Bir Nesli Şekillendiren En İyi 15 Yabancı Milenyum Kuşağı Filmi

Milenyum kuşağının kuşağının şekillenmesinde büyük rol oynamış en iyi yabancı filmleri sizler için derledik!

"Milenyum" terimi farklı insanlar için farklı anlamlar ifade ediyor. Diğer nesillerin onları "katılım ödülü alanlar" grubu olarak nitelendirmesinden veya ekonomik başarısızlıklar için avokado tostuna fazla düşkün olduklarından suçlanmalarına kadar, bu kelimeye genellikle olumsuz bir anlam yükleniyor. Buna rağmen, milenyum kuşağı pop kültür ve eğlence dünyasında inanılmaz derecede önemli bir rol oynadı. Film endüstrisini dünyanın dışlanmışları için daha kapsayıcı bir yer haline getirdiler ve önceki nesillere kıyasla filmlerden daha fazla etkilendiler.

Milenyum kuşağı için bunları en iyi yansıtan filmler!

1. Alacakaranlık

Orijinal İsmi: Twilight

Süre: 121dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Catherine Hardwicke
Senarist: Melissa Rosenberg
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

On yedi yaşındaki Isabella Swan, babası Charlie ile birlikte yaşamak üzere küçük bir kasaba olan Forks, Washington’a taşınır. Burada yüz sekiz yaşında bir vampir olup on yedi yaşında görünen gizemli sınıf arkadaşı Edward Cullen ile tanışır. Edward ilk başlarda romantizmden uzak durmaya çalışsa da ikili sonrasında birbirlerine aşık olur. Üç göçebe vampir James, Victoria ve Laurent geldiğinde Bella’nın hayatı tehlikeye girer ve Edward’ın ailesi Alice, Carlisle, Esme, Jasper, Emmett ve Rosalie onu hayatını çok geç olmadan kurtarmaya çabalarlar.

2. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi

Orijinal İsmi: 10 Things I Hate About You

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Gil Junger
Yapımı: 1999 - ABD

Bianca ve Kat iki kızkardeştir. Küçük olan Bianca okulun güzel ve populer kızlarından biridir fakat hiç kimseyle çıkmamıştır. Ablası Kat ise asabi, alaycı ve sert bir mizacdadır. Buna bir de kesin karalılığı eklenince hiçbir erkek ona yanaşmamaktadır. Bianca bir erkek arkadaşla çıkmayı çok istediği halde Stanford ailesindeki kurallar yüzünden bu isteğini gerçekleştirememektedir. Bu kurallara göre Bianca'nın birisiyle çıkması için önce ablası Kat'in birisiyle çıkması gerekmektedir ki bu imkansızla eşdeğerdir. Bianca bu sorunu çözmek için okuldaki hiçbir kızı beğenmeyen bir genci devreye sokacaktır.

3. Kötü Kızlar

Orijinal İsmi: Mean Girls

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Mark Waters
Senarist: Tina Fey
Yapımı: 2004 - ABD

Zoolog olan ailesi tarafından Afrika'da büyüyen, okula gitmeyen, sadece evde özel eğitim alan Cady, en güçlünün hayatta kaldığı ilkesini yaşayarak öğrenmiştir. Ancak 15 yaşına gelip liseye başladığında orman kanunlarının yepyeni bir boyut kazandığını farkeder. Okulun en popüler kızının eski sevgilisine aşık olunca işler Cady için epey karışacaktır.

4. Çok Fena

Orijinal İsmi: Superbad

Süre: 113dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Greg Mottola
Yapımı: 2007 - ABD

Liseden mezun olmak üzere olan, sosyal becerileri az gelişmiş iki gencin birbirine bağımlı bir arkadaşlıkları vardır. Farklı üniversitelere gidecekleri için, hayatla ayrı ayrı yüzleşmek zorundadırlar. Evan çok korkak bir gençken, Seth, ağzı lâf yapan ve karşı cinse fazlasıyla düşkün bir kişiliğe sahiptir. Film, beğendikleri kızlara yanaşmak için yaptıkları yanlışlarla dolu çabalarının hikâyesi.

5. Aşkın (500) Günü

Orijinal İsmi: 500 Days Of Summer

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Marc Webb
Yapımı: 2009 - ABD

Genç adam, genç kızla tanışır. Erkek aşık olur. Kız aşık olmaz. Gerçek aşkın varlığına inanmayan bir kadınla, ona aşık olan genç adamın sıradışı, romantik ve komik hikayesi.

6. Brokeback Dağı

Orijinal İsmi: Brokeback Mountain

Süre: 134dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ang Lee
Yapımı: 2005 - ABD , Kanada

Genelde kadınlarla vakit geçirmeyi seven iki sert erkek, Brokeback Dağı civarında bir çiftlikte tanışır ve birlikte vakit geçirmeye başlar. Zamanla aralarındaki ilişki, dikkat çekici bir derinlik ve duygusal bir boyut kazanır. Biri çiftçi, diğeri ise rodeo kovboyu, farklı karakterlerine rağmen birbirlerine bağlanırlar. Yaşam boyu sürecek olan bu ilişki, kimi zaman kopmalar ve ayrılıklar yaşayacak fakat yeniden iki aşığı buluşturacaktır. Ortaya, kulaktan kulağa yayılacak, aşka dair güçlü tonlar barındıran efsanevi bir hikaye çıkacaktır.

7. Sosyal Ağ

Orijinal İsmi: The Social Network

Süre: 121dk
Tür: Dram
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Aaron Sorkin
Yapımı: 2010 - ABD

Facebook ’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hayat hikayesini ve ünlü sosyal paylaşım sitesinin kurulma aşamalarını anlatıyor.

8. Titanik

Orijinal İsmi: Titanic

Süre: 194dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: James Cameron
Senarist: James Cameron
Yapımı: 1997 - ABD

İnsan elinden çıkmış en büyük ve en gösterişli yüzen araç olan Titanic yola koyuldu. Batmaz, sarsılmaz denilen bu büyük lüks yolcu gemisinde yolculuk yapmak, 20. Yüzyılın muhteşem bir rüyasıydı. Ancak bu büyük rüya sadece 4.5 gün serecek ve anısını bir sonraki yüzyıla bile taşıyacak büyüklükte bir kabusa dönüşecek.

9. Şrek

Orijinal İsmi: Shrek

Süre: 90dk
Yapımı: 2001 - ABD

Çirkin görünümlü, yeşil bir canavar olan Shrek, son derece mutlu bir yaşam sürer. Çamur banyosu yapmaktan ve kendi bataklığında yaşamaktan son derece mutlu olmasına karşın, çevresindekiler, hatta öz anne ve babası bile onun görüntüsüne, pis kokusuna dayanamaz. Ancak Shrek'in kendine güveni tamdır ve bütün bu olumsuzluklar onun moralini bozmaz. Günlerden bir gün güzel prenses Fiona, bir ejderha tarafından kaçırılır. Duloc ülkesinin iktidar hırsıyla yanıp tutuşan yöneticisi Lord Farquad, prensesi kurtarmak için Shrek'ten yardım ister. Lord, ideal eş olarak prenses Fiona'yı seçmiştir ve onu ejderhaya bırakmaya hiç niyeti yoktur.

10. Karanlık Yolculuk

Orijinal İsmi: Donnie Darko

Süre: 114dk
Tür: Dram , Fantastik , Gizem
Yönetmen: Richard Kelly
Senarist: Richard Kelly
Yapımı: 2001 - ABD

80'lerin sonunda geçen öyküde, Donnie Darko adında 16 yaşında bir genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlıyor. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam beliriyor sık sık. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp, esrarengiz misafirinin izinden gidecek. 

11. "Yıldız Savaşları" Prequel Üçlemesi

Orijinal İsmi: Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Süre: 131dk
Yönetmen: George Lucas
Senarist: George Lucas
Yapımı: 1999 - ABD

Star Wars her zaman bir nesil üzerinde büyük bir etki ve miras bırakmanın bir yolunu bulur, orijinal Star Wars üçlemesi birçok X Kuşağı için biçimlendirici sinema deneyimleri olarak övülür. Ancak, milenyum kuşağı için, Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker gibi ikonik karakterlerin yükselişini ve öncesini gösteren uzun zamandır beklenen prequel üçlemesinde biçimlendirici Star Wars maceralarını bulacaklardı. Filmlerin eleştirel karşılaması nispeten karışık olsa da, o dönemin ruhu üzerinde ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğu yadsınamaz.

12. Harry Potter Serisi

Orijinal İsmi: Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Süre: 159dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere

Millenyum kuşağı, her yeni "Harry Potter" filmi için heyecanla sıraya girmenin nasıl bir şey olduğunu muhtemelen hala ara sıra hatırlıyorlar. Baş karakterin izleyicilerle birlikte büyümesini izlemek, bir daha asla tekrarlanamayacak nadir bir olaydı. Çünkü hayranlar, romanların gözlerinin önünde canlandığını deneyimlediler.

13. Oyuncak Hikayesi

Orijinal İsmi: Toy Story

Süre: 81dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: John Lasseter
Yapımı: 1995 - ABD

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar bekler.

14. Matrix

Orijinal İsmi: The Matrix

Süre: 136dk
Yapımı: 1999 - ABD

Bir bilgisayar programcısı olan Thomas Anderson aynı zamanda Neo nickname'li çok usta bir "hacker" dır. Ancak siyah takım elbiseli ve gözlüklü adamların yakın takibindedir. Bu takibin nedenini ise karşılaşacağı Morpheus'dan öğrenecektir. Neo, birden kendini Morpheus'un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı büyük bir komplonun içinde bulacaktır. İçinde yaşadığımızı sandığımız bu dünya tamamiyle aldatıcıdır. Neo, Trinity ve Morpheus'un da yardımıyla kendilerini bu düzeni yıkmaya adayan bir grubun içine katılır.

15. Aslan Kral

Vahşi Afrika'nın derinliklerinde genç bir aslan doğar. Babası bölgenin kralı olan küçük aslan, kısa zamanda onun yerine geçmek isteyen hırslı düşmanlarının tehdidi altında kalır.