En İyi Sebastian Stan Performanslarını Sıraladık!

Yetenekli oyuncu, 42 yaşına girdi!

13 Ağustos 1982 doğumlu oyuncu, bugün 42. yaşını kutluyor.

Romanya'da dünyaya gelen Sebastian Stan, 2011'de Marvel Sinematik Evreni'nin bir parçası olarak "İlk Yenilmez: Kaptan Amerika" filminden itibaren canlandırdığı Bucky Barnes/ Kış Askeri karakteri ile dünya çapında tanınmaya başladı. Kariyeri boyunca 20'nin dizi ve filmde rol alan Stan'in en beğendiğimiz film performanslarına bu listede yer verdik.

Şimdiden iyi seyirler!

1. Ben, Tonya

Orijinal İsmi: I, Tonya

Süre: 120dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Craig Gillespie
Senarist: Steven Rogers
Yapımı: 2017 - ABD

1990'ların başında artistik buz patencisi Tonya Harding, hızla Amerika'nın en iyi patencileri arasına girmiştir. Ancak zor bir çocukluk geçiren, sonu kötü bitmiş bir evlilik yaşamış Tonya'nın geçmişi onun peşini bırakmayacaktır.

2. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı

Orijinal İsmi: Captain America: Civil War

Süre: 151dk
Yönetmen: Anthony Russo , Joe Russo
Yapımı: 2016 - ABD

Ultron Çağı filminden sonra Yenilmezler ekibinin giriştiği bir başka macera, oldukça büyük çaplı maddi ve manevi hasarlara neden olmuştur. Bu durum, Amerikan Hükumeti'nin yenilmezlere karşı giderek daha hoşgörüsüz bir tavır takınmalarına yol açar. Sonunda kahramanların sadece ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkacakları bir sistem kabul edilir. Ancak Kaptan Amerika, yakın arkadaşı Bucky'i kurtarmak için girişimde bulununca Yenilmezler arasında sürtüşme çıkar. Kahramanlar, Kaptan Amerika'nın önderliğindeki bağımsız hareket etme yanlıları ve Iron Man'in başını çektiği hükumet yanlıları olarak ikiye bölünürler ve bir iç savaş patlak verir. Bu esnada yepyeni bir düşman daha ortaya çıkacaktır.

3. Marslı

Orijinal İsmi: The Martian

Süre: 151dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Drew Goddard
Yapımı: 2015 - ABD

Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.

4. Kaptan Amerika: Kış Askeri

Orijinal İsmi: Captain America: The Winter Soldier

Süre: 138dk
Yönetmen: Anthony Russo , Joe Russo
Yapımı: 2014 - ABD

Kaptan Amerika’yı, Yenilmezler ile birlikte New York’ta yaşanan dehşet verici olayların ardından Washington D.C.’de huzur içinde yaşarken ve modern dünyaya uyum sağlamaya çalışırken buluyoruz.   S.H.I.E.L.D. üyesi bir arkadaşı saldırıya uğrayınca Steve, dünyayı tehlikeye atan bir entrika ağının içine çekilir. Kara Dul (Black Widow) ile güçlerini birleştiren Kaptan Amerika, kendisini susturmak için gönderilen profesyonel katillerle savaşırken bir yandan da giderek genişleyen bir komployu ortaya çıkarmak için çabalamaktadır. Bu kötü niyetli oyunun foyası meydana çıkınca Kaptan Amerika ve Kara Dul yeni arkadaşları Falcon’dan yardım isterler. Fakat kısa süre sonra kendilerini hiç beklenmedik ve zorlu bir düşmanla; Kış Askeri ile karşı karşıya bulurlar.

5. Şanslı Logan

Orijinal İsmi: Logan Lucky

Süre: 118dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Senarist: Rebecca Blunt
Yapımı: 2017 - ABD

Son zamanlarda işleri yaver gitmeyen Logan kardeşler, Jimmy, Clyde ve Mellie, köşeyi dönmenin kısa yolu olarak, Amerika'nın en önemli araba yarışlarından olan NASCAR'ın Charlotte'taki ayağından büyük bir vurgun yapmayı planlar. Bu amaçla hapis yatmakta olan ünlü soyguncu Joe Bang'i kaçırmayı bile göze alırlar.

6. Fresh

Orijinal İsmi: Fresh

Süre: 114dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Mimi Cave
Senarist: Lauryn Kahn
Yapımı: 2022 - ABD

Flört uygulamalarında kendisine uygun bekarları bulmaya çalışan Noa, markette sevimli bir adam olan Steve ile karşılaştığında şansına inanamaz. Modern flörtün dehşeti, genç kadının bu yeni erkek arkadaşının olağandışı iştahından kurtulmak için verdiği cüretkar savaşta görülüyor.

7. Avengers: Endgame

Orijinal İsmi: Avengers: Endgame

Süre: 182dk
Yönetmen: Joe Russo , Anthony Russo
Yapımı: 2019 - ABD

Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi Dünya dengesini kurması nedeniyle süperkahramanlar dahil dünyanın yarısı küle dönüşmüştü. Geriye kalan ve yas tutan Yenilmezler'in as kadrosu Black Widow, Captain America, Hulk, Thor ve Iron Man'e kuantum bölgesinden gelerek aralarına katılan Ant-Man umut ışığı olacak. 

8. The Devil All the Time

Orijinal İsmi: The Devil All the Time

Süre: 138dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Antonio Campos
Senarist: Antonio Campos
Yapımı: 2020 - ABD

Ormanlık bir alan olan Ohio, Knockemstiff birbirinden farklı birçok karaktere ev sahipliği yapmaktadır. Yozlaşmış bir peder, çarpık ilişkiye sahip bir çift, yalancı bir şerif, ailesini ve kendini şeytani güçlerden korumaya çalışan bir genç... Her karakterinin kendine özgü sorunları olan bu kasaba, baştan çıkarıcı bir atmosfer ve yozlaşmışlık arasında kalmıştır.

9. Destroyer

Orijinal İsmi: Destroyer

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Karyn Kusama
Senarist: Matt Manfredi , Phil Hay
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Los Angeles Polis Departmanı'ndan dedektif Erin Bell, işinde eski saygınlığını yitirmiş ve özel hayatında da sorunları olan bir kadındır. Kızı Shelby ile de sorunları olan Erin'in en büyük kabusu tekrardan ortaya çıkmıştır. Dolabında bulduğu ipucu ile yıllar önce peşine düştüğü ama yakalayamadığı soyguncu Silas'ın yaşadığını öğrenmiştir ve bu sefer onu yakalamaya kararlıdır. 

10. A Different Man

Orijinal İsmi: A Different Man

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Aaron Schimberg
Senarist: Aaron Schimberg
Yapımı: 2024 - ABD

Yeni bir hayat ve taze bir başlangıç ​​arayışında olan Edward, dış görünüşünden dolayı dışlanmış biridir. Yüz rekonstrüktif ameliyatları geçirdikten sonra eski hayatına dayanan bir sahne yapımında kendisi olarak rol alan oyuncuya takıntılı hale gelir.