Şimdiye Kadar Yapılmış En Kanlı 15 Film

Şimdiye kadar yapılmış en vahşi ve kanlı filmleri sizler için derledik!

Korku filmlerinde kan ve bağırsaklar, sahnenin vahşetini ve sonuçlarını aktaran etkili bir anlatım aracı olarak sıkça kullanılır. Rick Baker ve Tom Savini gibi makyaj sanatçıları, türü gerçekçi bir şekilde kanlı hale getirdi. Gerçek bir vahşet meraklısı için, bu sahneler olay örgüsü kadar önemlidir. Yalnızca CGI kullanımı tek başına inandırıcı olamaz; en iyi kanlı filmler, daima pratik efektler ve etkileyici hikayelerle dikkat çeker.

İşte aradığınız kalitede çekilmiş, tüm zamanların en kanlı filmleri!

1. Bone Tomahawk

Orijinal İsmi: Bone Tomahawk

Süre: 133dk
Tür: Dram , Korku , Western
Yönetmen: S. Craig Zahler
Senarist: S. Craig Zahler
Yapımı: 2015 - ABD , Fransa

Vahşi batıda, bu yüzyılın başlarında, Teksas ve New Mexico sınırı yakınındaki Bright Hope kasabasının şerifinin de aralarında bulunduğu dört cesur adam, son derece ilkel, yamyam bir kabilenin eline düşen esirleri kurtarmak için korkutucu bir maceraya girişir. Kızılderililerin bile çekindiği ve vahşet sınırlarını tanımayan mağara insanlarının beklenmedik ve korkunç ritüelleriyle karşılaşacaklardır. Bu tehlikeli yolculuğa katılan herkes sağ salim geri dönebilecek midir?

2. İntikam

Orijinal İsmi: Revenge

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Korku
Yönetmen: Coralie Fargeat
Senarist: Coralie Fargeat
Yapımı: 2017 - Belçika , Fransa

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen av partilerinin zamanı gelmiştir. Üç zengin adam parti için Richard'ın çöldeki malikanesinde bir araya gelecektir. Malikaneye ilk gelen Richard ile genç ve güzel metresi Jen olur. Güzel başlayan gece malikaneye diğerlerinin gelmesiyle kabusa döner. Birden her şey kontrolden çıkar ve Jen tecavüze uğrar. Öldüğü sanılan genç kadının bedeni çöle bırakılır. Çölde birden kendisine gelen ve yaşananları hatırlayan Jen, intikam almak için harekete geçer. Kendisine yapılanların bedelini ödetmeye kararlı olan genç kadın, bütün gücü eline alacaktır.

3. Yüzde 99 Ölüm

Orijinal İsmi: Zombi 2

Süre: 91dk
Tür: Korku
Yönetmen: Lucio Fulci
Yapımı: 1979 - İtalya

New York lima­nına başıboş bir yelkenli girer. Yelkenliye çıkan sahil güvenlik görevlileri içerde çürümüş bir takım et ya da besin maddeleri üzerinde ko­caman solucanların oynaştığını görür­ler. Aniden ortaya bir zombi çıkar ve görevlilerin kurşunları altında gerileye­rek denize düşer. Karayipler’deki bir adada bulunan doktor babasından haber alamayan genç bir kadın, bir gazeteciyle birlikte babasının akıbetini öğrenmek üzere yola çıkar. Adaya yaklaş­tıklarında birlikte seyahat ettikleri genç bir kadın denizde biraz yüzerek serinlemeye karar verir ama bir köpekbalığının saldırısına uğrar. bu esnada su altında bir zombi belirir ve köpekbalığına saldırır. Gazeteci ve genç kadın adaya çıktık­larında doktoru bulurlar. Adadaki ölüler teker teker dirilerek mezar­larından kalkmakta ve doktor da bunun bilimsel bir açıklamasını bulmaya çalışmaktadır.

4. İşkence Odası

Orijinal İsmi: Martyrs

Süre: 99dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Pascal Laugier
Senarist: Pascal Laugier
Yapımı: 2008 - Fransa , Kanada

1970’lerin başında, Fransa’dayız. Birkaç ay önce kaybolan 10 yaşındaki küçük kız Lucie yolda başıboş dolaşırken bulunuyor. Vücuduna şiddet uygulanmış fakat hiçbir cinsel taciz izi yok ve kaçırılma nedenleri bir türlü açıklanamıyor. Şokta, kelimelerini kaybetmiş Lucie, bir hastaneye kaldırılıyor ve orada kendi yaşında Anna adında bir kızla arkadaş oluyor. 15 sene sonra sıradan bir ailenin kapısı çalar. Evin babası kapıyı açar ve elinde av tüfeğiyle bekleyen Lucie’yi karşısında bulur. İşkencecisini bulduğuna ikna olan Lucie tetiği çeker.

5. The Sadness

Orijinal İsmi: Ku bei

Süre: 99dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Rob Jabbaz
Senarist: Rob Jabbaz
Yapımı: 2021 - Tayvan

Genç bir çift, kurbanlarını dengesiz, kana susamış sadistlere dönüştüren bir veba tarafından harap edilmiş bir şehirde yeniden bir araya gelmeye çalışıyor.

6. Cannibal Holocaust

Orijinal İsmi: Cannibal Holocaust

Süre: 96dk
Tür: Korku
Yönetmen: Ruggero Deodato
Yapımı: 1980 - İtalya

"En iyi efekt gerçek olanıdır." sözünden yola çıkılarak yapılmış 18 ülkede yasaklanmış, blair witch tarzı filmlere esin kaynağı olmuş bir film. Bir grup bilim adamının belgesel çekmek için amazonlardaki yerli kabilesine yapılan seyahat, ve bu zamanda başlarından geçen olaylar anlatılıyor. İçerdiği fazla şiddet sahnelerinden dolayı bir çok ülkede sansürlendi.

7. Re-animator

Orijinal İsmi: Re-animator

Süre: 86dk
Yönetmen: Stuart Gordon
Yapımı: 1985 - ABD

Başarılı bir tıp öğrencisi ve bir hastanede asistan olarak görev yapmakta olan Dan, dekanın kızı Megan'la birlikte güzel bir hayat sürdürür. Bir gün ev arkadaşı ilanıyla Herbert West isimli birisi ilgilenir. West, ölenleri hayata döndürme üzerine deneyler yapan İsviçreli garip bir bilimadamıdır. West'i evine kabul eden Dan, bu adamın evinin bodrumunda deneyler yapmasına izin verir. Megan'la sahip oldukları ölü kedileri üzerinde deney yapan West'in daha büyük deneklere ihtiyacı vardır. West'in çalışmalarından çok etkilenen Dan, yardım etmeyi kabul ettiğinde başına geleceklerden habersizdir.

8. Cesetler Evi

Orijinal İsmi: House Of 1000 Corpses

Süre: 89dk
Tür: Korku
Yönetmen: Rob Zombie
Senarist: Rob Zombie
Yapımı: 2003 - ABD

1977’de Cadılar Bayramı öncesi iki genç çift Canavarlar ve Deliler Müzesine giderler. Müze en yakın dolum istasyonuna millerce uzaklıktadır. Fakat dönüş yolunda onları hayal ettiklerinden bile daha korkunç bir dünya üzerindeki cehennem bekler.

9. Otel

Orijinal İsmi: Hostel

Süre: 94dk
Tür: Korku
Yönetmen: Eli Roth
Senarist: Eli Roth
Yapımı: 2005 - ABD

Üniversite mezunu iki gencin sırt çantalarıyla yaptıkları Avrupa gezisini konu alıyor. Paxton ve Josh, sonunda sırt çantalı Amerikalıların nirvanası olarak bilinen öğrenci pansiyonuna gelirler. Bu özel yer bir Slovak kasabasının dışındadır ve güzel oldukları kadar da çaresiz Doğu Avrupalı kadınlarla doludur. İkili çok geçmeden egzotik güzeller Natalya ve Svetlana’yla yakınlaşırlar.

10. Terrifier

Orijinal İsmi: Terrifier

Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Damien Leone
Senarist: Damien Leone
Yapımı: 2015 - ABD

Art adlı manyak bir palyaço, Cadılar bayramı gecesinde yolda duran üç genç kadına terör estirir.

11. The Evil Dead 2

Orijinal İsmi: The Evil Dead 2

Süre: 84dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Sam Raimi , Scott Spiegel
Yapımı: 1987 - ABD

Ash Williams, daha önceki bir şeytani güç saldırısından tek sağ kalan kişisi olarak, iblisler saldırılarına devam ederken bir grup yabancıyla birlikte bir kulübeye sığınır.

12. Pieces

Orijinal İsmi: Mil Gritos Tiene La Noche

Süre: 85dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Juan Piquer Simón
Senarist: Dick Randall
Yapımı: 1982 - İspanya

Boston Üniversitesinin kadın öğrencileri, öğrencilerin vücut parçalarından puzzle oluşturan gizemli bir katil tarafından hedef alınır.

13. Şey

Orijinal İsmi: The Thing

Süre: 109dk
Tür: Bilim Kurgu , Gizem , Korku
Yönetmen: John Carpenter
Yapımı: 1982 - ABD

1982 yılının kışında bir araştırma ekibi Antartika'da 100 yıldan beri karların altında kalmış bir 'Şey' keşfederler. 

14. Dead Alive

Orijinal İsmi: Braindead

Süre: 103dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 1992 - Bilinmiyor

Lionel ve sevgilisi Paquita, hayvanat bahçesine gezmeye giderlerken meraklı annesi de onları takip eder. Ancak kadını Sumatra'dan gelen bir tür fare-maymun ısırır ve bulaşıcı bir zombi salgını başlatır. Annesini korumaya çalışan Lionel, onun kurbanlarını evlerinin bodrumunda saklamaya çalışır ancak olaylar giderek kontrolden çıkar ve zombiler bir ordu halinde dışarı taşarlar. 

15. Ölülerin Şafağı

Orijinal İsmi: Dawn Of The Dead

Süre: 101dk
Tür: Korku
Yönetmen: George A. Romero
Senarist: George A. Romero
Yapımı: 1978 - ABD , İtalya

Philadelphia özel polis gücünden iki memur, Peter ve Roger, beyin yiyen zombiler tarafından ele geçirilen bir apartmanı temizledikten sonra yakındaki bir televizyon istasyonuna sığınırlar. Burada tanıştıkları iki televizyoncuyu da yanlarına alarak helikopterle binadan kaçarak bir alışveriş merkezine ulaşırlar. Erzak almak üzere kısa bir süre için uğradıkları alışveriş merkezinde hesapladıklarından daha fazla kalmaları gerekir, çünkü anlaşılmayan bir nedenle tüm zombiler bu binaya girmeye çalışır.