Film Tarihindeki En İyi Aşk Üçgenleri

Film tarihinin görmüş olduğu en etkileyici aşk üçgenleri bu listede!

Film tarihinde eskimeyen bir dinamik varsa o da aşk üçgenleridir. Karakterleri oldukça zorlayıcı durumlara sokan bu olay, dikkati dağılmış bir seyirciyi bile ekrana kilitleyecek karışıklıklara sebep olur. Bizim de izlemekten çok keyif aldığımız bu türün en beğendiğimiz örneklerini bir araya getirdik. Bu aşk üçgenlerinin tadı damağınızda kaldıysa Marie Claire'in oluşturduğu tam listeye buradan ulaşabilirsiniz!

İyi seyirler.

1. Bridget Jones'un Günlüğü

Orijinal İsmi: Bridget Jones's Diary

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Sharon Maguire
Senarist: Helen Fielding
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere , Fransa , İrlanda

Aşk Üçgeni: Mark, Bridget ve Daniel

Yeni bir yılın başlangıcında, 32 yaşındaki Bridget (Renée Zellweger), hayatına hükmetmeye başlamanın tam zamanı olduğuna karar verip bir günlük tutmaya başlar. Artık masasının üzerinde duran en kışkırtıcı, erotik ve histerik kitap başkaları tarafından yazılanlardan biri değil, bizzat kendi yazdığıdır. Bir tür macera havası veren bu günlükte Bridget, arkadaşlarından erkeklere, yemeklerden sekse kadar bir çok konu hakkında bir şeyler yazarken aynı zamanda yepeni bir hayata başlamaktadır. Bridget kendisini, birbirine tam zıt karakterde iki erkeğin Daniel Cleaver (Hugh Grant) ve Mark Darcy'nin (Colin Firth) arasında bulduğunda, beklenmedik bir şeyi keşfedecektir, kendi yarattığı bu kaosun içinden onu çekip çıkaracak olan zaptedilemez karşı koyucu kişiliğini.

2. Rekabet

Orijinal İsmi: Challengers

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: Justin Kuritzkes
Yapımı: 2023 - ABD , İtalya

Aşk Üçgeni: Tashi Duncan, Art Donaldson ve Patrick Zweig

Film, tenis oyuncusu ve koç olan Tashi’nin (Zendaya Coleman) hikayesine odaklanıyor. Tashi, kocası Art'ı (Mike Faist) vasat bir oyuncudan dünyaca ünlü bir Grand Slam şampiyonuna dönüştürüyor. Onu son yenilgi serisinden kurtarmak için, profesyonel turdaki en düşük turnuva seviyesine yakın bir “Challenger” etkinliğinde oynamasını sağlıyor. Art, burada kendini bir zamanlar umut verici ama şimdi sönmüş halde olan Patrick’in (Josh O'Connor) karşısında buluyor. Ama Patrick herhangi bir oyuncu değil; Art’ın eski en iyi arkadaşı ve Tashi'nin eski erkek arkadaşı.

3. Daha Yaklaş

Orijinal İsmi: Closer

Süre: 104dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Mike Nichols
Senarist: Patrick Marber
Yapımı: 2004 - ABD , İngiltere

Aşk Üçgeni: Anna Cameron, Dan Woolf, Alice Ayres ve Larry Gray

Günümüz Londra'sında birbirine yabancı iki çiftten birindeki adamın, diğer çiftteki kadınla tanışmasıyla tesadüfler arka arkaya gelmeye başlar. Birbirlerine duydukları anlık hislerse aldatmaları beraberinde getirir. İngiliz bir gazeteci olan Dan, mesleğini çok ciddiye alan ve kariyer yapmak isteyen biridir. Ancak, onun görevi gazetedeki ölüm ilanları yazmaktır. Dan, genç bir striptizci olan Alice'ten etkilenir. Ancak, fotoğrafçı Anna'yla tanışınca, duygularına ve ihtirasına hakim olamaz.

4. Rüzgar Gibi Geçti

Orijinal İsmi: Gone With The Wind

Süre: 233dk
Tür: Dram , Romantik , Savaş
Senarist: Sidney Howard
Yapımı: 1939 - ABD

Aşk Üçgeni: Rhett, Scarlett ve Ashley

Güneyli güzel Scarlett O'Hara üç evliliği,iç savaş ve Güneyin yeniden inşaa edilmesi sürecinde zenginlikten fakirliğe düşüşünü,sonra yeniden zenginliğe kavuşmasını anlatan film, Margaret Mitchell'in klasik eserinden sinemaya uyarlanmış olup yapımcı David O. Selznick'in en başarılı eseri kabul edilmiştir.

5. Mezun

Orijinal İsmi: The Graduate

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mike Nichols
Yapımı: 1967 - ABD

Aşk Üçgeni: Mrs. Robinson, Benjamin ve Elaine

Yeni mezun olmuş Benjamin Braddock'un kendisini, cinselliği ve aşkı keşfetmesinin oldukça satirik öyküsü. Okuldan yaşamını artık ardında bırakmış olan Benjamin'in kafası epeyce karışıktır. Ailesinin ve aile dostlarının tavsiyelerinden bunalmış, hayata karşı tedirgin bir şekilde, banliyödeki evlerinin havuzunda günlerini geçirmektedir. Bir gün babasının patronunun karısı Bayan Robinson tarafından baştan çıkarıldığında hayatı değişir.Yetişkinlerin dünyasına doğru birden atılan bu adıma, Benjamin'in Robinsonlar'ın kızı Elaine ile yakınlaşmasıyla birlikte altüst olmasını ekleyin. Delikanlının metresi, sevgilisinin annesi olduğunda gelişmeleri tahmin etmek iyice zor değil mi?

6. Açlık Oyunları

Orijinal İsmi: The Hunger Games

Süre: 142dk
Yönetmen: Gary Ross
Yapımı: 2012 - ABD

Aşk Üçgeni: Peeta, Katniss ve Gale

Distopik bir zamanda geçen filmde "Açlık Oyunları", Panem'in on iki Bölgesinin her birinden rasgele iki gencin seçildiği ve bu gençlerin ölümüne dövüştüğü televizyonda yayınlanan bir yarışmadır. Bu seçmelerde Katniss Everdeen, gönüllü olarak küçük kız kardeşinin "Açlık Oyunları"ndaki yerini alır. 

7. Kötü Kızlar

Orijinal İsmi: Mean Girls

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Mark Waters
Senarist: Tina Fey
Yapımı: 2004 - ABD

Aşk Üçgeni: Cady, Aaron ve Regina

Zoolog olan ailesi tarafından Afrika'da büyüyen, okula gitmeyen, sadece evde özel eğitim alan Cady, en güçlünün hayatta kaldığı ilkesini yaşayarak öğrenmiştir. Ancak 15 yaşına gelip liseye başladığında orman kanunlarının yepyeni bir boyut kazandığını farkeder. Okulun en popüler kızının eski sevgilisine aşık olunca işler Cady için epey karışacaktır.

8. En İyi Arkadaşım Evleniyor

Orijinal İsmi: My Best Friend's Wedding

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: P.J. Hogan
Senarist: Ronald Bass
Yapımı: 1997 - ABD

Aşk Üçgeni: Julianne, Michael ve Kimberly

Julianne Potter ve Michael, eğer uzun süre kimseyle evlenemezlerse birbirleriyle evleneceklerine dair bir anlaşma yaparlar. Ancak Michael, Kimberly ile evlenmeye karar verince onu kıskanan ve aslında ona içten içe aşık olan Julianne, bu evlilik planını bozmak için işe koyulur. Evliliğe sadece 4 gün kalmıştır ve Julianne, onları ayırmak için elinden gelen herşeyi yapacaktır.

9. Not Defteri

Orijinal İsmi: The Notebook

Süre: 123dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Nick Cassavetes
Yapımı: 2004 - ABD

Aşk Üçgeni: Noah, Allie ve Lon

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

10. Başka Bir Hayatta

Orijinal İsmi: Past Lives

Süre: 106dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Celine Song
Senarist: Celine Song
Yapımı: 2023 - ABD , Güney Kore

Aşk Üçgeni: Nora, Arthur ve Hae Sung

Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç ettikten sonra birbirlerinden ayrılırlar. 20 yıl sonra, aşk ve kader kavramlarıyla yüzleşirken, bir hafta boyunca tekrar bir araya gelirler.