Dijital Platformlarda Haftanın En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri (22 - 28 Temmuz 2024)

Geçtiğimiz hafta dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmleri burada!

Farklı platformlardaki popüler dizi ve filmlere göz atabileceğiniz bu liste, "bugün ne izlesem?" sorularınız için birebir.

Netflix'te diziler arasında iki hafta üst üste zirvede yer alan "Zeytin Ağacı" ve platforma eklendiği an tepeye yerleşen "Cennete Bilet", bu hafta da zirvedeki yerini korudu. İşte dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler!

Kaynak: Box Office Türkiye

1. Zeytin Ağacı

Orijinal İsmi: Another Self

Süre: 54dk
Tür: Dram
Yönetmen: Burcu Alptekin
Senarist: Nuran Evren Şit
Yapımı: 2022 - Türkiye

Platform: Netflix

Ada (Tuba Büyüküstün), Sevgi (Boncuk Yılmaz) ve Leyla'nın (Seda Bakan) üniversitede başlayan arkadaşlıkları yıllar içinde en zor zamanlarında bile onlara güç veren bir dostluğa dönüşmüştür. Ada, başarılı bir genel cerrah, Sevgi de hırslı bir avukattır. Leyla ise ikisinin aksine çalışıp kariyer yapmamıştır. Eşi ve oğlu ile rahat bir yaşam sürmektedir. Ancak bu üç kadının aralarındaki güçlü bağ Sevgi’ye kanser teşhisi konduktan sonra en büyük sınavını verir. Sevgi, Ada’nın istediği gibi hastaneye yatmak yerine bambaşka bir umudun peşinden gider. Leyla’dan kendisini Zaman (Fırat Tanış) isimli gizemli bir adamı bulmak için Ayvalık’a götürmesini ister. Sevgi’yi bu kararından döndüremeyeceklerini anlayınca da çaresizce hep birlikte yola koyulurlar.

2. Vikings: Valhalla

Platform: Netflix

"Vikings" dizisinin 100 yıl sonrasını konu alan devam serisi.

Bin yıldan fazla bir süre önce 11. yüzyılın başlarında geçen "Vikings: Valhalla", gelmiş geçmiş en ünlü Vikinglerden bazılarının - efsanevi kaşif Leif Eriksson, ateşli ve dikbaşlı kız kardeşi Freydis Eriksdotter'ın ve hırslı İskandinav prensi Harald Sigurdsson kahramanca maceralarını anlatıyor. Vikingler ve İngiliz kraliyetleri arasındaki gerilim kanlı bir kırılma noktasına ulaşıp, Vikinglerin kendi aralarında Hıristiyan ve pagan inançları yüzünden çatışırken, bu üç Viking, onları okyanuslar ve Kattegat'tan İngiltere'ye ve savaş alanlarına götürecek destansı bir yolculuğa başlar. 

3. Cennete Bilet

Orijinal İsmi: Ticket to Paradise

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Ol Parker
Senarist: Daniel Pipski , Ol Parker
Yapımı: 2022 - ABD , Avustralya , İngiltere

Platform: Netflix

Boşanmış bir çift, evlenmek üzere olan kızlarının kendi yaptıkları hataları yapmasını istemiyordur. Bu yüzden yaşadıkları sorunları geride bırakıp bir araya gelen ikili, kızlarını durdurmak için kızlarının peşinden Bali'ye giderler.

4. Kral Şakir: Devler Uyandı

Orijinal İsmi: Kral Şakir: Devler Uyandı

Süre: 85dk
Tür: Animasyon
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Netflix

Ünlü bir teknoloji firması, elektronik cihazları mobilleştirip yapay zeka ile hareket ettirebildikleri bir sistem oluşturur. Şakir ve ailesi, bu firmanın ürünlerini hayranlıkla takip eder. Şirketin sahibi olan Harun, geçmişte Şakir'in babaannesi arkeolog Seniha öncülüğünde keşif gezilerir düzenleyip tarih öncesi bir taş bulmuştur. Bu taşa sıkışmış kötü savaşçı ise yüzyıllarca süren esaretinden sonra taştan dışarı çıkar ve Harun'un içinde yaşamaya başlar. Kötü savaşçı, Harun'un yarattığı teknolojik orduyla dünyayı ele geçirmek isterken Şakir ve ailesi hem kayıp babaannesi Seniha'yı arayacak hem de dünyayı bu kötü kalpli savaşçıdan korumak için ellerinden geleni yapacaklar.

5. Hayatla Barış

Orijinal İsmi: Hayatla Barış

Süre: 125dk
Tür: Biyografi , Dram , Spor
Yönetmen: Ekin Pandır
Yapımı: 2024 - Türkiye

Platform: Netflix

Barış Telli'nin küçük yaşta geçirdiği bir kaza sonrasında gösterdiği kararlı mücadele, sadece Ampüte Futbol Milli Takımı'nın değil aynı zamanda Türkiye tarihinin en ilham veren sporcularından biri olmasını konu alıyor.

6. Kıyma

Platform: bluTV

3 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldıklarında Ömer, Poyraz ve Tufan Adana’dan İstanbul’a gider ve bir kebapçı dükkanı açarlar. Artık yasadışı işlere bulaşmayacaklarını düşünseler de işler sandıkları kadar kolay gitmez. Dükkan kiralarken dolandırılınca paralarını geri almak için başladıkları yolculuk onları yeni bir dünyaya sokar.

7. House of the Dragon

Platform: bluTV

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer aldığı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor.

8. Sıfır Bir

Orijinal İsmi: Sıfır Bir

Süre: 40dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yapımı: 2016 - Türkiye

Platform: bluTV

Savaş, Cio ve Özgür, Adana'nın Hürriyet Mahallesi'nde doğup büyümüş, 20 li yaşlarında 3 gençtir. Savaş hem yaşı itibariyle, daha da önemlisi cesareti, gözükaralığı, zekası ve kiritik zamanlarda aldığı doğru kararlar nedeniyle ''Abi'' konumundadır. Zamanla bu özelliği sayesinde kendisinden yaşça büyüklerin bile 'Abisi' olacaktır. Cio ise biraz gösteriş meraklısı, gücüyle ve yaptıklarıyla övünmeyi seven, ama bunları bile hep planlı şekilde yapan birisidir. Zekidir. Anlık gibi verdiği tepkiler bile aslında planlıdır ve bir amaca hizmet eder. Hem fiziksel, hem de zihinsel gücünü doğru kullanmaya çalışır. Yaptıkları işlerde kendini arka planda tutabilmeyi iyi becerir. Özgür ise, şair ruhlu, sessiz, sakin birisidir. Aynı zamanda yeri geldiğinde bir o kadar da cani olabilecek bir yapıdadır. Örneğin birisini vursa, öldürdüğünden emin olabilmek için gidip bir de kafasına sıkabilir. Ama yaralı bir kediye yardım edebilmek için de herşeyi yapabilecek birisidir. Soygun ya da hırsızlık gibi işlerde, çoğunlukla parayı alan kişi olmak yerine işin başka bir tarafına yardım eder. Bu üç yakın arkadaşın, bir de yeri geldiğinde kendilerine yardım eden, onlarla suç ortaklığı yapan akrabaları ve arkadaşları vardır. Ama temel kadro çoğunlukla bu üç kişidir. Savaş'ın önderliğinde ve diğerlerinin desteğiyle... Türkiye'de işsizliğin en yüksek olduğu şehir olan Adana'nın Hürriyet Mahallesi gibi bir yerinde büyüyen bir çocuk için fazla seçenek yoktur. Hayatları bir şekilde yasadışı yollara girmiştir. Hırsızlık, gasp, yaralama gibi suçlardan farklı zamanlarda cezaevine girip çıkmışlardır. Yaşadıkları mahallede yasadışı işlerle geçimini sağlayan bir çok grup vardır. Ve tabiki bunların aralarında da bir güç dengesi vardır. Bu denge de diğer herşey gibi değişime uğrar.

9. Bars

Orijinal İsmi: Tulliana

Süre: 109dk
Tür: Dram
Yönetmen: Orçun Köksal
Senarist: Orçun Köksal
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: bluTV

Film, soyu tükenmiş olduğuna inanılan Anadolu Parsının izini sürmeye koyulan iki zooloğun yolculuğunu konu ediniyor.

10. Tarzan Efsanesi

Orijinal İsmi: The Legend of Tarzan

Süre: 109dk
Yönetmen: David Yates
Yapımı: 2016 - ABD , İngiltere , Kanada

Platform: bluTV

Anne ve babasını kaybettikten sonra ormanda goriller tarafından büyütülen Tarzan, normal insan hayatına dönmüş, İngiltere'de eşi Jane Porter ile birlikte soylu bir yaşam tarzı sürmektedir. Bir gün Avam Kamarası tarafından yeniden büyüdüğü topraklara, Kongo'da Belçika Kralı tarafından kurulan bağımsız devlete ticaret elçisi olarak gönderilir. Ancak burada Leon Rom'un kurduğu komplodan habersizdir. Her şeyi öğrendiğinde ise eşi Jane'in hayatını kurtartmak için varını yoğunu ortaya koyması gerekecektir. Edgar Rice Burroughs'un ünlü romanının 2016 uyarlamasında Tarzan'ı İsveçli Alexander Skarsgard canlandırdı.

11. Meg 2: Çukur

Orijinal İsmi: Meg 2: The Trench

Süre: 116dk
Yönetmen: Ben Wheatley
Yapımı: 2023 - ABD , Çin

Platform: bluTV

2018 yapımı "Meg: Derinlerdeki Dehşet"in devam filmi olan "Meg 2: Çukur"da bir araştırma ekibi, devasa Meg'lere ve amansız çevre yağmacılarına karşı mücadele veriyorlar.

12. Those About to Die

Platform: Amazon Prime

Antik Roma'daki muhteşem, karmaşık ve yozlaşmış gladyatör sporları dünyasında geçen bir dizi. Roma toplumunun spor, politika ve iş dünyasının kesiştiği ve çarpıştığı, farklı karakterlerden oluşan bir topluluğu konu alıyor.

13. The Boys

Platform: Amazon Prime

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

14. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Amazon Prime

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

Dizi "Yüzüklerin Efendisi" serisinin ilk kitabından ve "Hobbit"ten yüzlerce yıl önce geçiyor.

15. Gayribeyefendi Savaş Dairesi

Orijinal İsmi: The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Savaş
Yönetmen: Guy Ritchie
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Platform: Amazon Prime

İngiliz ordusu, II. Dünya Savaşı sırasında düşman hatlarının gerisindeki Nazi güçlerine saldırmak için yüksek vasıflı askerlerden oluşan küçük bir grubu işe alır.

16. Arıcı: Ölüm Kovanı

Orijinal İsmi: The Beekeeper

Süre: 105dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: David Ayer
Senarist: Kurt Wimmer
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Platform: Amazon Prime

Bir adam "Beekeepers" olarak bilinen güçlü ve gizli bir organizasyonun eski bir ajanı olduğunun ortaya çıkmasının ardından, acımasız bir intikam arayışına girer. Fakat bu girişim, ulusal çapta riskler taşıyordur.

17. Şeytanın Düşmanı

Orijinal İsmi: The Pope's Exorcist

Süre: 103dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Julius Avery
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: Amazon Prime

Film, Vatikan'ın baş şeytan kovucusu olan ve tüm hayatı boyunca 100.000'den fazla şeytan çıkarma ayini gerçekleştirmiş rahip olan Peder Gabriele Amorth'ı konu alıyor.

Gerçek hayatta yaşamış olan Amorth, "An Exorcist Tells His Story" ve "An Exorcist: More Stories" isimlerinde iki anı kitabı yazmıştır.