Olimpiyat Konulu Filmler!

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla devam ediyor!

26 Temmuz'da başlayan olimpiyatların açılış töreni oldukça ses getirdi. Lady Gaga ve Céline Dione'un hafızalara kazınan performanslarıyla başlayan olimpiyatlar tam gaz devam ediyor. Yarışmalar 11 Ağustos'a kadar devam edecek. Biz de sizi olimpiyat havasına sokmak için izleyebileceğiniz harika film önerileriyle geldik!

İyi seyirler.

1. Ateş Arabaları

Orijinal İsmi: Chariots Of Fire

Süre: 123dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Hugh Hudson
Yapımı: 1981 - ABD , İngiltere

1924 Olimpiyatlarına hazırlanan atletlerin öyküsü. Zorlu maratonda İngiliz atletlerin en büyük rakibi İtalyan sporculardır.  Azim ve inanç üzerine bir film.  

2. Efsane

Orijinal İsmi: Miracle

Süre: 135dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Gavin O'Connor
Senarist: Eric Guggenheim
Yapımı: 2004 - ABD

1980 Kış olimpiyatlarında gerçekleşen bir mucizenin etkileyici öyküsü. Amerikan Buz Hokeyi takımının Sovyetlerin dişli takımını yenip Altın Madalyaya uzanmasını anlatıyor. Bu inanılmaz başarının altında ise oyunculuktan gelen Takım Koçu Herb Brooks'un sıradan oyunculardan oluşan takımına duyduğu güven yatıyor.

3. Without Limits

Orijinal İsmi: Without Limits

Süre: 117dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Robert Towne
Yapımı: 1998 - ABD

Steve Prefontaine, Amerika’nın en iyi orta ve uzun mesafe koşucularından biridir. Bu ünlü sporcu daha 24 yaşında iken bir otomobil kazasında ölür.

4. Üşütük Popolar

Orijinal İsmi: Cool Runnings

Süre: 98dk
Tür: Dram , Komedi , Macera
Yönetmen: Jon Turteltaub
Yapımı: 1993 - ABD

Jamaica’nın ilk Olimpiyat kızak takımının gerçek hikayesinden ilham alan şok edici derecede eğlenceli komedi. Bu takımı destekleyip, onlar için mutlu olduğunuzu ve bağırdığınızı farkedince hiç şaşırmayın!  

5. Yüzücüler

Orijinal İsmi: The Swimmers

Süre: 134dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Sally El Hosaini
Yapımı: 2022 - İngiltere , Türkiye

İki kız kardeş, hem yüreklerini hem de yüzme becerilerini kahramanca ortaya koyarak savaşın mahvettiği Suriye'den 2016 Rio Olimpiyatları'na uzanan bir yolculuğa çıkar.

6. İkarus

Orijinal İsmi: Icarus

Süre: 121dk
Tür: Belgesel
Oyuncular: Bryan Fogel
Yönetmen: Bryan Fogel
Senarist: Bryan Fogel
Yapımı: 2017 - ABD

Amerikalı bir bisikletçinin, doping yapması ile başlayan ve Rusya anti-doping laboratuvarı başkanının da dahil olduğu olaylar silsilesi. Amatör yarışlardan başlayıp büyük skandallara yol açan anlatan belgeselin yönetmen koltuğunda yine aynı bisikletçi Bryan Fogel’i görüyoruz.

7. Rüzgarın Oğlu

Orijinal İsmi: Race

Süre: 134dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Stephen Hopkins
Yapımı: 2016 - Almanya , Kanada

Jesse Owens ailesinde üniversiteye gitme şansı bulan ilk kişi olmuştur. Ohio State Üniversitesi'nde atletizm antrenörü Larry Snyder'ı hızıyla kısa sürede etkilemeyi başaran Owens, ABD'nin de boykottan vazgeçmesiyle 1936'da Berlin'de yapılacak Olimpiyatlar'a katılma şansını bulur. Ancak Adolf Hitler önderliğindeki Almanya, hem bütün branşları domine etmeyi, hem de Ari ırkın üstünlüğünü tüm dünyaya göstermeyi planlamaktadır. Filmde ABD ve spor tarihinin en büyük atletleri arasında gösterilen ve 1936 Berlin Olimpiyatları'na kazandığı 4 altın madalyayla damgasını vuran Jesse Owens'ın gerçek öyküsü anlatılıyor.

8. Kürekçi Çocuklar

Orijinal İsmi: The Boys In The Boat

Süre: 124dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: George Clooney
Yapımı: 2023 - ABD

Washington Üniversitesi'nin kürek takımının 1930'ların Büyük Buhran dönemindeki başlangıçlarından 1936 Berlin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmalarına kadar geçen hikayesi.

9. Buz Üstünde Aşk

Orijinal İsmi: The Cutting Edge: Going for the Gold

Süre: 98dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sean McNamara
Yapımı: 2006 - ABD

Hayatını bu işe adamış olan artistik buz patenci Jackie ve sıra dışı patenci Alex bir buz pateni klasiği olan The Cutting Edge'nin devam filminde bir araya gelir. Kıvılıcımlar uçuşmaya başlar ve ateş bacayı sarar. Antrenörlüğünü Jackie'nin babasının yaptığı bu uyumsuz ikili birbirleriyle anlaşmak ve Olimpiyatlarda altın madalya kazanabilmek için çalışmak zorundadır. Yarışma zamanı yaklaştıkça stresle beraber onların birbirlerine olan aşkları da doruğa çıkar.

10. Kartal Eddie

Orijinal İsmi: Eddie The Eagle

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Macera , Tarih
Yönetmen: Dexter Fletcher
Yapımı: 2015 - Almanya , ABD , İngiltere

Film, Büyük Britanya'nın Kış Olimpiyatları'na katılan ilk kayakla atlamacısı olmak için mücadele eden Michael Edwards, nam-ı diğer 'Eddie the Eagle'ın hikayesini anlatıyor. Eddie rolünde Taron Egerton, onun antrenörü Bronson Peary rolünde ise Hugh Jackman bulunuyor.