Aaron Paul'un Rol Aldığı En İyi Yapımlar

Ünlü oyuncu Aaron Paul, bugün 45 yaşında!

27 Ağustos 1979 doğumlu Aaron Paul, televizyon dünyasında en çok "Breaking Bad"deki Jesse Pinkman rolüyle tanınır. 2008-2013 yılları arasında yayımlanan dizi, onu Bryan Cranston ile birlikte metamfetamin işine giren bir karakter olarak izleyiciyle buluşturdu. Dizi finalinin ardından Paul, karakterini "El Camino" filminde tekrar canlandırdı. Paul, kariyerinde "BoJack Horseman" ve "Need for Speed" birçok başarılı yapımda rol aldı. 

İşte Aaron Paul'un kariyerindeki en başarılı işleri!

1. Soldaki Son Ev

Orijinal İsmi: The Last House On The Left

Süre: 113dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku , Suç
Yönetmen: Dennis Iliadis
Yapımı: 2009 - ABD

Collingwood ailesi bir dağ evinde rahatlamanın ve stres atmanın iyi olacağı düşüncesiyle yola çıkıp kendilerine bir tatil planı hazırlarlar. Ailenin kızı Mari de gittikleri bu dağ evinde tanıştığı Paige ile iyi bir arkadaşlık kurar. Ancak her şey bu arkadaş grubunun bir çete tarafından kaçırılması ile değişir. İlk filmle benzer bir işkence ve alıkoyma sonrasında Mari kaçmaya çalışırken çete üyelerinden birisi tarafından öldürülür (ya da öldürüldüğü sanılır). Buradan itibaren ilk çevrilen referans filmle paralel doğrultuda ilerleyen konu, çete üyelerinin kaçarlarken kendilerine sığınacak ev olarak Collingwood ailesinin evini seçmesi ile yeni bir boyut kazanı. Ancak bu ev, öldürdükleri kızlardan Mari’nin kendi evidir. Başta kızları Mari’nin başına gelen felaketten habersiz olan anne ve baba durumun farkına vardıklarında artık sonun başlangıcı başlamıştır. Bir anda avcı pozisyonundan av durumuna düşen çete üyeleri dehşet verici intikamın kurbanlarına dönüşürler.

2. Need for Speed: Hız Tutkusu

Orijinal İsmi: Need for Speed

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Scott Waugh
Yapımı: 2014 - ABD , Hindistan

Tobey Marshall dürüst ve çok çalışkan bir adamdır, ailesine ait olan Marshall Motors adlı oto tamircisinde arkadaşlarıyla birlikte çalışmaktadır. Babasının vefatının ardında Tobey büyük borçlar altında kalmıştır. Hafta sonları Tobey çok tehlikeli olan “yer altı oto yarışları” adı verilen yarışlara katılmaktadır. Yarışların ardından Tobey adrenalin tutkunu bir adam olmuştur.   Zorlu, zengin ve güçlü düşmanı Dino Brewster bir gün Tobey’ye hayatında sadece bir kez alabileceği bir iş teklifiyle gelir. Sınırsız sermayesiyle Dino, Tobey’ye dünyanın en hızlı Mustang’ini yapmayı teklif eder. İşini kurtarabileceğini düşünen Tobey hiç düşünmeden bu teklifi kabul eder. Mustang’in yapımı ve satış işlemleri devam ederken Tobey, güzel rakibi Julia Maddom ile bir yarış hazırlığına başlar. Tobey Dino’nun ekibine karşı kendi takımıyla ve yakın arkadaşı Little Pete ile birlikte hazırlıksız bir yarışa başlar. Yarış ölüme dönünce Dino suçu Tobey’nin üstüne yıkar ve onu hapse gönderir. İki yıl aradan sonra Tobey özgülüğüne kavuşur ve Dino’dan intikam almaya yemin eder. The De Leon yarışları ülkenin en büyük ve zor yarışlarından biridir, Tobey Dino’yu orada yenmeye yemin eder. The De Leon yarışlarına seçilmiş çok az yarışçı katılabilir ve kazanan büyük miktarda para kazanır ancak Tobey’nin New York’tan San Francisco’ya gitmek için sadece 48 saati vardır. 

3. Westworld

Orijinal İsmi: Westworld

Yönetmen: Jonathan Nolan
Yapımı: 2016 - ABD

Aaron Paul'un 3. sezonunda dahil olan "Westworld" geleceğin dünyasından heyecan ve macera arayan insanlar için özel olarak kurulmuş bir tür panayır, eğlence yeri gibi dizayn edilmiş özel bir kasabadır. Macera için burayı ziyaret eden zengin müşteriler, farklı zaman dilimlerine gidip robot kovboylarla savaşabilirler. Ancak bir gün parkın ana bilgisayarında yaşanan bir sorun nedeniyle robotlar serbest kalır. O sırada parkta olan iki misafir, robotların 1 numaralı hedefi haline gelir. 

4. BoJack Horseman

Orijinal İsmi: BoJack Horseman

Süre: 25dk
Tür: Animasyon , Dram , Komedi
Yapımı: 2014 - ABD , Fransa

Aaron Paul, 2014'ten 2020'ye kadar yetişkinlere yönelik animasyon komedisi "BoJack Horseman"da Todd Chavez ve diğer karakterleri canlandırdı. Dizi, artık hayatta tek amacı her şeyden şikayet etmek olan eski bir TV yıldızını konu alıyor. Doğası gereği karanlık bir yapıya sahip olan Netflix dizisi, yıllar içinde büyük bir hayran kitlesi kazandı.

5. Breaking Bad

Aaron Paul'un oyunculuk kariyerinin tartışmasız en önemli noktası, "Breaking Bad" dizisinde Jesse Pinkman'ı canlandırmasıdır. Jesse, Walter White'ın eski bir sınıf arkadaşı olup, daha sonra iş ortağına dönüşen bir karakterdir. White'a birkaç aylık ömrü kaldığı söylendiğinde, ailesine bırakacak rahat bir yaşam sağlamak amacıyla para kazanmaya karar verir. Kimya öğretmeni olan White, kendi imzasını taşıyan "mavi met" üretimine başlar ve kısa sürede büyük miktarda para kazanır. Bu süreçte uyuşturucu dünyasında yükselirken, DEA'de görevli kayınbiraderinin dikkatini çeker. Artık ikili, bu yeni hayat tarzında hayatta kalmak zorundadır.

6. El Camino: A Breaking Bad Movie

Orijinal İsmi: Greenbier

Süre: 122dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Vince Gilligan
Senarist: Vince Gilligan
Yapımı: 2019 - ABD

"El Camino"daki olaylar, "Breaking Bad" finalinin hemen sonrasında gerçekleşir ve Jesse Pinkman'ın kaçışını konu alır. Eski esirlerinden, yasalardan ve hatta geçmişinden kaçan Jesse, Albuquerque'den güvenli bir şekilde çıkabilmek için bir plan ve biraz nakit paraya ihtiyacı olduğunu hızla fark eder. Dizi finalinden sonra Jesse'nin başına ne geldiğini görmek hayranları heyecanlandırdı. Yeniden yapımların popüler olduğu bir dünyada, şimdiye kadar yapılmış en yüksek puanlı dizilerden birine daha fazla kesinlik kazandırmak kesinlikle doğru bir seçimdi.

7. Dual

Orijinal İsmi: Dual

Süre: 95dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Yönetmen: Riley Stearns
Senarist: Riley Stearns
Yapımı: 2022 - ABD , Finlandiya , Kanada

Ölümcül bir hastalıktan muzdarip olan genç bir kadın, ölümünün ardından ailesinin ve arkadaşlarının acısını hafifletmek için kendisini klonlatmaya karar verir. Ancak genç kadın, mucizevi bir şekilde iyileşir. Bu durum üzerine klonunun görevini sonlandırmak ister ancak bu sandığı kadar kolay olmayacaktır.

8. Ölüm Emri

Orijinal İsmi: Eye In The Sky

Süre: 102dk
Tür: Dram , Gerilim , Savaş
Yönetmen: Gavin Hood
Senarist: Guy Hibbert
Yapımı: 2015 - İngiltere

Kenya'nın başkenti Nairobi'de yerleri tespit edilen bir grup teröristi insansız hava aracı destekli bir operasyonla yakalama görevi, İngiliz Albay Katherine Powell'a (Helen Mirren) verilmiştir. Ancak bu esnada teröristlerin bir intihar saldırısı hazırlığında oldukları anlaşılır. Artık operasyonun amacı yakalamak değil, öldürmek olmuştur. Tam bu esnada saldırı bölgesine 9 yaşında bir kız çocuğunun girmesi, operasyonu iyice çetrefilli bir hale getirir. Suçsuz bir çocuğu bilerek öldürmekle onlarca başka insanın hayatını tehlikeye atmak arasında kalan yetkililer arasında, uluslararası çapta bir kriz meydana gelecektir. 

9. Merkezi İstihbarat

Orijinal İsmi: Central Intelligence

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Gizem , Komedi , Suç
Yapımı: 2016 - ABD , Çin

Lise yıllarında fazla kiloları nedeniyle sürekli dalga geçilen bir öğrenci olan Bob, bütün okulun önünde utanç dolu bir an yaşadığında sadece okulun en popüler öğrencisi Calvin ona yardımcı olur. Aradan 20 yıl geçtiğinde ikili bir kez daha buluşur. Bob (Dwayne Johnson) fazla kilolarını vermiş ve bir CIA ajanı olmuştur. Calvin ise muhasebecilik yapmaktadır. ABD Casus Uydu Programı'nın şifresi bir suçlu tarafından çalınmıştır ve Bob, dünyada güvendiği tek arkadaşı olan Calvin'in muhasebecilik bilgisinden yararlanmak ister. Calvin ilk başta bu işe karışmak istemese de Bob'ın zorlamasıyla kendini uluslararası çapta bir casusluk şebekesiyle tehlikeli bir mücadelenin orta yerinde bulacaktır.

10. American Woman

Orijinal İsmi: The Burning Woman

Süre: 111dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jake Scott
Senarist: Brad Ingelsby
Yapımı: 2018 - ABD

Film, kızının kaybolmasının ardından torununu büyütmeye çalışan bir kadının hayatına odaklanıyor. Pensilvanya' nın küçük bir kasabasında yaşayan bir kadının kızı, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Kızının kayboluşunun ardındaki sırrı öğrenmeye çalışan ve ümidini kaybetmeden kızını arayan kadın, bir yandan da torunu ile ilgilenmeye çalışır.