En İyi Vücut Değiş Tokuş Komedisi Filmleri!

Birbirinden keyifli filmlere hazır mısınız?

Vücut değiş tokuşunu konu alan filmler, komedi filmi sevenler için birebir!

Kendisini kızının bedeninde bulan anneden (Çılgın Cuma) geçmişlerine giden yetişkinler (17 Yeniden) ve geleceklerine giden çocuklara (BüyükKeşke 30 Olsam) pek çok farklı türü olan bu filmleri keyifle izliyoruz! En beğendiğimiz vücut değiş tokuşu komedileri bu listede.

İyi seyirler.

1. Çılgın Cuma

Orijinal İsmi: Freaky Friday

Süre: 97dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Mark Waters
Senarist: Heather Hach
Yapımı: 2003 - ABD

Dr. Tess Coleman, eşinden boşandıktan sonra iki çocuğuna tek başına bakmak zorunda kalmış olan bir psikologtur. İş ve ev arasında mekik dokurken, bir taraftan da yeni tanıştığı Ryan adından sevgilisi ile tekrar evlenmenin planlarını yapmaktadır. Ergenlik çağındaki kızı Anna ise okulda İngilizce öğretmeni ile sorunlar yaşamakta ve üyesi olduğu rock grubuna yeterince zaman ayıramamaktan yakınmaktadır. Daha da kötüsü, hayatında kötü giden şeylerin sorumlusu olarak annesini görmektedir. Düğün öncesinde anne kız bir Çin lokantasında yemek yerlerken, ne olduğunu anlayamadıkları garip bir deneyim yaşarlar. Ertesi sabah kalktıklarında artık birbirlerinin vücutlarına geçtiklerini fark ederler.

2. Her Şey Her Yerde Aynı Anda

Orijinal İsmi: Everything Everywhere All at Once

Süre: 140dk
Yönetmen: Dan Kwan , Daniel Scheinert
Yapımı: 2022 - ABD

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın (Michelle Yeoh), dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.

2022 senesinin en beğenilen filmlerinden olan "Her şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All at Once) 11 dalda aday olduğu Oscar Ödüllerinden, 'En İyi Film' dahil, 7 tanesini kazandı. Michelle Yeoh, 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar kazanan ilk Asyalı oyuncu oldu.

3. Her Şey Her Yerde Aynı Anda

Orijinal İsmi: Everything Everywhere All at Once

Süre: 140dk
Yönetmen: Dan Kwan , Daniel Scheinert
Yapımı: 2022 - ABD

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın (Michelle Yeoh), dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.

2022 senesinin en beğenilen filmlerinden olan "Her şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All at Once) 11 dalda aday olduğu Oscar Ödüllerinden, 'En İyi Film' dahil, 7 tanesini kazandı. Michelle Yeoh, 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar kazanan ilk Asyalı oyuncu oldu.

4. John Malkovich Olmak

Orijinal İsmi: Being John Malkovich

Süre: 113dk
Tür: Dram , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Spike Jonze
Senarist: Charlie Kaufman
Yapımı: 1999 - ABD

Kuklacı Craig bir gün atölyesinde çalışırken Amerika'nın en ünlü aktörlerinden John Malkovich'in beynine açılan gizli bir yol bulur. Craig bu buluşu iş arkadaşı Maxine'i etkilemek için bir araç olarak kullanmak ister. Bu buluş sayesinde kişi John Malkovich'in beynine gitmeyi başarır. Fakat zamanla işler karışır.

5. Keşke 30 Olsam

Orijinal İsmi: 13 Going On 30

Süre: 97dk
Yönetmen: Gary Winick
Yapımı: 2004 - ABD

Çoğu insan için, 13 yaş daha dün gibidir. Jenna Rink içinse, bu, gerçeğin ta kendisi. 1987 yılıdır ve Jenna 13 yaşında, kadınlığın eşiğinde bir genç kızdır. Sorun şudur ki yetişkin olmasına hâlâ çok uzun bir süre vardır. Jenna anne babası tarafından bunaltılmakta, okulun popüler çocukları ve adını bile doğru dürüst bilmeyen aşkı tarafından görmezden gelinmektedir. En iyi arkadaşı ve komşusu Matt Flamhaff’ten başka zaman geçirecek kimsesinin olmamasından sıkılan Jenna, 13. yaş gününe okulun havalı çocuklarını davet eder. Ama parti tam bir felakettir. “Cennette Yedi Dakika” oyunu için dolaba kilitlenen Jenna orada tek başına bırakılır ve kendini küçük düşmüş hisseder. Dolapta yalnız kalan Jenna tüm kalbiyle bir dilek tutar: Bir yetişkin olsam da, hep istediğim hayata kavuşsam diye geçirir içinden. Mucizevi bir şekilde dileği gerçek olur. 

6. Büyük

Orijinal İsmi: Big

Süre: 104dk
Yönetmen: Penny Marshall
Yapımı: 1988 - ABD

Lunaparktaki dilek makinesi’ne büyümek istediğini söyleyen ve bir anda kendini yetişkin bir adam olarak bulan Josh’un, çocuk aklı ve büyümüş bedeniyle yaşadıklarını anlatıyor.

7. Jumanji: Vahşi Orman

Orijinal İsmi: Jumanji: Welcome to the Jungle

Süre: 119dk
Tür: Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Jake Kasdan
Yapımı: 2017 - ABD

4 liseli genç, okul müdürü tarafından ceza olarak okulun bodrum katını temizleyip düzenlemekle görevlendirilir. Eşyaları düzenlerlerken Jumanji adında oldukça eski bir video oyunu bulurlar. Ancak oyunu oynamaya başladıklarında oyun tarafından yutularak oyundaki çılgın dünyaya düşerler. 4 genç, oyunda seçtikleri karakterlere dönüşmüşlerdir ve kendilerini müthiş bir maceranın içinde bulurlar.  1995 yapımı Jumanji filminden esinlenen Jumanji: Vahşi Orman filminde kahramanlarımız bu kez Jumanji ormanına giriyor.

8. All Of Me

Orijinal İsmi: All Of Me

Yönetmen: Carl Reiner
Yapımı: 1984 - ABD

Bir avukat olan Roger Cobb'un içine hiç sevmediği bir kadının ruhu kaçar. Artık vücudunun yarısını kadın, yarısını kendisi kontrol etmektedir.

9. Ayı Kardeş

Orijinal İsmi: Brother Bear

Süre: 85dk
Tür: Animasyon , Aile , Macera
Yapımı: 2003 - ABD

Öykü, henüz beyaz adamın Yeni Dünya’yı keşfetmediği dönemlerde geçiyor ve yerli bir çocuğun inanılmaz hikayesini anlatıyor. Büyük ruhlar bir çocuğu ders alması için bir başka canlının bedenine sürerler. Abisi, kendi yavrularını korumaya çalışan bir ayı tarafından öldürülen Kenai, kendisini bir ayının bedesinde bulur. İntikam hikayesi Kenai’yi de tehlikeye sokacak ama öte yandan hayatı bir başka canlının gözlerinden yeniden keşfetmesini sağlayacaktır.

10. 17 Yeniden

Orijinal İsmi: 17 Again

Süre: 102dk
Yönetmen: Burr Steers
Yapımı: 2009 - ABD

Hayatta ikinci bir şans yakalasanız ne yapardınız? 1989 yılında lise son sınıf öğrencisi olan Mike O’Donnell okulun basket takımının yıldızıdır. Üniversite bursu ve parlak bir gelecek avucunun içindedir. Ama o her şeyi elinin tersiyle itip, bebek beklediğini yeni öğrendiği kız arkadaşı Scarlet’la yaşamaya karar verir. Yaklaşık 20 yıl sonra, Mike’ın şaşalı günleri kesinlikle geride kalmıştır. Scarlet’la (Leslie Mann) evliliği paramparçadır, işteki terfi onu es geçmiştir, ergenlik çağındaki oğlu onun bir zavallı olduğunu düşünmektedir, ve lisede bir inekken sonradan teknoloji milyarderi olan en iyi arkadaşı Ned’in yanında yaşamaya mecbur kalmıştır. Ama Mike’a ikinci bir şans verilir ve mucizevi bir şekilde 17 yaşına geri döner. Mike’ın görünümü belki 17 yaşında gibidir, ama otuz küsur yaşındaki tavırları 2009 yılının son sınıf öğrencileri arasında hiç de havalı olmaz. Mike en iyi yıllarını yeniden yakalamaya çabalarken başına gelmiş en iyi şeyleri kaybedebilir.