Küçük Kasabada Geçen En İyi Doğaüstü Diziler

Küçük kasabalarda geçen en inanılmaz doğaüstü dizileri sizler için derledik!

Topluluklar arasında genellikle samimi bağlantılar içermeleri ve izleyicilere ilginç sosyal dinamikler sunmaları göz önüne alındığında, küçük kasabalara duyulan cazibe gayet anlaşılabilir. Ancak, küçük kasaba hikayeleri doğaüstü unsurlarla birleştirildiğinde, izleyicileri tamamen içine çeken atmosferik ve ürkütücü ortamlar yaratırak daha da ilgi çekici hale gelebilir, "Twin Peaks" gibi klasik televizyon dizileri bu türde öncü iken, daha yakın dönemdeki diğer diziler de bu atmosferin hala TV'de oldukça popüler olduğunu kanıtladı.

İşte samimi ve heyecan verici anlatıların mükemmel bir karışımını sunarak izleyicilerin sürekli olarak ilgisini çekmeyi başaran o diziler!

1. Vampir Günlükleri

Elena Gilbert veda ardından, sezon yedi kişi titremek süre iyileşir bazı karakterler ile başlar. Lily Salvatore kardeşleri birbirine düşürmeye çalışacak. Stefan'ın ve Caroline arasındaki ilişki bu sezonda anlaşılır şekilde ortaya çıkacak. Elena uykuya yattığı için Damon Elena'yı bekleyecek. Öfkeli bir karakter olarak göreceğiz ve kötü karakter haline gelmeden karanlık yönlerini keşfedeceğiz.

2. The OA

Orijinal İsmi: The OA

Süre: 60dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yönetmen: Zal Batmanglij
Yapımı: 2016 - ABD

Gözleri görmeyen Prairie Johnson, kayboluşunun yedinci yılında gözleri düzelmiş bir şekilde geri döner ve bir görev için beş yabancıyla bir ekip kurar. 

3. From

Orta Amerika'da giren herkesi tuzağa düşüren kabus gibi bir kasabanın gizemini çözün. İsteksiz sakinler, normallik duygusunu sürdürmek ve bir çıkış yolu aramak için savaşırken, aynı zamanda, güneş battığında ortaya çıkan korkunç yaratıklar da dahil olmak üzere, çevredeki ormanın tehditlerine karşı da hayatta kalmak zorundadırlar.

4. Gece Yarısı Ayini

Orijinal İsmi: Midnight Mass

Süre: 64dk
Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Mike Flanagan
Yapımı: 2021 - ABD

İnancını yitirmiş, ölmekte olan bir kasabaya yeni gelen karizmatik ve genç bir rahip görkemli mucizeleri, gizemli olayları ve yeni bir dinî coşkuyu beraberinde getirir.

5. The Leftovers

Orijinal İsmi: The Leftovers

Süre: 60dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Peter Berg , Mimi Leder
Yapımı: 2014 - ABD

Hristiyanlıkta Rapture diye bir kavram var. Hz. İsa’nın yeryüzüne inip inanan ve iman edenlerle birlikte yeniden yükseleceğine dair bir çeşit inanış. Dizi de bu çeşit bir Rapture’ın sonrası üstüne kurulmuş. Dünya üzerinden milyonlarca insan silinmiş durumda. İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey, birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durum. Dizinin merkezinde Garvey Ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü, bir liseli kız gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananları izleyeceğiz.

6. Buffy Vampir Avcısı

Orijinal İsmi: Buffy The Vampire Slayer

Süre: 43dk
Yapımı: 1997 - ABD

Buffy, görünüşte annesiyle birlikte Sunnydale'e taşınan ve burada yeni okulu Sunnydale High'a alışmaya çalışan sıradan bir genç kızdır. Buffy'nin kısa zamanda bu küçük kasabaya alışmasını kolaylaştıran şey, yöre halkının sıcak karşılamasından çok, Cehennem Ağzı'ndan fırlamış türlü iblis ve vampirlerdir. Buffy her nesilde, gecenin yaratıklarıyla mücadele etmeleri üzere seçilen Avcı'ların sonuncusudur ve buraya gelmesinin sebebi de önceki okulunu, vampirleri yok etmek için ateşe verip kül etmiş olmasıdır. Hiç de istemediği bu kaderi yaşamasını kolaylaştıran şey arkadaşları Willow, Xander ve gözetmeni Giles'ın varlığıdır. Ancak ruhu olan vampir Angel'ın devreye girişi işleri biraz karıştıracaktır.

7. Dark

Orijinal İsmi: Dark

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Baran Bo Odar
Senarist: Baran Bo Odar
Yapımı: 2017 - Almanya

2019 yılında Winden adlı küçük bir Alman kasabasında ilginç olaylar yaşanmaya başlar. Jonas babasının intihar etmesinin iki ay ardından okula geri döner ve birkaç hafta önce kasabada bir çocuğun kaybolduğunu öğrenir. Günlerce süren aramalar sonuç vermemiştir ve bütün kasaba diken üstündedir. Ebeveynlerinin gerginliğinden uzaklaşmak isteyen ve birlikte eğlenmek için dışarı çıkan çocuklardan birinin daha kaybolmasıyla birlikte kasabadaki işler karışacak ve büyük bir gizem yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.

8. The Haunting of Hill House

Orijinal İsmi: The Haunting of Hill House

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Mike Flanagan
Yapımı: 2018 - ABD

1992 yazında, Hugh ve Olivia Crain evlerini restore edip satışa çıkarmayı planlamaktadır. Bu süre zarfında yaşamak için çocukları Steven, Shirley, Theodora, Luke ve Eleanor ile Hill House'a taşınırlar. Ancak, restorasyonda çıkan sorunlar ve planlanmayan bazı onarımlar nedeniyle, Hill House'ta beklediklerinden daha uzun süre yaşamak zorunda kalırlar. Evde kaldıkları süre boyunca, günden güne artan paranormal olaylarla yüzleşirler. Öyle ki bu olaylar en sonunda trajik bir kayba yol açar ve evden apar topar taşınırlar. Yirmi altı yıl sonra, Crain kardeşler ve babaları bu trajediden sonra ilk kez bir araya gelir ve Hill House'daki zamanlarının her birini nasıl etkiledikleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

9. Stranger Things

Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.

10. İkiz Tepeler

Orjinal seri, Laura Palmer isimli bir genç kızın öldürülmesi ile başlar ve sonrasında gelişen olaylar üzerine şekillenir. FBI özel ajanı Dale Cooper cinayeti çözmek ve katili yakalamak için bu küçük kasabaya gönderilir. Başlangıçta masum görünen kasaba insanlarının derinlerine inildikçe karanlık yönleri ortaya çıkar ve farklı bir yaşam sürdükleri görülür.