Köpeklerin Konu Edildiği En Hüzünlü 10 Film

Başrolünde köpeklerin olduğu, sıcacık ve hüzünlü hikayeleri barındıran en iyi filmleri sizler için derledik!

Bazen hepimizin bizi gerçekliğe geri getirecek, kalbimize dokunacak ve yüzümüzden bir damla gözyaşı dökülmesine neden olacak bir filme ihtiyacımız vardır. Köpekli filmler, köpeğinizi kucaklamak ve yürüyüşe çıkarmak gibi küçük şeyleri daha anlamlı kılar... Sizi yavaşlamaya, hayatın tadını çıkarmaya teşvik eder. Bu hüzünlü filmler, iyi bir ağlama arıyorsanız ya da sadece evcil hayvanınıza veya genel olarak hayvanlara daha yakın hissetmek istiyorsanız, sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak.

İşte sizler için sıraladığımız, kalp ısıtan ama bir o kadar da hüzünlü köpekli filmler!

1. Where The Red Fern Grows

Orijinal İsmi: Where The Red Fern Grows

Süre: 86dk
Tür: Aile , Dram
Yapımı: 2003 - ABD

Film, her yaştan insan için sıcak ve macera dolu bir hikaye. Genç bir çocuğun kendi red-bone av köpeklerini edinme arayışını anlatır.

2. Sevimli Köpek Shiloh

Orijinal İsmi: Shiloh

Süre: 93dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Dale Rosenbloom
Yapımı: 1996 - ABD

Sevimli bir av köpeği evden kaçar ve on bir yaşındaki Marty'i takip eder. İkisi arasında kısa sürede sıcak bir bağ kurulur. Marty ona "Shiloh "ismini verir. Ancak Marty'in katı bir adam olan babası köpeği eve kabul etmez, üstelik Shiloh'yu daha da büyük tehlikeler bekler. Marty ile Shiloh dostlukları sayesinde tüm zorluklara birlikte göğüs gerecek gücü bulurlar.

3. Dikkat Köpek Var

Orijinal İsmi: Turner & Hooch

Süre: 99dk
Tür: Aile , Aksiyon , Gerilim , Komedi , Suç
Yönetmen: Roger Spottiswoode
Yapımı: 1989 - ABD

Tom Hanks, bu filmde, düzenli dünyası, ortağı olarak çalışmaya mecbur kaldığı salyalı devasa köpek Hooch ile altüst olan bir polis rolünde karşımıza çıkıyor.

4. Max

Orijinal İsmi: Max

Süre: 111dk
Tür: Aile , Dram , Macera
Yönetmen: Boaz Yakin
Yapımı: 2015 - ABD

Afganistan savaşına gönüllü olarak Kyle,orada sahiplendiği Max isimli küçük bir köpek onun en yakın dostu olacaktır.Savaş ve şiddetin çok fazla olduğu bir savaş alanında zeki bie şekilde büyüyen Max,gerektiğinde Kyle'a yardım eden bir savaş uzmanı köpek haline gelir.Ailesi ile sık sık görüşen ve bir de kardeşi bulunan Wincott ailesinin kapısı ordu askerleri tarafından çalınır ve acı bir haber ile oğulllarının savaştan cansız bedeninin döndüğünü öğrenen aile büyük bir şok yaşar.

5. Bütün İyiler Cennete Gider

Orijinal İsmi: All Dogs Go To Heaven

Süre: 89dk
Yönetmen: Gary Goldman , Don Bluth
Senarist: David N. Weiss
Yapımı: 1989 - ABD , İngiltere , İrlanda

Charlie, her ne kadar cennetle ödüllendirilmiş olsa da, dünyaya geri dönmenin daha eğlenceli olduğuna inanır. Bir gün melek Cebrail'in borusu aşağıya, dünyaya düşer ve Charlie onu geri getirme görevini alır. Bunun için eski dostu Itchy, güzel irlanda Seter'i Sasha ve David adında genç bir kaçakla işbirliği yapar.

6. Sadık Dostum

Orijinal İsmi: A Dog's Way Home

Süre: 96dk
Tür: Aile , Dram , Macera
Yapımı: 2019 - ABD , Çin

Bir köpek yavrusu olarak Bella, ona iyi bir ev veren genç bir adam olan Lucas'ın kollarına girer. Bella, Lucas'tan ayrıldığında, çok geçmeden kendini sevgili sahibiyle yeniden bir araya gelmek için 400 millik destansı bir yolculukta bulur. Yol boyunca, kayıp ama ruhlu köpek, yetim bir dağ aslanının, şanssız bir gazinin ve yolunu kesişen bazı dost canlısı yabancıların hayatlarına dokunur.

7. Marley ve Ben

Orijinal İsmi: Marley & Me

Süre: 115dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: David Frankel
Senarist: Scott Frank , Don Roos
Yapımı: 2008 - ABD

Karlı bir günde evlenen çift John ve Jenny Grogan Michigan’daki soğuk kış günlerini arkada bırakıp, güneye, Florida’ya taşınıp yeni bir hayata başlamaya karar verirler. Birbirine rakip gazetelerde iş bulan çift kendilerine bir ev de aldıktan sonra, evliliğin zorlu yanlarını da yavaşça görmeye başlarlar.  Çocuk sahibi olmakla ilgili kuşkulu olan John, bu konudaki korkularıyla ilgili arkadaşı ve meslektaşı olan Sebastian’a açılır ve o da mükemmel  bir öneriyle çıkagelir; John, Jenny’yi oyalamak için ona bir köpek almalıdır.  Ve Marley hayatlarına girer.

8. Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi

Orijinal İsmi: Hachiko: A Dog's Tale

Süre: 93dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Lasse Hallström
Yapımı: 2009 - ABD , İngiltere

Bir profesör ile bir köpek arasındaki müthiş dostluğu konu edinen. 1987 yılında Hachiko Monogatari isimli Japon filmine konu olan gerçek olaylar bu defa Stephen P. Lindsay tarafından senaryolaştırıldı.

9. Can Dostum

Orijinal İsmi: A Dog's Purpose

Süre: 100dk
Tür: Aile , Dram , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Lasse Hallström
Senarist: Cathryn Michon
Yapımı: 2017 - ABD , Hindistan , Kanada

W. Bruce Cameron'ın 2010 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlan film, hayatlarının değerini sadık bir köpek sayesine anlayan değişik insanların öyküsünü anlatıyor. Kendi varlığının anlamını ve değerini bulmaya çalışan bir köpek, yaşamın amacını çözmek için bir yolculuğa çıkar. Reenkarnasyonla 1950'lerden 1980'lere kadar değişik zaman dilimleri ve değişik sahipler eşliğinde bunu yaparken de 'her köpek bir sebep için vardır ve hiçbir köpek sadece varolmak için varolmaz' mottosuyla hareket eder.

10. Kutup Macerası

Orijinal İsmi: Eight Below

Süre: 120dk
Tür: Aile , Dram , Macera
Yönetmen: Frank Marshall
Yapımı: 2006 - ABD

Tecrübeli kurtarma rehberi Jerry Shepard, Antarktika’nın zorlu koşullarına rağmen bir gruba daha önderlik eder. Ancak ölümcül bir kazadan sadece köpeklerini terk ederek kurtulabilir. Yine de hayattaki en büyük dostlarını o kadar da kolay feda etmeye niyeti yoktur. Maceraperest ve güzel pilot Katie’nin de desteğiyle benzeri görülmemiş bir kurtarma operasyonuna girişmeye hazırlanır. Üstüne üstlük Antarktika’da yüzyılın en büyük kar fırtınası adım adım yaklaşıyordur.