Jennifer Coolidge'ın Rol Aldığı En İyi Yapımlar

Ünlü oyuncu Jennifer Coolidge, bugün 63 yaşında!

28 Ağustos 1961 doğumlu Jennifer Coolidge kadar aktörler arasında tanınan çok az kişi vardır. 90'lardan beri oyunculuk yapan Coolidge, geniş ve renkli bir yelpazede sayısız yardımcı rolde yer aldı. Kendine özgü konuşma tarzı ve komedi zamanlamasıyla tanınan Coolidge, bulunduğu her sahneyi çalmayı başaran yetenekli ve saygı duyulan bir komedyendir.

Coolidge, kariyerinde bir canlanma yaşadı ve Mike White'ın hiciv dolu komedi dizisi "The White Lotus"taki Emmy ödüllü rolüyle büyük beğeni topladı.

İşte Jennifer Coolidge'ın en sevilen filmleri!

1. Single All the Way

Orijinal İsmi: Single All the Way

Süre: 99dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Michael Mayer
Senarist: Chad Hodge
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Peter evine yapacağı Noel ziyareti için en iyi dostundan sevgilisiymiş gibi davranmasını ister. Ancak ailesinin çöpçatanlık girişimi, planların değişmesine neden olur.

2. Bir Külkedisi Masalı

Orijinal İsmi: A Cinderella Story

Süre: 95dk
Tür: Aile , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mark Rosman
Senarist: Leigh Dunlap
Yapımı: 2004 - ABD , Kanada

Samantha Montgomery babasını çocukken kaybetmiştir. Üvey annesi ve üvey kardeşleri ile birlikte yaşayan Samantha, okulda da popüler bir öğrenci değildir. Okulun zengin ve gözde öğrencilerinden Austin Ames ile duygusal bir yakınlaşma yaşayan Samantha, bu durumu gizlemek zorundadır.

3. Gözcü

Orijinal İsmi: The Watcher

Süre: 48dk
Tür: Dram , Gizem
Yapımı: 2022 - ABD

Hayallerindeki eve taşınan evli bir çift, "Gözcü" imzalı bir takipçiden gelen korkunç mektuplarla tehdit edilmeye başlar.

4. Amerikan Pastası

Orijinal İsmi: American Pie

Süre: 95dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Paul Weitz , Chris Weitz
Senarist: Adam Herz
Yapımı: 1999 - ABD

Kızlara nasıl yaklaşacaklarını bilmeyen 4 delikanlı, bu konularda daha tecrübeli dört genç kız ve pasta alır. Yılın en komik filmlerinden biri olmaya aday olan film aynı zamanda pastayı seks aracı olarak da kullanan ilk film. Film ABD'de 17 yaş sınırı getirilmiş. Bir gençlik komedisi olan filmin şiddet filmleri ile aynı kategoriye konması akıllara şu soruyu getiriyor: ABD'de hala cinsellik, şiddetten daha mı sakıncalı sayılıyor.

5. A Mighty Wind

Orijinal İsmi: A Mighty Wind

Süre: 91dk
Tür: Komedi , Müzikal
Yönetmen: Christopher Guest
Yapımı: 2003 - ABD

Folk müziğin önemli isimlerinden menajer Irving Steinbloom'un ölümünün ardından oğlu tarafından bir anma konseri düzenleniyor. Steinbloom'un da sevdiği, müziğin önemli isimlerinin katıldığı konser, aynı zamanda yarı belgesel filme de kaynaklık ediyor.

6. Promising Young Woman

Orijinal İsmi: Promising Young Woman

Süre: 113dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Emerald Fennell
Senarist: Emerald Fennell
Yapımı: 2020 - ABD

Cassie herkesin gözünde sıradan bir hayat yaşayan bir genç kadındır. Dışardan böyle görünse de aslında işin iç yüzü farklıdır, Cassie'nin hayatında hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Geceleri başka bir hayatı olan Cassie'nin her şeyi değiştirebilmesi için bir şansı olacaktır.

7. Swan Song

Orijinal İsmi: Swan Song

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Todd Stephens
Senarist: Todd Stephens
Yapımı: 2021 - ABD

Gösterişe düşkün eski bir kuaför, ölü bir kadının saçını şekillendirmek için küçük bir kasabada uzun bir yürüyüşe çıkar.

8. Bu Nasıl Sarışın

Orijinal İsmi: Legally Blonde

Süre: 96dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Robert Luketic
Yapımı: 2001 - ABD

Tam bir moda ikonu olan kız öğrenci yurdu başkanı Elle Woods, evlenmeyi planladığı erkek arkadaşı ondan yeterince ciddi biri olmadığı için ayrılınca peşinden Harvard Hukuk Okulu'na gider. Okula girdiğinde, kendi potansiyelinin farkına varır ve hakkındaki bütün önyargıları teker teker yıkar.

9. En Güzel Köpek

Orijinal İsmi: Best in Show

Süre: 90dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Christopher Guest
Yapımı: 2000 - ABD

Ulusal bir ‘en güzel köpek’ yarışmasında amansız bir mücadele içine giren köpek sahiplerinin keyifli hikayesi.

10. The White Lotus

Orijinal İsmi: The White Lotus

Tür: Dram , Gizem , Komedi
Yönetmen: Mike White
Senarist: Mike White
Yapımı: 2021 - ABD

HBO yapımı mini dizi "The White Lotus" Hawaii'de seçkin bir otelde tatil yapan misafirlerin bir haftasını konu alan ve sosyal hiciv öğeleri barındıran bir drama. Güler yüzlü çalışanları ve muhteşem manzarasıyla bu mükemmel tatilde her geçen gün karanlık bir karmaşa ortaya çıkmaktadır.