2024'ün Şu Ana Kadarki En İyi 10 Filmi!

Şu ana kadar 2024 yılı içerisinde çıkan en iyi filmleri sizler için derledik!

2024 yılı, filmler açısından 2023'ün seviyesine ulaşma zorluğuna rağmen, sinemalarda ve dijital platformlarda harika kaliteli filmler karşımıza çıktı. En iyiler arasında franchise devam filmleri, orijinal hikayeler ve övgüyü hak eden bir ön film bulunuyor. Gişe rekorları kırmayan, ancak keşfedilmeye değer bağımsız yapımlar ve dijital platformlardaki inciler de listede yer aldı.

2024’ün en iyi filmlerini sizler için listeledik ve nihai ilk 10’u oluşturduk.

1. Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki

Orijinal İsmi: Dune: Part Two

Süre: 165dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2024 - ABD

Paul Atreides, Baharat adlı bir metayı koruyan dev solucanların olduğu çöl gezegeninde göçebelerin Mesihi olur. Baharat insanları gezginlere, mistiklere ve hatta delilere dönüştürebilir. Peki evrenlerinin yeni hükümdarı olmak için Paul hangi bedeli ödeyecek?

2. Rekabet

Orijinal İsmi: Challengers

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: Justin Kuritzkes
Yapımı: 2023 - ABD , İtalya

Film, tenis oyuncusu ve koç olan Tashi’nin hikayesine odaklanıyor. Tashi, kocası Art'ı vasat bir oyuncudan dünyaca ünlü bir Grand Slam şampiyonuna dönüştürüyor. Onu son yenilgi serisinden kurtarmak için, profesyonel turdaki en düşük turnuva seviyesine yakın bir “Challenger” etkinliğinde oynamasını sağlıyor. Art, burada kendini bir zamanlar umut verici ama şimdi sönmüş halde olan Patrick’in karşısında buluyor. Ama Patrick herhangi bir oyuncu değil; Art’ın eski en iyi arkadaşı ve Tashi'nin eski erkek arkadaşı.

3. Şeytanla Bir Gece

Orijinal İsmi: Late Night with the Devil

Süre: 86dk
Tür: Korku
Yapımı: 2023 - ABD , Avustralya

1977 yılında geçen film, Cadılar Bayramı’nda yapılan 'Gece Baykuşları' isimli talk show'da yaşananları konu alıyor. Johnny Carson'ın rakibi Jack Delroy, bütün ülkede uykusuzluk yaşayanların başvurduğu 'Gece Baykuşları' talk show'unun sunucusudur. Dizinin reytingleri Jack'in karının trajik ölümüyle düşüşe gecer. Talihini geri kazanmak için çaresiz kalan Jack, 31 Ekim 1977'de eşi benzeri olmayan bir Cadılar Bayramı etkinliği planlar. Fakat kötülüğü Amerika'nın oturma odalarına salmak üzere olduğunun farkında değildir.

4. Ters Yüz 2

Orijinal İsmi: Inside Out 2

Süre: 96dk
Tür: Animasyon , Aile , Dram , Komedi , Macera
Yönetmen: Kelsey Mann
Senarist: Meg LeFauve
Yapımı: 2024 - ABD

"Ters Yüz" filminin devam filmi olan bu yapımda yine Riley karakterine eşlik ederken, ergenlik yıllarına giriş yapan genç karakterin yeni duyguları keşfetmesine tanık olacağız.

5. Furiosa: Bir Mad Max Destanı

Orijinal İsmi: Furiosa: A Mad Max Saga

Süre: 148dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2024 - ABD , Avustralya

Film, savaşçı Furiosa'nın 'Fury Road'da Mad Max ile bir araya gelmeden önceki başlangıç ​​hikayesine odaklanıyor. Bu başlangıç ​​hikayesinde, genç Furiosa kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus'un liderliğindeki büyük Biker Horde’un eline düşer. Daha sonra ise Joe'ya transfer olur. Sadakati kimseye bağlı olmayan Furiosa, Waseland’de gizemli bir savaşçı ile değerli bir emtia olan petrolü kendi ellerine almak için ortaklık kurar.

6. Hit Man

Orijinal İsmi: Hitman

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik , Suç
Yönetmen: Richard Linklater
Yapımı: 2023 - ABD

Üniversite profesörü Gary, şehrin polis teşkilatında ek iş yapar ve görev için bir tetikçi kılığına girmesiyle hayatı değişir. Madison, kendisinin ‘Kiralık Katil’ hizmetinden yararlanmak isteyince aralarında oluşan çekim, ikisini de zorlayıcı durumlara sürükleyecektir.

7. İç Savaş

Orijinal İsmi: Civil War

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere , Finlandiya

Film Amerika'da; hükümet güçlerinin sivillere saldırdığı, gazetecilerin başkentte vurulduğu bir iç savaş sırasında gerçekleşenlere odaklanıyor.

8. I Saw the TV Glow

Orijinal İsmi: I Saw the TV Glow

Süre: 100dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Jane Schoenbrun
Senarist: Jane Schoenbrun
Yapımı: 2024 - ABD

İki genç sevdikleri doğaüstü televizyon dizisi üzerinden arkadaşlık kurarlar. Fakat dizi gizemli bir şekilde iptal edilir.

9. Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık

Orijinal İsmi: Kingdom of the Planet of the Apes

Süre: 145dk
Yönetmen: Wes Ball
Senarist: Wes Ball
Yapımı: 2024 - ABD

Sezar'ın saltanatından yıllar sonra genç bir maymun, kendisine geçmişle ilgili öğretilen her şeyi sorgulamasına ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasına yol açacak bir yolculuğa çıkar.

10. Dublör

Orijinal İsmi: The Fall Guy

Süre: 127dk
Tür: Aksiyon , Komedi
Yönetmen: David Leitch
Senarist: Drew Pearce
Yapımı: 2024 - ABD

Colt Seavers, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığına odaklanmak için bir yıl önce işi bırakmış bir dublördür. Fakat eski sevgilisi Jody Moreno'nun yönettiği dev bütçeli stüdyo filminin yıldızı ortadan kaybolunca onu bulmak Seavers'a düşer.