En İyi Felaket Dizileri

Felaket temasını başarıyla işleyen en iyi dizileri sizler için derledik!

Felaketler genelde filmlerde daha sık karşımıza çıkar çünkü tek seferlik bir olayı anlatmak, dizilerde uzun süre devam ettirmekten daha kolaydır. Ama bazı TV dizileri bu zorluğa rağmen felaket temasını oldukça başarılı bir şekilde ele almayı başarmış. Kimi diziler gerçek olaylara dayanıyor, kimiyse tamamen kurgu ama hepsi izlemeye değer. İlk bölümden itibaren izleyiciyi içine çeken bu diziler, final bölümüne kadar heyecanı hiç kaybetmeden izleyiciyi ekrana bağlıyor. Bu diziler, izleyenleri her zaman geri dönüp tekrar izlemeye davet eden hikayeler sunuyor.

İşte sizin için seçtiğimiz en sürükleyici ve başarılı felaket dizileri!

1. To The Lake

Orijinal İsmi: Epidemiya. Vongozero

Süre: 48dk
Yönetmen: Pavel Kostomarov
Yapımı: 2019 - Rusya

Bilinmeyen bir virüs Moskova’yı bir ölü şehrine dönüştürmüştür. Elektriklerin olmadığı, paranın tüm değerini kaybettiği bu krizde hayatta kalmak isteyenler şehirden kaçmaya çalışmaktadır. Bütün düzenin alt üst olduğu bu kaosta enfekte olmayan insanlar yemek ve yakıt için birbirleriyle mücadele içindedir. Sergei, sevgilisi ve onun otizmli oğlu ile şehir dışında yaşamaktadır. Salgının çıktığı anda oğlunu ve ondan nefret eden eski eşini kurtarmak için Moskova’ya gider. Birbirlerinden nefret eden insanların hayatta kalmak için ise tek şansı birlikte bir yolcuğa çıkmaktır.

2. Chernobyl

Orijinal İsmi: Chernobyl

Tür: Dram
Yönetmen: Johan Renck
Senarist: Craig Mazin
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

26 Nisan 1986'da Ukrayna'nın Çernobil şehrindeki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana gelen felaketi tüm gerçekçiliğiyle anlatan televizyon dizisinde Jared Harris, Stellan Skarsgard ve Emily Watson gibi isimler yer alıyor.

3. High Water

Orijinal İsmi: High Water

Süre: 44dk
Tür: Dram
Senarist: Kasper Bajon
Yapımı: 2022 - Polonya

1997 yılında Wrocław'daki bilim insanları ve yerel yönetim, şehri tehdit eden yıkıcı bir sel karşısında ölüm kalım kararları almak zorunda kalır.

4. Earthstorm

Orijinal İsmi: Earthstorm

Süre: 90dk
Yönetmen: Terry Cunningham
Senarist: Michael Konyves
Yapımı: 2006 - ABD , Kanada

Yıldız'ın Ay'a çarpması sonucu Ay'ın kabuğunda çatlaklar oluşur ve Dünya'ya doğru bir toz bulutu kalkar. Daha kötüsü ise büyük parçaların birbirinden kopması ve bütün şehirleri yok etmesi tehdididir. Bilim adamları tek çözümün Ay'ı yok etmeyecek ve bir bütün halinde tutacak bir nükleer şarj yapılması olduğunu düşünmektedirler. Bu konuyla ilgili görevlendirilen isim ise John Redding'dir. Redding, Ay'dan kopan büyük parçaları insanlığı tehdit etmeden nükleer şarjları doğru şekilde yerleştirmeyi başarabilecek midir?

5. The Rain

Yağmurun getirdiği ve felaketlere ve ölümlere neden olan acımasız bir virüsten saklanan iki kardeş; 6 yıl sonra sorularına yanıt ve güvenli bir yer aramak üzere sığınaklarını terk ederek bir yolculuğa çıkar. Bir grup gencin de dahil olduğu bu yolculuk, devamında virüs ve dünya hakkındaki bütün sorularının cevabı olacaktır. 

6. Triffidlerin Günü

Orijinal İsmi: The Day of the Triffids

Süre: 30dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ken Hannam
Yapımı: 1981 - İngiltere

Bir kuyruklu yıldız neredeyse tüm dünyayı kör ettiğinde, genetik olarak tasarlanmış bir bitki türü kontrolü ele geçirir.

7. Thai Cave Rescue

2018 yazında Tayland'da iki hafta boyunca sular altında kalan mağaralarda mahsur kalan 12 çocuk ve futbol koçlarının kurtarılışını anlatan bir dizi.

8. Lost

Avustalya'dan Amerika'ya giden bi yolcu uçağı bir nedenden ötürü rota değiştirir. Uçak nedensiz bi şekilde düşmeye başlar. Havada parçalandıktan sonra bir adaya düşür. Ama 48 kişi kurtulur. Hemen kurtulacagını düşünürler ama kurtarmaya kimse gelmez. bu tropikal adanın içinde gizli canavarlar, kutup ayıları, yabani hayvanlar vardır. Her bölümde farklı bir kişinin geçmişini göstererek ve her bölümde izleyicinin aklına soru işaretleri bırakarak 21. yüzyılın en önemli dizileri arasına giren Lost'un ilk sezonu 24 bölüm sürmüştür.

9. Revolution

Orijinal İsmi: Revolution

Süre: 42dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: J.J. Abrams , Eric Kripke
Senarist: J.J. Abrams , Eric Kripke
Yapımı: 2012 - ABD

Açıklanamayan bir sebepten ötürü dünya üzerindeki bütün teknoloji durur. Elektriklerin kesilmesiyle bilgisayarlar çalışmaz, arabalar durur, tüm elektronik cihazlar bir daha açılmamak üzere kapanır. Neler olduğunu bilen tek kişi Ben Matheson'dur ancak durumu düzeltebilmek için o da hiçbir şey yapamaz. Aradan 15 yıl geçer. Bu 15 yılda doğa şehirlere bıraktığı alanları geri almya başlamış; Chicago yemyeşil olmuş, elektriksiz yaşama alışılmıştır. Devletler çökmüş, yönetim derebeylikleri andıran bir ortamda savaş lordlarının ve milislerin eline geçmiştir. Bu arada Ben Matheson ailesiyle birlikte sakin bir hayat sürmektedir. Fakat sırları onu rahat bırakmayacaktır. Elinde elektronik cihazların tekrar çalışmasını sağlayan bir "şey" vardır ve bu şey yüzünden güç odaklarının hedefi olacaktır.Bu arada tüm bu olaylardan sonra birbirlerinden kopan arkadaşlar, sevgililer, aileler sevdikleriyle yeniden bir araya gelebilmek için mücadele eder.

10. Life After People

Orijinal İsmi: Life After People

Süre: 60dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Jim Hense , Douglas Cohen
Yapımı: 2009 - ABD

2008 yılında sinema belgeseli olarak çekilen " Life After People " 2009 yılında ise tekrar çekilerek 2 sezonluk bir dizi-belgesel oldu.