Son 5 Yılın En İyi 10 Anime Dizisi

Son yıllarda çıkan en iyi anime dizileri sizler için derledik!

21. yüzyılda anime patlamasının ana akım izleyiciler için büyük bir eğlence kaynağı haline gelmesi, son on yıllarda yaşanan en ödüllendirici olaylardan biri oldu. Özellikle 2010'ların başında, "Attack on Titan", "One Piece", "Dragon Ball" ve "One Punch Man" gibi serilerin güçlerinin zirvesine ulaşmasıyla Japon hikaye anlatma sanatında önemli bir artış görüldü ve bu tür, milyonlarca yeni hayranı cezbeden dönüm noktasına ulaştı.

İşte merakınızı cezbedeceğine inandığımız son yılların en iyi anime dizileri!

1. Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba

Orijinal İsmi: Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba

Yapımı: 2019 - Japonya

Bir iblis saldırısında ailesi katledilen ve kız kardeşi lanetlenen Tanjiro, laneti kaldırmanın bir yolunu bulmak ve intikam almak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

2. Cyberpunk: Edgerunners

Orijinal İsmi: Cyberpunk: Edgerunners

Süre: 25dk
Yapımı: 2022 - ABD , Japonya , Polonya

Dizi, teknoloji ve vücut değiştirmenin takıntı hâline geldiği gelecekteki bir şehirde, Night City'de hayatta kalmaya çalışan bir sokak çocuğunu konu alan bağımsız, 10 bölümlük bir hikâye anlatıyor. Her şeyini kaybetme tehdidiyle karşı karşıya olan bu çocuk, bir edgerunner, yani siberpunk olarak da bilinen kanun kaçağı bir paralı asker olarak hayatta kalır.

3. Vinland Saga

Orijinal İsmi: Vinland Saga

Süre: 25dk
Tür: Animasyon , Savaş
Yapımı: 2019 - Japonya

Binlerce yıldır Vikingler, şiddet yanlısı en güçlü soylardan biri olarak kendilerine ad yapmışlardır. Vikinglerin en iyi savaşçılarından birinin oğlu olan Thorfinn, derinden beslediği intikam arzusunu yerine getirmek için yeteneklerini geliştireceği savaş alanlarında çocukluğunu geçirir.

4. Fruits Basket

Orijinal İsmi: Fruits Basket

Süre: 24dk
Tür: Animasyon , Dram , Komedi
Yönetmen: Akitarô Daichi
Yapımı: 2019 - Japonya

Tohru, Soma ailesi tarafından kabul edildikten sonra, on iki aile üyesinin istemsizce Çin zodyak hayvanlarına dönüştüğünü öğrenir ve bu dönüşümlerin neden olduğu duygusal acıyla başa çıkmalarına yardımcı olur.

5. Spy x Family

Orijinal İsmi: SPY×FAMILY

Süre: 24dk
Yönetmen: Kazuhiro Furuhashi
Yapımı: 2022 - Japonya

Kod adı "Alacakaranlık" olan bir casus, Westalis isimli ülke adına çalışmaktır. Amacı komşu ülkeleri Ostania ile aradaki sürtüşmeyi durdurmak ve barışı sağlamaktır. Görev sebebiyle Alacakaranlık, Ostanialı bir politikacı olan Donovan Desmond'a yakınlaşmak ve sahte bir aile kurmak zorundadır. Yetimhaneden evlat edineceği Anya ve "Dikenli Prenses" olarak bilinen Yor ile tanışıp bir yuva kuracaklardır.

6. Dr. Stone

Orijinal İsmi: Dokutaa Sutoon

Süre: 24dk
Yönetmen: Shinya Iino
Yapımı: 2019 - Japonya

Kaçınılmaz bir günde, tüm insanlık kör edici bir ışık parlamasıyla donakalmıştı. Birkaç bin yıl sonra, Liseli Taiju uyanır ve kendini heykellerin dünyasında kaybolmuş şekilde bulur. Ama, yanlız değildir! Onun Bilime aşık arkadaşı Senku kalkmış ve bir kaç aydır çalışıyordu ve bilimin gücüyle medeniyeti yeniden inşa etmek için aklında bir fikri vardı.

7. The Promised Neverland

Orijinal İsmi: Yakusoku no Neverland

Süre: 23dk
Yapımı: 2019 - Japonya

Lütuf Yetimhanesinde, hayat yetimler için daha iyi olamazdı! Ebeveynleri olmamasına rağmen, diğer çocuklar ve onları önemseyen "Anne"leriyle mutlu kocaman bir aileyi oluşturmaktadırlar. Özellikle de hepsi 12 yaşına basana kadar evlat edinildiklerinden dolayı, hiçbir çocuk göz ardı edilmez. Gündelik hayatları zorlu yazılılarla doludur fakat yazılılardan sonra dışarıda oynamalarına izin vardır. Uymaları gereken tek bir kural vardır: yetimhaneden ayrılmamak. Ama bir gün, sınav birincilerinden olan iki yetim, Emma ve Norman, yetimhanenin kapısına gitmeyi cüret edip varoluşlarının ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkarırlar: yetimhaneleri gizemli şeytan ırkı için yiyecek üretilen bir çiftlik, kendileriyse yenmek için yetiştirilen besi hayvanıdır. Kaçış planlarını uygulamak için sadece birkaç ayı kalan çocuklar, bir şekilde önceden karar verilmiş kaderlerini değiştirmek zorundadır.

8. Jujutsu Kaisen

Orijinal İsmi: Jujutsu Kaisen

Süre: 24dk
Yapımı: 2020 - Japonya

Bir çocuk lanetli bir tılsımı, bir iblisin parmağını yutar ve kendisi de lanetlenir. Kendisini bu lanetten kurtarabilmek için iblisin diğer vücut parçalarını bulmak amacıyla bir şaman okuluna girer.

9. Wonder Egg Priority

Orijinal İsmi: Wonder Egg Priority

Süre: 23dk
Yapımı: 2021 - Japonya

Gece yarısı yürüyüşünde Ai adında bir kız bir yumurta bulur. Bir ses onu teşvik eder: "Eğer geleceği değiştirmek istiyorsan, şimdi seçim yapman yeterli. Şimdi, kendine inan ve yumurtayı kır." Yumurtayı kırdıktan sonra Ai'yi ne bekliyor?

10. Dorohedoro

Orijinal İsmi: Dorohedoro

Süre: 24dk
Yapımı: 2020 - Japonya

Amnezili Caiman, kertenkele başı lanetini çözmek için, arkadaşı Nikaido'nun yardımıyla sorumlu büyücüyü öldürmeyi amaçlar. Hole'da bu bir tehdittir.