"Game of Thrones" Sevenlerin İzlemek İsteyeceği En İyi 20 Dizi

"Game of Thrones" sevenlerin izlemek isteyeceği en iyi dizileri sizler için derledik!

"House of the Dragon"ın, tüyleri diken diken eden teması, harika zırh ve silah tasarımı ve elbette politik dram açısından "Game of Thrones"un destansı havasıyla paralel olduğu şüphe götürmez. İlk olarak 17 Nisan 2011'de yayınlanan "Game of Thrones" evreninin bir parçası olarak, dizi kesinlikle dünya çapında bir fenomen haline geldi. Nokta atışı oyuncu kadrosu, şaşırtıcı görseller, karmaşık yazılmış iç politik çatışmalar ve vahşi savaş sahneleri, diziyi on yılın pop kültür ikonu haline getiren temel unsurlardan bazılarıydı.

"Game of Thrones" ve "study" bu derece başarılı olduğu için HBOWesteros diyarını daha fazla keşfetmeye olukça istekli ve aynı evrende geçen altı yeni dizi daha geliştirme aşamasında. Tabi bu sırada aynı kalibrede drama ve fantezi içeren diğer dizilere göz atmak isteyenler için karşınızdayız.

İşte "Game of Thrones" sevenlerin izlemek isteyebileceği en iyi diziler!

1. House of Cards

Orijinal İsmi: House of Cards

Tür: Dram
Yapımı: 2013 - ABD

Bir meclis üyesi, eşi ile bir olup kendisine ihanet eden insanlardan intikam alır.

2. Succession

Amerika’nın küresel medya şirketine sahip Roy ailesinin reisi Logan Roy belirsiz bir sağlık sorunu ile uğraşır. Kalan aile üyeleri ise bu sırada şirketin kontrolünü ele geçirmek için mücadele eder.

3. His Dark Materials

Orijinal İsmi: His Dark Materials

Süre: 53dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Tom Hooper , Otto Bathurst
Senarist: Jack Thorne
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

Lyra isimli bir genç kızın kayıp arkadaşını aramasının hikayesine odaklanıyor. Başka bir dünyadan olan Lyra’nın kayıp arkadaşını araması bir süre sonra Dust isimli gizemli bir fenomeni arayışa dönüşür. Paralel evrenler arası seyahatlerindei Lyra bir başka arkadaşıyla daha tanışır ve iki gencin büyülü maceraları devam eder.

4. Foundation

Orijinal İsmi: Foundation

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yapımı: 2021 - ABD

En önemli bilim kurgu yazarlarından biri olarak görülen Isaac Asimov'un ''Vakıf'' serisinden uyarlanan dizide, aynı galaksi içerisinde farklı gezegenlerde yaşamakta olan insan ırkının hikayesi anlatılıyor. Tüm insanlık "Galaktik İmparatorluk" boyunduruğunda yaşamaktadır ancak "psiko-tarih" adında bir bilim ile imparatorluğun geleceğinin tahmin edilebileceği ortaya çıkınca insanoğlunun geleceğini etkileyecek güç dengeleri değişmeye başlar.

5. Spartacus: Kan ve Kum

Trakyalı bir asker olan Spartacus sürekli baskısı altında kaldıkları Roma Cumhuriyeti ile birlikte Getaelar'a karşı savaşmak için Roma ordusuna katılır. İlk çarpışmadan sonra Spartacus doğuya doğru çekilen Getae ordusunu takip etmek yerine Karadeniz'e gitme emri veren Gaius Claudius Glaber'a karşı gelir ve köyüne gitmeye karar verir. Köyüne yaklaştığında Getaelar'ın orayı mahvettiğini görür ancak karısı kurtulmuştur. Geceyi bir mağarada karısıyla geçiren Spartacus'u sabah Roma ordusu bulur. Glaber, Spartacus'u köle olarak alır ve karısını da Suriyeli bir tüccara satar. Spartacus daha sonra Ludus'a (Batiatus'un gladyatör okulu) girer ve karısını bulmak için savaşmaya başlar.

6. The Handmaid's Tale

Orijinal İsmi: The Handmaid's Tale

Süre: 50dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Reed Morano , Mike Barker
Yapımı: 2017 - ABD , Kanada

Distopik bir gelecekte bir kadın, köktendinci teokratik diktatörlük altında bir cariye olarak yaşamak zorunda bırakılır.

7. The 100

"The 100", Kass Morgan’ın aynı adlı kitap serisinden uyarlanan bir kıyamet sonrası draması. 97 yıl önce nükleer Armageddon, Dünya’nın büyük bir kısmını yok eder, birçok medeniyeti çökertir. Hayatta kalan 12 farklı ulustan, toplam 400 kişi ise dünyayı terk eder. Yıllar içinde uzayda kaldıkları bu yerde 3 nesil yetiştirir ve insan sayısı 4000′e ulaşır. Bu gruplarda ölüm cezası ve nüfus kontrolü gibi sert uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. Şimdi kaynakları tükenme noktasına gelir ve bu 12 grup, bir araya gelip tekrar hayatta kalmanın yollarını aramaya başlarlar. 

8. Westworld

Orijinal İsmi: Westworld

Yönetmen: Jonathan Nolan
Yapımı: 2016 - ABD

"Westworld" geleceğin dünyasından heyecan ve macera arayan insanlar için özel olarak kurulmuş bir tür panayır, eğlence yeri gibi dizayn edilmiş özel bir kasabadır. Macera için burayı ziyaret eden zengin müşteriler, farklı zaman dilimlerine gidip robot kovboylarla savaşabilirler. Ancak bir gün parkın ana bilgisayarında yaşanan bir sorun nedeniyle robotlar serbest kalır. O sırada parkta olan iki misafir, robotların 1 numaralı hedefi haline gelir.

9. Raised by Wolves

Orijinal İsmi: Raised by Wolves

Süre: 50dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Senarist: Aaron Guzikowski
Yapımı: 2020 - ABD , İngiltere , Güney Afrika

22. yüzyılda, Anne ve Baba adlı iki android, militan ateistler ve Kepler-22b gezegenini kolonileştirmek için Mitraik olarak bilinen dini bir düzen arasındaki savaştan harap olmuş bir Dünya'dan kaçarak yeni bir medeniyete başlamak için insan embriyoları getirirler. On iki yıl sonra, sadece Campion adında bir çocuk hayatta kalır. Koloninin geleceğine dair umutlar acımasız görünürken, üçü, evrenin bu bölümünde Dünya'dan gelen tek mülteci olmadıklarını keşfettiklerinde büyük bir şok yaşarlar.

10. Outlander

Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine döner. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire Randall kendini birden savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire Randall, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşer. Cesur bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser, Claire'ye öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekir.

11. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Yapımı: 2022 - ABD

Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor. Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor'a ve haritanın en ücra köşelerine kadar bu krallıklar ve karakterler, onlardan sonra da yaşayacak miraslarını şekillendirecekler.

12. Zaman Çarkı

Orijinal İsmi: The Wheel of Time

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Uta Briesewitz
Senarist: Rafe lee Judkins
Yapımı: 2021 - ABD

Sihrin var olduğu, ancak yalnızca bazılarının erişebildiği yüksek bir fantezi dünyasından geçen Moiraine adında bir kadının yolu beş genç erkek ve kadınla kesişir.

13. Rome

Her şehrin kendi sırları vardır. Cumhruyetin kuruluşundan 400 yıl sonra, Roma bir milyon insanın yaşadığı kozmopolit bir başkent, hızla büyüyen imparatorluğun merkez üssü ve dünyadaki en zengin şehirlerinden biriydi. Cumhuriyet, tek bir adamın mutlak gücü eline geçirmeden, paylaşılan iktidar ve şiddetli kişisel rekabet ilkeleri üzerine kurulmuştu.

14. The Tudors

Orijinal İsmi: The Tudors

Süre: 55dk
Tür: Dram , Romantik
Senarist: Michael Hirst
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere , İrlanda , Kanada

Oscar ödüllü Elizabeth’in yazarı Michael Hirst’ten genç Kral VIII. Henry’nin çalkantılı yaşamı ve olaylı aşklarını konu edinen çarpıcı bir yapım. 1500’lerin büyülü atmosferinde bir yolculuğa çıkarken İngiliz tarihinin en ünlü krallarından biri olan Henry, izleyicilere her saniyesi dolu geçen bir dram sunacak. Sırf metresiyle birlikte olabilmek için yeni bir din yaratıp karısından boşanan bu adama kim karşı gelebilir ki?

15. Gölge ve Kemik

Sonsuz iki karanlık bariyer tarafından bölünmüş bir dünyada, genç bir asker ve haritacı olan Alina Starkov, içinde saklı bir gücü keşfeder. Bu güç sayesinde dünyasını birleştirmeye çalışan Alina’ya karşı tehlikeli güçler bir takım planlar kurar. Serseriler, hırsızlar, suikastçılar ve azizler artık bir savaşın içindedir ve bu savaşı kazanmak için büyüden fazlası gerekir.

16. The Last Kingdom

Bernard Cornwell'in "Saxon Warlord Chronicles" kitabının uyarlaması olan bu dizide Vikingler tarafından büyütülen, sonrasında kralları Büyük Alfred ile oğlu Edward için kalkan duvarları ve kan, intikam içerisinde Alfred'in İngiltere diye adlandırdığı krallıkları tek bir bayrak altında toplama rüyasını gerçekleştirmek için hizmet eden bir savaşçının hikayesi anlatılıyor.

17. The Witcher

Rivialı Geralt, "witcher" denilen, para için canavarları öldüren özel güçlere sahip bir mutanttır. Nilfgaard imparatorluğunun topraklarını genişletmek istemesi nedeniyle içinde bulunduğu ülke kargaşa içindedir. Bu mücadelenin kurbanları arasında Cintra Prensesi Cirilla ile Geralt'ın kaderleri de çok geçmeden kesişecektir. Bu arada, Geralt'ın maceralarında başka bir figür daha ön plandadır: bir cadı olan Yennefer.

18. Vikings

Dizi, Fransa ve Britanya’ya kadar uzanan saldırılarla tarihte kendisinden oldukça söz ettirmiş cesur savaşçı Ragnar Lothbrok ve oğlu Bjørn‘un yaşadıklarını anlatırken, Vikinglerin çok az işlenmiş kültürünü de bize yansıtarak gerçeğe dayalı bir izlenim sunuyor.

19. House of the Dragon

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer aldığı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor.

20. Frontier

Orijinal İsmi: Frontier

Süre: 45dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yapımı: 2016 - ABD , Kanada

Frontier, 18. Yüzyılın sonlarına doğru Kuzey Amerika'da ticari bir geçim kaynağı olarak sanayileşen, şiddet olaylarının ve kanlı çatışmaların yaşandığı kürk ticaret sisteminin gelişimini merkezine alacak. Başlangıçta yerlilerin geçim kaynağı olan kürk ticareti Avrupalıların bölgeye gelmesi ile gelişmiş ve ekonominin zirvesine oturarak önemli bir para kaynağı haline gelmiştir. İş görüşmeleri ve anlaşmaların sık sık baltalarla çözüldüğü dizide yerli kabileler ve Avrupalılar arasındaki hassas ilişkilere değinilecek.