Boğucu Yaz Havasında İçinizi Serinletecek Kış Filmleri

Bu filmler, sıcakların bunaltıcı etkisini hafifletecek!

Bu yaz, herkesin hemfikir olduğu bir konu var: "Hava çok sıcak!" Vantilatör ve klimalarla günlerimizi geçirip, gündüz kapalı alana tıkılıp akşam dışarı çıkmak gibi çözümler üretsek de bir şey eksik. Kış aylarının o içimizi serinleten hissi! "Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap"tan "Fargo"ya, sizde mont giyme isteği yaratacak o kış filmlerini özenle bir araya getirdik.

İyi seyirler.

1. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap

Orijinal İsmi: The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe

Süre: 143dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Andrew Adamson
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların Londra'ya düzenlediği hava saldırılarında Peter, Susan, Edmund ve Lucy adlı dört çocuk ailelerinden ayrı düşerler. Güvenlik amacıyla ülkelerine gönderilen Peter, Susan, Edmund ve Lucy, orada sihirli bir gardrop bulurlar. Gardrobun içine girince Narnia adlı mistik bir ülkeye geçiş yaparlar. Bir zamanlar barış ve huzur dolu bir ülke olan Narnia'nın özelliği konuşan canavarların, cücelerin ve devlerin ülkesi olmasıdır. Ancak, şeytani güçlere sahip Beyaz Cadı tarafından dondurulmuştur. Küçük dostlarımız büyüyü bozup Narnia'yı eski haline getirmek için bir aslandan yardım alırlar.

2. Kar Köpekleri

Orijinal İsmi: Snow Dogs

Süre: 99dk
Tür: Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Brian Levant
Yapımı: 2002 - ABD , Kanada

Miami’li bir diş hekiminin, Alaska’da kendisine miras kalan kızak köpekleriyle yaşadığı keyifli macera.

3. Avcı: Kış Savaşı

Orijinal İsmi: The Huntsman: Winter's War

Süre: 114dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yapımı: 2016 - ABD , Çin

Buz Kraliçesi Freya, kız kardeşi Ravenna'nın öldüğünü öğrenince, onu hayata döndürebilmek için Büyülü Ayna'yı kullanabilecek son büyücünün yardımına başvurur ve Ravenna, aynanın altından derinliklerinden geri gelir. Şimdi ikisi güçlerini birleştirip çok daha tehlikeli olmuştur. Onları durdurabilmenin tek yolu, bizzat Freya'nın yetiştirdiği, ancak "kalplerini aşka kapatma" emrine itaat etmeyen Eric ve Sara'nın başını çektiği avcıların sürüldükleri ülkelerden gelip yeniden güçlerini birleştirmesidir. Chris Hemsworth ve Kristen Stewart'ın başrolünde oynadığı 2012 yapımı fantastik aksiyon filmi Pamuk Prenses ve Avcı’nın öncesindeki olayları anlatıyor.

4. Fargo

Orijinal İsmi: Fargo

Süre: 98dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen
Senarist: Joel Coen , Ethan Coen
Yapımı: 1996 - ABD , İngiltere

Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir. Sinemalarının ilk döneminden bu yana çizgilerini hiç bozmadan ilerleyen Coen Kardeşler’e büyük bir şöhret kazandıran Fargo, orijinal senaryo ve en iyi kadın oyuncu dallarında Oscar kazanmıştı.

5. Sil Baştan

Orijinal İsmi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Süre: 108dk
Yönetmen: Michel Gondry
Yapımı: 2004 - ABD

Joel Barish'in eski sevgilisi Clementine, yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

6. The Grey

Orijinal İsmi: The Grey

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Macera
Yönetmen: Joe Carnahan
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway, ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?

7. Bridget Jones's Diary

Orijinal İsmi: Bridget Jones's Diary

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Sharon Maguire
Senarist: Helen Fielding
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere , Fransa , İrlanda

Yeni bir yılın başlangıcında, 32 yaşındaki Bridget, hayatına hükmetmeye başlamanın tam zamanı olduğuna karar verip bir günlük tutmaya başlar. Artık masasının üzerinde duran en kışkırtıcı, erotik ve histerik kitap başkaları tarafından yazılanlardan biri değil, bizzat kendi yazdığıdır. Bir tür macera havası veren bu günlükte Bridget, arkadaşlarından erkeklere, yemeklerden sekse kadar bir çok konu hakkında bir şeyler yazarken aynı zamanda yepeni bir hayata başlamaktadır. Bridget kendisini, birbirine tam zıt karakterde iki erkeğin Daniel Cleaver ve Mark Darcy'nin arasında bulduğunda, beklenmedik bir şeyi keşfedecektir, kendi yarattığı bu kaosun içinden onu çekip çıkaracak olan zaptedilemez karşı koyucu kişiliğini.

8. Güzel Kızlar

Orijinal İsmi: Beautiful Girls

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Ted Demme
Senarist: Scott Rosenberg
Yapımı: 1996 - ABD , Kanada , Malezya

Liseden mezun oluşlarından yıllar sonra bir araya gelen güzel piyano çalmasıyla ünlü Willie,kızların gözdesi Tommy,onun sevgilisi Sharon ve onun aşkı Darian ile eski okul arkadaşları,o günlerdeki gibi çılgın bir parti düzenlerler.Bu parti boyunca birbirlerine öğütler vermeye çalışırken,işin içine güzel kızlar girince eski dostluklar ve yeni arkadaşlıklar bir kenara itilir.Uzun süredir iple çekilen bu güzel parti birden hiç de hoş olmayan mücadelelerin sergilendiği,adeta bir kız kapmaca oyununa dönüşür.tabii işin içinde hala o günlerdeki gibi gençlik duyguları yüzünden birbirinden komik olaylar yaşanmaya başlanır.

9. Zafer Patenleri

Orijinal İsmi: Blades of Glory

Süre: 93dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Josh Gordon , Will Speck
Yapımı: 2007 - ABD

Buz patenci sert erkek Chazz Michael Michaels ve Jimmy MacElroy dünya şampiyonasında altın madalya için yarışırken herkesin gözleri önünde inanılmaz bir kavgaya tutuşurlar. Erkekler liginden yaşam boyu men edilen ikili nihayet sistemde bir açık bulur ve tekrar patenlerini giyme şansını yakalar. Tek yapmaları gereken Çiftlerde birlikte yarışmaktır.

10. Johnny Tsunami

Orijinal İsmi: Johnny Tsunami

Süre: 88dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Steve Boyum
Senarist: Ann Knapp , Douglas Snow
Yapımı: 1999 - ABD

Genç bir sörfçü olan Johnny Kapahaala, Vermont'taki ufak bir kayak merkezi kasabasına taşınmak zorunda kalır. Ve kendini kolej kayakçıları ile devlet okulu snowboardcuları arasındaki bir savaşın ortasında bulur.