Dijital Platformlarda Haftanın En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri (15 - 21 Temmuz 2024)

Geçtiğimiz hafta dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmleri burada!

Farklı platformlardaki popüler dizi ve filmlere göz atabileceğiniz bu liste, "bugün ne izlesem?" sorularınız için birebir.

İkinci sezonuyla bu hafta da diziler arasında zirvedeki yerini koruyan "Zeytin Ağacı"ndan Netflix'e eklendiği an tepeye yerleşen "Cennete Bilet"e, işte dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler!

Kaynak: Box Office Türkiye

1. Zeytin Ağacı

Orijinal İsmi: Another Self

Süre: 54dk
Tür: Dram
Yönetmen: Burcu Alptekin
Senarist: Nuran Evren Şit
Yapımı: 2022 - Türkiye

Platform: Netflix

Ada (Tuba Büyüküstün), Sevgi (Boncuk Yılmaz) ve Leyla'nın (Seda Bakan) üniversitede başlayan arkadaşlıkları yıllar içinde en zor zamanlarında bile onlara güç veren bir dostluğa dönüşmüştür. Ada, başarılı bir genel cerrah, Sevgi de hırslı bir avukattır. Leyla ise ikisinin aksine çalışıp kariyer yapmamıştır. Eşi ve oğlu ile rahat bir yaşam sürmektedir. Ancak bu üç kadının aralarındaki güçlü bağ Sevgi’ye kanser teşhisi konduktan sonra en büyük sınavını verir. Sevgi, Ada’nın istediği gibi hastaneye yatmak yerine bambaşka bir umudun peşinden gider. Leyla’dan kendisini Zaman (Fırat Tanış) isimli gizemli bir adamı bulmak için Ayvalık’a götürmesini ister. Sevgi’yi bu kararından döndüremeyeceklerini anlayınca da çaresizce hep birlikte yola koyulurlar.

2. Vikings: Valhalla

Platform: Netflix

"Vikings" dizisinin 100 yıl sonrasını konu alan devam serisi.

Bin yıldan fazla bir süre önce 11. yüzyılın başlarında geçen "Vikings: Valhalla", gelmiş geçmiş en ünlü Vikinglerden bazılarının - efsanevi kaşif Leif Eriksson (Sam Corlett), ateşli ve dikbaşlı kız kardeşi Freydis Eriksdotter'ın (Frida Gustavsson) ve hırslı İskandinav prensi Harald Sigurdsson (Leo Suter) kahramanca maceralarını anlatıyor. Vikingler ve İngiliz kraliyetleri arasındaki gerilim kanlı bir kırılma noktasına ulaşıp, Vikinglerin kendi aralarında Hıristiyan ve pagan inançları yüzünden çatışırken, bu üç Viking, onları okyanuslar ve Kattegat'tan İngiltere'ye ve savaş alanlarına götürecek destansı bir yolculuğa başlar. 

3. Cennete Bilet

Orijinal İsmi: Ticket to Paradise

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Ol Parker
Senarist: Daniel Pipski , Ol Parker
Yapımı: 2022 - ABD , Avustralya , İngiltere

Platform: Netflix

Boşanmış bir çift, evlenmek üzere olan kızlarının kendi yaptıkları hataları yapmasını istemiyordur. Bu yüzden yaşadıkları sorunları geride bırakıp bir araya gelen ikili, kızlarını durdurmak için kızlarının peşinden Bali'ye giderler.

4. Titanik

Orijinal İsmi: Titanic

Süre: 194dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: James Cameron
Senarist: James Cameron
Yapımı: 1997 - ABD

Platform: Netflix

İnsan elinden çıkmış en büyük ve en gösterişli yüzen araç olan Titanic yola koyuldu. Batmaz, sarsılmaz denilen bu büyük lüks yolcu gemisinde yolculuk yapmak, 20. Yüzyılın muhteşem bir rüyasıydı. Ancak bu büyük rüya sadece 4.5 gün serecek ve anısını bir sonraki yüzyıla bile taşıyacak büyüklükte bir kabusa dönüşecekti.

Geminin ilk ve son yolculuğuyla örtüşen, kısa soluklu ama ölümsüz bir aşk öyküsüne yer veren yönetmen James Cameron, Titanic kadar büyük bir aşk öyküsü merkez alarak, bu bildik felaketi farklı bir tarzda anlatıyor.

5. Bir Gece Ansızın

Orijinal İsmi: Septimo

Süre: 93dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Renato De Maria
Yapımı: 2024 - İtalya

Platform: Netflix

Zorlu bir boşanma sürecinin ortasındaki bir baba, çocukları ıssız kır evlerinden kaybolunca tehlikeli bir işe atılır.

6. Kıyma

Platform: bluTV

3 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldıklarında Ömer, Poyraz ve Tufan Adana’dan İstanbul’a gider ve bir kebapçı dükkanı açarlar. Artık yasadışı işlere bulaşmayacaklarını düşünseler de işler sandıkları kadar kolay gitmez. Dükkan kiralarken dolandırılınca paralarını geri almak için başladıkları yolculuk onları yeni bir dünyaya sokar.

7. House of the Dragon

Platform: bluTV

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer aldığı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor.

8. Sokağın Çocukları

Orijinal İsmi: Sokağın Çocukları

Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yapımı: 2020 - Türkiye

Platform: bluTV

Adaletin herkese eşit şekilde ulaşmadığı yerlerde, insanlar kendi adaletlerini sağlama yoluna gider. Bir grup gencin de sokaklarında yaşarken, kendi adaletlerini sağlamaktan başka şansı yoktur. 23 yaşında olan Murat, gözü pek bir delikanlıdır. Dul annesi ve iki kardeşi ile birlikte yaşayan Murat, yeri gelir küçük kardeşine babalık eder, yeri gelir ondan yaşça büyük olan abisine nasihat verir. Annesinin dayanağı olan Murat, ailesi ile birlikte hayata tutunmaya çalışır. Aynı zamanda cesareti ve aklı ile mahallenin abisi Şehmuz’un gözde adamlarındandır. Fakat Şehmuz’un Murat’ı seçmesi güç dengesini değiştirecektir. Murat bir yandan ailesine göz kulak olmaya çalışırken bir yandan da Şehmuz’un gözüne girmeye çalışmaktadır. Her seçim, bir vazgeçişi beraberinde getirecektir.

9. Kıyma: Orman Kanunları

Platform: bluTV

Yaz aylarını Bodrum'da geçirmek ve bir yarışma programına katılmak isteyen Ömer, Tufan ve Poyraz; Bodrum'a gittikleri anda bu yarışmanın elemelerine katılırlar. Eğlence ve gece hayatının tadını çıkarırken diğer taraftan yarışmanın zorluklarını yaşarlar. Fakat bir anda başlarına daha büyük bir bela gelir.

10. The Suicide Squad: İntihar Timi

Orijinal İsmi: The Suicide Squad

Süre: 132dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2021 - ABD

Platform: bluTV

Hükümet, dünyanın en tehlikeli kötü adamlarını - Bloodsport, Peacemaker, King Shark, Harley Quinn ve diğerleri - uzak, düşmanlarla dolu Corto Maltese adasına gönderir. Yüksek teknolojili silahlarla donanmış olarak, tehlikeli ormanda bir arama ve yok etme görevine atılırlar ve onları biraz olsun hizaya sokabilecek tek kişi Albay Rick Flag'dir.

11. Joker

Orijinal İsmi: Joker

Süre: 122dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Todd Phillips
Yapımı: 2019 - ABD , Kanada

Platform: bluTV

Gotham City'de yaşayan başarısız komedyen Arthur Fleck, babasız büyümüş bir palyaçodur. Arthur'un en yakın arkadaşı olan annesi onu Happy (Mutlu) adıyla çağırır. Ancak bu ismin ona yüklediği misyon, Arthur'un toplumdan dışlanmasına ve zorbalığa uğramasına engel olamayacaktır. Arthur zamanla, dışlanmışlığın vermiş olduğu hayal kırıklığıyla gözü dönmüş bir katil olagelen alter egosu Joker'e dönüşür. 

12. Those About to Die

Platform: Amazon Prime

Antik Roma'daki muhteşem, karmaşık ve yozlaşmış gladyatör sporları dünyasında geçen bir dizi. Roma toplumunun spor, politika ve iş dünyasının kesiştiği ve çarpıştığı, farklı karakterlerden oluşan bir topluluğu konu alıyor.

13. The Boys

Platform: Amazon Prime

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

14. Gen V

Orijinal İsmi: Gen V

Senarist: Craig Rosenberg
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: Amazon Prime

"Gen V", üniversiteye giden genç süper kahramanlara odaklanacak. Süper kahraman olabilmek için çeşitli testlerden geçen gençler; fiziksel, cinsel ve ahlaki sınırlarını zorlayan bu testlerin ardından, en iyi şehirlere yerleşebilmek için birbirleriyle yarışacaklar.

15. My Spy: The Eternal City

Orijinal İsmi: My Spy 2

Süre: 112dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: Peter Segal
Senarist: Jon Hoeber , Erich Hoeber
Yapımı: 2024 - ABD

Platform: Amazon Prime

Yoğun istek üzerine Casusum'un dinamik ikilisi, tecrübeli CIA ajanı JJ (Dave Bautista) ile 14 yaşındaki üvey kızı ve çırağı Sophie (Chloe Coleman), bir lise korosunun İtalya turu, Vatikan'ı hedefleyen hain bir nükleer saldırı planı ile sekteye uğrayınca dünyayı yeniden kurtarmak için bir araya geliyor.

16. Arıcı: Ölüm Kovanı

Orijinal İsmi: The Beekeeper

Süre: 105dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: David Ayer
Senarist: Kurt Wimmer
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Platform: Amazon Prime

Bir adam (Jason Statham) "Beekeepers" olarak bilinen güçlü ve gizli bir organizasyonun eski bir ajanı olduğunun ortaya çıkmasının ardından, acımasız bir intikam arayışına girer. Fakat bu girişim, ulusal çapta riskler taşıyordur.

17. 3391 Kilometre

Platform: Amazon Prime

Beyza Alkoç'un aynı isimli kitabından uyarlanan film, birbirlerinden kilometrelerce uzakta olsalar da sevginin güçlü bağına sahip olan iki gencin hikayesini konu alıyor.