En İyi Tetikçi Filmleri

Tetikçi profesyonelliğindeki olimpiyat sporcumuzun şerefine bir liste!

Olimpiyatlardaki başarısı, rahatlığı ve duruşuyla tüm dünyada anında bir fenomen hâline gelen Yusuf Dikeç'in aslında bir tetikçi olduğu yönünde espriler de interneti dolaşıyor. Emekli astsubay ve atıcılık sporcusu Yusuf Dikeç, olimpiyatlarda gümüş madalya sahibi oldu.

Yerli efsanemizi kutlamak için biz de en iyi 10 tetikçi filmini bir araya getirdik.

İyi seyirler!

1. İhtiyarlara Yer Yok

Orijinal İsmi: No Country For Old Men

Süre: 122dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen
Senarist: Joel Coen , Ethan Coen
Yapımı: 2007 - ABD

Llewellyn Moss geyik avında olduğu bir gün, Meksika yakınlarında bir uyuşturucu pazarlığının bol kanlı sonuyla karşılaşır. Sadece parayı alıp giden Moss yaralı olan birine su vermek amacıyla geceyarısı olay yerine döner, ancak bu niyeti başını derde sokacak ve Anton Chigurh (Javier Bardem) ile tanışmasına neden olacaktır.

2. Kiralık Katil

Orijinal İsmi: Le Samouraï

Süre: 105dk
Tür: Gerilim , Suç
Yapımı: 1967 - Fransa , İtalya

Soğuk ifadesini hiç bir zaman kaybetmeyen, mükemmeliyetçi bir seri katil sonunda açık verir.İşlediği cinayetleri her zaman dikkatlice hazırlayan Hitman Jef Costello, sonunda, bir gece kulübü sahibini öldürürken biri tarafından görülür. Cinayet işlendiği esnada başka bir yerde olduğunu kanıtlamaya çabalasa da, köşeye sıkışır. 

3. In Bruges

Orijinal İsmi: In Bruges

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Martin McDonagh
Senarist: Martin McDonagh
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

Belçika'nın Ortaçağ'dan kalma, en tarihi şehirlerinden biri olan Bruges, dünyanın her yerinden insanlar için bir terminal gibidir. Herkes günün birinde oradan geçer. Ancak tetikçi Ken ve Ray için Bruges belki de bir son durak. Londra'daki patronları Harry, Ken ve Ray'i Bruges'e bir işi halletmeleri için yollar. Ancak Harry arayana kadar, ikili şehirde bir turist gibi davranacak ve beladan uzak duracaktır. Ancak bela her zamanki gibi yerinde bulmaz ve onları bulur. Patronları aradığında ise, zaten o zamana kadar türlü tuhaf durumlara tanıklık eden ikili, bu kez kendilerini gerçek bir kaosun içinde bulacaklardır.

4. John Wick 4

Orijinal İsmi: John Wick 4

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Chad Stahelski
Yapımı: 2023 - Almanya , ABD

John Wick, High Table'ı yenmenin yolunu keşfediyor. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce Wick'in, dünya çapında ittifaklara ve eski dostlarını düşmana dönüştüren güçlere sahip yeni bir düşmanla yüzleşmesi gerekiyor.

5. Hitman

Orijinal İsmi: Hitman

Süre: 100dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Xavier Gens
Senarist: Skip Woods
Yapımı: 2007 - ABD , Fransa

Son yılların gözde bilgisayar oyunlarından Hitman’ın sinema uyarlaması olan filmin kahramanı Ajan 47, profesyonel bir tetikçi olmak için eğitilmiştir ve en güçlü silahları agresif yapısı ve işindeki kararlılığıdır. Bu kez Ajan 47 tuzağa düşürülmüştür ve Doğu Avrupa’da kendisini oyundışı bırakmak isteyenleri ve bunun sebeblerini ararken Interpol ve Rus ordusu da 47’nin peşindedir.

6. Azap Yolu

Orijinal İsmi: Road To Perdition

Süre: 117dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Sam Mendes
Yapımı: 2002 - ABD

Hanks filmde büyük ekonomik bunalımı yaşayan 30'ların Amerika'sında bir İrlanda çetesi için çalışan bir kiralık katil olan Michael Sullivan'ı canlandırıyor. Sullivan'ın içine bulaştığı işler yüzünden karısı ve oğlu ölür ve bundan sonrası Sullivan için bir öç alma savaşı olacak ve bu savaşta hayatta kalan diğer oğlu da onun yanında yer alacaktır.

7. Tetikçinin Gecesi

Orijinal İsmi: Collateral

Süre: 120dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Michael Mann
Yapımı: 2004 - ABD

Los Angeles şehrinde zamana karşı gerçekleşen bir ölüm-kalım kovalamacasını konu alıyor. Tam bir keşmekeşin hüküm sürdüğü bu büyük şehirde yıllardır taksi şoförlüğü yapan Max'in sıradan yaşamı, bir gece arabasına aldığı Vincent adlı garip bir adamla tanışmasıyla tahmin edemeyeceği ölçüde değişir. Vincent, uyuşturucu mafyasına karşı açılacak bir davada tanıklık yapacak kişileri öldürmek için şehre gelmiş bir kiralık katildir ve Max'ı rehin alarrak özel şoförü gibi kullanmaya başlar. FBI'ın Vincent'ın peşine düşmesiyle, şehirde büyük bir kovalamaca başlar.

8. Acı Tatlı Hayat

Orijinal İsmi: Dalkomhan insaeng

Süre: 119dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Kim Ji-woon
Senarist: Kim Ji-woon
Yapımı: 2005 - Güney Kore

Sun-Woo, Seul'un gökdelenleri arasında lüks bir otelde müdür olarak çalışmaktadır. İşindeki mükemmeliyetçiliği sayesinde patronu tarafından çok sevilmektedir. Çok sert bir patron olan Kang Başkanın ise herkesden sakladığı bir sevgilisi vardır. Kang Başkan Sun-Woo'yu sevgilisinin başka bir ilişkisi olup olmadığını öğrenmesi için tutar. Fakat kadının ihaneti kısa süre içerisinde ortaya çıkar. Bunun cezası ölümdür fakat Sun-Woo buna karşı çıkar.

9. Tetikçiler

Orijinal İsmi: Looper

Süre: 118dk
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2012 - ABD

Film, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasa dışı ilan edilen zaman yolculuğunu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri Joe'dur. Ne var ki, Joe'nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. Hedefini öldüremeyen Joe, bu işi çözmelidir, yoksa kendisi de öldürülecektir.

10. Adalet

Orijinal İsmi: The Equalizer

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Antoine Fuqua
Yapımı: 2014 - ABD

Robert McCall eski bir Black Ops askeridir. Sahte bir ölüm hazırlayarak Boston'da yaşamaya başlayan Robert McCall, emeklilik zamanlarının keyfini çıkartırken, Teri isminde bir kızı kurtarması gerekmektedir. Kurtarması gerektiği kız yüzünden Rus mafyasıyla birlikte karşı karşıya gelecektir.