Dijital platformlarda haftanın en çok izlenen dizi ve filmleri (5 - 11 Ağustos 2024)

Geçtiğimiz hafta dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmleri burada!

Farklı platformlardaki popüler dizi ve filmlere göz atabileceğiniz bu liste, "bugün ne izlesem?" sorularınız için birebir.

Netflix'te diziler arasında ikinci sezonu yeni yayınlanan "Şahmaran" zirveye oturdu. Yeni dizi "A Good Girl's Guide to Murder", ikinci sıradaki yerini korudu. İşte dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler!

Kaynak: Box Office Türkiye

1. Şahmaran

Orijinal İsmi: Şahmaran

Senarist: Pınar Bulut
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: Netflix

Şahsu, öğretim görevlisi olarak gittiği Adana'da annesini yıllar önce terk eden dedesiyle yüzleşmek konusunda kararlıdır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran soyundan gelen Mar adında sıra dışı ve gizemli bir topluluğun içinde bulur. Aşkın ve bilgeliğin en büyük sembollerinden biri olan Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı, Şahsu'nun gelişiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir. Şahsu ve Maran'ın yolları kesiştiğinde ise hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır...

2. A Good Girl's Guide to Murder

Orijinal İsmi: AGGGTM

Tür: Gizem , Suç
Yönetmen: Dolly Wells
Senarist: Dolly Wells , Ruby Thomas
Yapımı: 2024 - Almanya , İngiltere

Platform: Netflix

Andie Bell isimli bir genç kızın ölümünden 5 yıl sonra Pippa Fitz-Amobi (Emma Myers) gerçeği ortaya çıkarmak ister.  Erkek arkadaşı Sal Singh, kendi hayatını almadan önce cinayeti işlediğini itiraf etmiştir. Fakat Pip onun suçlu olduğuna inanmaz ve Sal'in kardeşi Ravi ile gerçeği ortaya çıkarmak için iş birliği yapar.

3. Zeytin Ağacı

Orijinal İsmi: Another Self

Süre: 54dk
Tür: Dram
Yönetmen: Burcu Alptekin
Senarist: Nuran Evren Şit
Yapımı: 2022 - Türkiye

Platform: Netflix

Erdal, oto saniyede kuzeni Oğuz ile birlikte araç kaplama ve modifiye işleriyle uğraşır. Kurumsal bir şirkette yönetici olarak çalışan ve uzun yıllardır birlikte olduğu Ece ile evlidir. Film, çağımızda evlilik ilişkilerinde sıkça karşılaşılan acı tatlı çatışmaları ve bu sırada meydana gelen birbirinden eğlenceli olayları konu alıyor.

4. Erdal ile Ece

Süre: 107dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Togan Gökbakar
Senarist: Şahan Gökbakar
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Netflix

Erdal, oto saniyede kuzeni Oğuz ile birlikte araç kaplama ve modifiye işleriyle uğraşır. Kurumsal bir şirkette yönetici olarak çalışan ve uzun yıllardır birlikte olduğu Ece ile evlidir. Film, çağımızda evlilik ilişkilerinde sıkça karşılaşılan acı tatlı çatışmaları ve bu sırada meydana gelen birbirinden eğlenceli olayları konu alıyor.

5. Ferdinand

Orijinal İsmi: The Story of Ferdinand

Süre: 107dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Carlos Saldanha
Yapımı: 2017 - ABD

Platform: Netflix

Korkutucu görüntüsünden hiç beklenmeyecek şekilde sevimli ve dost canlısı olan boğa Ferdinand, sahibi Nina ile İspanya'da mutlu bir hayat sürmektedir. Ancak günün birinde yaşanan yanlış anlaşılma sonucu bir çiftliğe gönderilir, oradan da boğa güreşlerine çıkmak üzere seçilir. Ailesinin yanına yeniden dönmek isteyen Ferdinand, bunun için çiftlikteki arkadaşlarıyla birlikte kaçarak büyük bir maceraya atılır.

6. Kingsman: Gizli Servis219796

Orijinal İsmi: Kingsman: The Secret Service

Süre: 129dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera , Suç
Yönetmen: Matthew Vaughn
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Platform: Netflix

Bir nevi kalburüstü James Bond parodisi olarak da değerlendirilebilecek olan Kingsman, Kick Ass'in yaratıcısı olan Mark Millar ve Dave Gibbons'ın yarattığı çizgi romandan beyazperdeye aktarılıyor. Filmde çok yetenekli, ancak işlenmemiş bir sokak genci olan Eggsy'nin (Taron Eggerton) çok gizli bir casusluk organizasyonuna kabul edilmesi ve organizasyonun çok zorlayıcı eğitim aşamalarından geçmesi konu ediliyor. Tam bu sırada sorunlu bir dahinin tüm dünyayı tehdit etmeye başlaması, işin şeklini değiştirecektir.

7. Kıyma

Platform: bluTV

3 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldıklarında Ömer, Poyraz ve Tufan Adana’dan İstanbul’a gider ve bir kebapçı dükkanı açarlar. Artık yasadışı işlere bulaşmayacaklarını düşünseler de işler sandıkları kadar kolay gitmez. Dükkan kiralarken dolandırılınca paralarını geri almak için başladıkları yolculuk onları yeni bir dünyaya sokar.

8. House of the Dragon

Platform: bluTV

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer aldığı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor.

9. Prens

Orijinal İsmi: Prens

Süre: 40dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Bülent İşbilen
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: bluTV

Bongomia Hükümdarlığı’nın ciddiye alınmayan veliahtı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği ortanca kardeş ‘Prens’, krallığın dengelerini değiştirecek. 

10. Justice League: Adalet Birliği

Orijinal İsmi: Justice League

Süre: 120dk
Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2017 - ABD

Platform: bluTV

İnsanlığa dair inancını yeniden tazeleyen Bruce Wayne, yeni dostu Diana ile dünyayı tehdit eden çok daha büyük bir güce karşı koyabilmek için çabuk bir şekilde özel yetenekli kişileri bir araya getirmek için harekete geçmiştir. Temasa geçtikleri kişiler arasında Barry Allen/The Flash, Arthur Curry/Aquaman ve Victor Stone/Cyborg da bulunmaktadır.

11. Tarzan Efsanesi

Orijinal İsmi: The Legend of Tarzan

Süre: 109dk
Yönetmen: David Yates
Yapımı: 2016 - ABD , İngiltere , Kanada

Platform: bluTV

Anne ve babasını kaybettikten sonra ormanda goriller tarafından büyütülen Tarzan, normal insan hayatına dönmüş, İngiltere'de eşi Jane Porter ile birlikte soylu bir yaşam tarzı sürmektedir. Bir gün Avam Kamarası tarafından yeniden büyüdüğü topraklara, Kongo'da Belçika Kralı tarafından kurulan bağımsız devlete ticaret elçisi olarak gönderilir. Ancak burada Leon Rom'un kurduğu komplodan habersizdir. Her şeyi öğrendiğinde ise eşi Jane'in hayatını kurtartmak için varını yoğunu ortaya koyması gerekecektir.  

12. Bıçak Sırtı

Orijinal İsmi: Blade Runner

Süre: 118dk
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 1982 - ABD , İngiltere , Hong Kong

Platform: bluTV

Deckard, kaçak Replikant'ları (yapay insan/android) avlayan bir polis yani bir 'Blade Runner'dır. Artık kovalamacadan sıkıldığı için işinden ayrılmayı düşündüğü sırada çaldıkları bir uzay gemisiyle dünyaya 5 Replikant'ın ayak bastığını öğrenir. Milyonlarca insanın yaşadığı dev şehirde bu 5 kaçağı bulmak zorundadır.

13. Those About to Die

Platform: Amazon Prime

Antik Roma'daki muhteşem, karmaşık ve yozlaşmış gladyatör sporları dünyasında geçen bir dizi. Roma toplumunun spor, politika ve iş dünyasının kesiştiği ve çarpıştığı, farklı karakterlerden oluşan bir topluluğu konu alıyor.

14. The Boys

Platform: Amazon Prime

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

15. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Amazon Prime

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

Dizi "Yüzüklerin Efendisi" serisinin ilk kitabından ve "Hobbit"ten yüzlerce yıl önce geçiyor.

16. Tetikçi

Orijinal İsmi: Freelance

Süre: 108dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Pierre Morel
Senarist: Jacob Lentz
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: Amazon Prime

Mason, sivil hayatın rutinini çok sıkıcı bulan emekli bir özel kuvvetler askeridir. Tam böyle hissettiği sırada, ona bir Güney Amerika ülkesinin devlet başkanıyla röportaj yapacak ünlü gazeteci Claire’in güvenliğini sağlaması teklif edilir. İkili, röportaj için ülkeye vardıklarında işler bekledikleri gibi gitmez. Ülkede bir ayaklanma çıkınca bir eski asker, bir gazeteci ve acımasız bir ülke lideri, hayatta kalmak ve bu kargaşaya son vermek için güçlerini birleştirmek zorunda kalırlar.

17. 65

Süre: 93dk
Yönetmen: Scott Beck , Bryan Woods
Senarist: Scott Beck , Bryan Woods
Yapımı: 2023 - ABD , Kanada

Platform: Amazon Prime

Korkunç bir kazanın ardından pilot Mills, bilinmeyen bir gezegene iniş yapmıştır. Çok geçmeden Mills aslında Dünya'ya iniş yaptığını fark eder. Fakat 65 milyon yıl önceki Dünya'ya. Mills ve dünyada onun dışında hayatta kalmış tek kişi olan kızı Koa'nın kurtulmak için yapabilecekleri tek şey, tarih öncesi tehlikeli yaratıklarla dolu bu araziden bir şekilde kaçmaktır.

18. Gayribeyefendi Savaş Dairesi

Orijinal İsmi: The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Savaş
Yönetmen: Guy Ritchie
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Platform: Amazon Prime

İngiliz ordusu, II. Dünya Savaşı sırasında düşman hatlarının gerisindeki Nazi güçlerine saldırmak için yüksek vasıflı askerlerden oluşan küçük bir grubu işe alır.