Dijital platformlarda haftanın en çok izlenen dizi ve filmleri (29 Temmuz - 4 Ağustos 2024)

Geçtiğimiz hafta dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmleri burada!

Farklı platformlardaki popüler dizi ve filmlere göz atabileceğiniz bu liste, "bugün ne izlesem?" sorularınız için birebir.

Netflix'te diziler arasında zirvede yer alan "Zeytin Ağacı" liderliğini dört haftaya çıkardı. Yeni dizi "A Good Girl's Guide to Murder", ikinci sıraya yerleşti. İşte dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler!

Kaynak: Box Office Türkiye

1. Zeytin Ağacı

Orijinal İsmi: Another Self

Süre: 54dk
Tür: Dram
Yönetmen: Burcu Alptekin
Senarist: Nuran Evren Şit
Yapımı: 2022 - Türkiye

Platform: Netflix

Ada (Tuba Büyüküstün), Sevgi (Boncuk Yılmaz) ve Leyla'nın (Seda Bakan) üniversitede başlayan arkadaşlıkları yıllar içinde en zor zamanlarında bile onlara güç veren bir dostluğa dönüşmüştür. Ada, başarılı bir genel cerrah, Sevgi de hırslı bir avukattır. Leyla ise ikisinin aksine çalışıp kariyer yapmamıştır. Eşi ve oğlu ile rahat bir yaşam sürmektedir. Ancak bu üç kadının aralarındaki güçlü bağ Sevgi’ye kanser teşhisi konduktan sonra en büyük sınavını verir. Sevgi, Ada’nın istediği gibi hastaneye yatmak yerine bambaşka bir umudun peşinden gider. Leyla’dan kendisini Zaman (Fırat Tanış) isimli gizemli bir adamı bulmak için Ayvalık’a götürmesini ister. Sevgi’yi bu kararından döndüremeyeceklerini anlayınca da çaresizce hep birlikte yola koyulurlar.

2. A Good Girl's Guide to Murder

Orijinal İsmi: AGGGTM

Tür: Gizem , Suç
Yönetmen: Dolly Wells
Senarist: Dolly Wells , Ruby Thomas
Yapımı: 2024 - Almanya , İngiltere

Platform: Netflix

Andie Bell isimli bir genç kızın ölümünden 5 yıl sonra Pippa Fitz-Amobi (Emma Myers) gerçeği ortaya çıkarmak ister.  Erkek arkadaşı Sal Singh, kendi hayatını almadan önce cinayeti işlediğini itiraf etmiştir. Fakat Pip onun suçlu olduğuna inanmaz ve Sal'in kardeşi Ravi ile gerçeği ortaya çıkarmak için iş birliği yapar.

3. Erdal ile Ece

Süre: 107dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Togan Gökbakar
Senarist: Şahan Gökbakar
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Netflix

Erdal, oto saniyede kuzeni Oğuz ile birlikte araç kaplama ve modifiye işleriyle uğraşır. Kurumsal bir şirkette yönetici olarak çalışan ve uzun yıllardır birlikte olduğu Ece ile evlidir. Film, çağımızda evlilik ilişkilerinde sıkça karşılaşılan acı tatlı çatışmaları ve bu sırada meydana gelen birbirinden eğlenceli olayları konu alıyor.

4. Hayatla Barış

Orijinal İsmi: Hayatla Barış

Süre: 125dk
Tür: Biyografi , Dram , Spor
Yönetmen: Ekin Pandır
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Netflix

Barış Telli'nin küçük yaşta geçirdiği bir kaza sonrasında gösterdiği kararlı mücadele, sadece Ampüte Futbol Milli Takımı'nın değil aynı zamanda Türkiye tarihinin en ilham veren sporcularından biri olmasını konu alıyor.

5. Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası

Orijinal İsmi: Escape Room: Tournament of Champions

Süre: 87dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Adam Robitel
Senarist: Bragi F. Schut
Yapımı: 2021 - ABD

Platform: Netflix

Altı kişi istekleri dışında kendilerini yeni bir ölümcül labirentin içinde kilitli bulurlar. Hayatta kalmak için yavaş yavaş ortak noktalarını keşfetmeye başlarlar. Sonrasında hepsinin daha önce bu ölümcül labirent oyununu oynadıkları ortaya çıkar.

6. House of the Dragon

Platform: bluTV

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer aldığı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor.

7. Kıyma

Platform: bluTV

3 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldıklarında Ömer, Poyraz ve Tufan Adana’dan İstanbul’a gider ve bir kebapçı dükkanı açarlar. Artık yasadışı işlere bulaşmayacaklarını düşünseler de işler sandıkları kadar kolay gitmez. Dükkan kiralarken dolandırılınca paralarını geri almak için başladıkları yolculuk onları yeni bir dünyaya sokar.

8. Prens

Orijinal İsmi: Prens

Süre: 40dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Bülent İşbilen
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: bluTV

Bongomia Hükümdarlığı’nın ciddiye alınmayan veliahtı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği ortanca kardeş ‘Prens’, krallığın dengelerini değiştirecek. 

9. Justice League: Adalet Birliği

Orijinal İsmi: Justice League

Süre: 120dk
Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2017 - ABD

Platform: bluTV

İnsanlığa dair inancını yeniden tazeleyen Bruce Wayne, yeni dostu Diana ile dünyayı tehdit eden çok daha büyük bir güce karşı koyabilmek için çabuk bir şekilde özel yetenekli kişileri bir araya getirmek için harekete geçmiştir. Temasa geçtikleri kişiler arasında Barry Allen/The Flash, Arthur Curry/Aquaman ve Victor Stone/Cyborg da bulunmaktadır.

10. Blue Beetle

Orijinal İsmi: Blue Beetle

Süre: 128dk
Yönetmen: Angel Manuel Soto
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: bluTV

Meksikalı bir genç, kendisine süper güçlü zırh veren bir uzaylı bir böceği bulur. Bu noktadan sonra kendisinin süper kahraman yolculuğu başlar.

11. Meg 2: Çukur

Orijinal İsmi: Meg 2: The Trench

Süre: 116dk
Yönetmen: Ben Wheatley
Yapımı: 2023 - ABD , Çin

Platform: bluTV

2018 yapımı "Meg: Derinlerdeki Dehşet"in devam filmi olan "Meg 2: Çukur"da bir araştırma ekibi, devasa Meg'lere ve amansız çevre yağmacılarına karşı mücadele veriyorlar.

12. Those About to Die

Platform: Amazon Prime

Antik Roma'daki muhteşem, karmaşık ve yozlaşmış gladyatör sporları dünyasında geçen bir dizi. Roma toplumunun spor, politika ve iş dünyasının kesiştiği ve çarpıştığı, farklı karakterlerden oluşan bir topluluğu konu alıyor.

13. The Boys

Platform: Amazon Prime

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

14. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Amazon Prime

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

Dizi "Yüzüklerin Efendisi" serisinin ilk kitabından ve "Hobbit"ten yüzlerce yıl önce geçiyor.

15. 65

Süre: 93dk
Yönetmen: Scott Beck , Bryan Woods
Senarist: Scott Beck , Bryan Woods
Yapımı: 2023 - ABD , Kanada

Platform: Amazon Prime

Korkunç bir kazanın ardından pilot Mills, bilinmeyen bir gezegene iniş yapmıştır. Çok geçmeden Mills aslında Dünya'ya iniş yaptığını fark eder. Fakat 65 milyon yıl önceki Dünya'ya. Mills ve dünyada onun dışında hayatta kalmış tek kişi olan kızı Koa'nın kurtulmak için yapabilecekleri tek şey, tarih öncesi tehlikeli yaratıklarla dolu bu araziden bir şekilde kaçmaktır.

16. Gayribeyefendi Savaş Dairesi

Orijinal İsmi: The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Savaş
Yönetmen: Guy Ritchie
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Platform: Amazon Prime

İngiliz ordusu, II. Dünya Savaşı sırasında düşman hatlarının gerisindeki Nazi güçlerine saldırmak için yüksek vasıflı askerlerden oluşan küçük bir grubu işe alır.