye karar veren Jack orada onunla evlenmeyi planlıyor. Ancak orada usta bir dolandırıcı olan Tommy Korman'ın düzenlediği poker partisinde yüklü miktarda para kaybedince oldukça zor zamanlar yaşıyor. Çünkü Tommy borcuna karşılık Jack'den nişanlısı Betsy'i ödünç istiyor.

4. A Perfect Getaway

Orijinal İsmi: A Perfect Getaway

Süre: 98dk
Tür: Gerilim , Gizem , Macera
Yönetmen: David Twohy
Senarist: David Twohy
Yapımı: 2009 - ABD

Yeni evli bir çift olan Cydney ve Cliff, balayı için Hawaii'ye gitmeye karar verirler. Geçirecekleri hafta sonu için tüm planı yapıp yola çıkan çift, alışveriş yaptıkları satıcıdan bölgede bir kadın ve bir erkek katil olduğunu öğrenirler. Tedirgin olmalarına rağmen planlarına sadık kalıp, nihayet tatillerinin başlangıcı olan ormana ulaştıklarında haftasonunun tadını çıkarmaya odaklanırlar. Kendilerine rehberlik eden bir genç adamla yollarına devam eden ikiliyi bir sürpriz beklemektedir.

5. On Chesil Beach

Orijinal İsmi: On Chesil Beach

Süre: 105dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Dominic Cooke
Senarist: Ian McEwan
Yapımı: 2017 - İngiltere

Temmuz 1962'de, tarih yüksek lisans öğrencisi Edward Mayhew ve bir yaylı dörtlüsünün kemancısı olan Florence Ponting, yeni evlenmiş ve balayı için Chesil Beach'teki Dorset sahilindeki küçük bir otele gitmişlerdir. Her ikisi de, farklı geçmişlere sahip olsalar da birbirlerine çok aşıklardır. Geçirdikleri ilk akşamda, her ikisi de geçmişlerini ve gelecekteki beklentilerini ortaya koyarlar. Edward cinsel olarak istekli olsa da, cüretkar ve düşüncesiz davranışları yüzünden Florence'ı itmektedir. Florence ise sanki başka bir çağdan gelmiştir ve cinsel yakınlıktan korkmaktadır. Genç kadın kendisini zihinsel olarak Edward'la fiziksel yakınlaşmaya hazırlamaya çalışır, ancak bunun düşüncesi bile onu kocasından daha çok uzaklaştırmaya başlar.

6. Niagara

Orijinal İsmi: Niagara

Süre: 92dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Henry Hathaway
Yapımı: 1953 - ABD

George ve Rose Loomis adında genç bir çift balayı için Niagara şelalesinde bir motelde kalmaktadırlar. İlişkileri gittikçe kötüleşen çift orada Cuttlers çifti ile tanışır. Bu çift geciken balayılarını yaşamaktadırlar. Kazara Polly Cuttler, Rose Loomis'in bir sevgilisi olduğunu farkeder. Rose ve sevgilisi, Rose'un kocasını Niagara Şelalesinde öldürmeyi planlamaktadır ve bundan hiçkimsenin haberi yoktur.

7. Kırık Kalpli Çocuk

Orijinal İsmi: The Heartbreak Kid

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Elaine May
Senarist: Neil Simon
Yapımı: 1972 - ABD

Balayında olan yeni evli bir adam, evliliği konusunda tereddüt yaşamaya başlar ve başka bir kadına aşık olur.

8. Şrek 2

Orijinal İsmi: Shrek 2

Süre: 93dk
Yapımı: 2004 - ABD

Şrek ile Fiona balayından döner. Fiona’nın ailesinden gelen bir davet mektubuyla karşılaşırlar. Fiona’nın kral babasıyla kraliçe annesi, yeni evli çifti Uzak Ülke’ye davet etmektedir. Bunun üzerine yanlarına Eşek’i de alarak yola çıkarlar. Prensesin geri dönüşünü kutlamak için Uzak Ülke’nin vatandaşları sokaklara dökülmüştür. Kral ve Kraliçe de sevgili kızlarının ve hiç tanımadıkları damatlarının dönüşünü heyecanla beklemektedir. Ancak her ikisi de yeni damatlarının dış görünümüne hazırlıklı değildir. Üstelik sevgili kızları da çok değişmiştir. Shrek ile Fiona’nın bilmediği bazı gerçekler vardır. Bu sürpriz evlilikle birlikte Fiona’nın kral babasının geleceğe yönelik planları suya düşmüştür. Bunun üzerine o ana kadar ki bütün gelişmeleri tersine çevirebilmek için Fiona’nın Peri Vaftiz Annesinden, Yakışıklı Prensten ve ünlü canavar avcısı Çizmeli Kedi’den yardım ister.

9. Yeni Evli

Orijinal İsmi: Just Married

Süre: 95dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Shawn Levy
Senarist: Sam Harper
Yapımı: 2003 - Almanya , ABD

Tom ve Sarah birlikte olmaktan son derece mutlu olan örnek bir çifttir. Tom radyo muhabiridir, Sarah ise özgür ruhlu bir yazardır, farklılıkları onlar için bir sorun yaratmamasına rağmen çevreleri tarafından tepki çekmektedir.Çift, arkadaşlarına ve ailelerine inat evlenirler. Geleceğe dair güzel planları vardır ve başlangıç olarak balayını geçirmek İtalya’ya doğru bir yolculuğa çıkarlar, fakat ilişkilerinden rahatsız olanlar balaylarını cehenneme çevirmek için ellerinden geleni ardına koymazlar.

10. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1

Orijinal İsmi: The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1

Süre: 117dk
Yönetmen: Bill Condon
Yapımı: 2011 - ABD

Alacakaranlık serisinin sondan bir önceki filmi, insan-vampir aşıkları Bella Swan ve Edward Cullen arasındaki düğünden hemen sonra başlar. Balayı için çift, Rio de Janeiro'ya ve ardından Brezilya kıyılarındaki Isle Esme adında özel bir adaya gider. Ancak oradayken, bir dizi olay kısa sürede hayatlarını sonsuza dek etkiler.