Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Sandra Bullock Filmleri

Sandra Bullock'un en iyi filmlerini sizler için derledik!

Birçok filmde rol almış olan Sandra Bullock'un en iyi filmlerini sıralamak için harika bir zaman, çünkü bugün onun 60. yaş günü!

Sandra Bullock, Hollywood'un en büyük yıldızlarından biri olduğu kesin. Üç on yılı aşkın kariyerinde, romantizmden bilim kurguya, gerilimden dramaya kadar birçok türde rol aldı. Her rolde dönüştürücü bir performans sergileyerek, her durumda dikkat çekici bir performans ortaya koydu.

Bullock'un filmografisi, gözyaşları, kahkahalar, tehlike anları ve içimizi ısıtan anlarla dolu. İşinde çok yönlülüğünü her rolünde gösteriyor.

Bu listeyi oluştururken iyi olandan harikaya kadar uzanan filmlerini keşfetmek çok eğlenceli olacak!

1. Umut Dalgaları

Orijinal İsmi: Hope Floats

Süre: 114dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Forest Whitaker
Senarist: Steven Rogers
Yapımı: 1998 - ABD

Birdee, hayatını hep umutları ile sürüklemiş, gençlik aşkı ile evlenerek mutlu bir yuvada çocuğu ile yaşayan genç bir kadındır. Oysa ki yaşamındaki hemen herşey bir oyundan ibarettir. Dünyası tıpkı buzdan bir ev gibi eriyip gider. En yakın arakadaşı onu en çok sevdiğiyle aldatmıştır. Bunu da birlikte katıldıkları bir televizyon programında itiraf eder. Gidecek hiç bir yeri yoktur. Doğduğu kasabaya geri döner. Fakat programı burada herkes seyretmiştir. Artık hayattan başka sığınacak yeri yoktur. Kızını alıp büyüdüğü şehre annesinin yanına geri döner. Birdee ve kızı için zor günler başlamıştır. Annesi garip bir kadındır. Babası ise geçirdiği beyin kanaması sonucu hiç kimseyi tanıyamaz hale gelmiştir. Kız kardeş Hollywood’a gitmiş, oğlunu da annesine bırakmıştır. Birdee, eve kapanır ve insanlardan uzaklaşır. Bu arada annesi aracılığıyla tanıştığı Justin de başka yerlerde yaşamayı deneyip başarılı olamayan ve geri dönen biridir. Herşeyin kötü gittiği bir dönemde Justin, Birdee için yeni bir güç ve umut olmuştur. 

2. Göl Evi

Orijinal İsmi: The Lake House

Süre: 99dk
Tür: Dram , Gizem , Romantik
Yönetmen: Alejandro Agresti
Senarist: David Auburn
Yapımı: 2006 - ABD , Güney Kore

Hayatında bir değişiklik yapma vaktinin geldiğini hisseden Dr. Kate Forster stajını tamamladığı yerel İllinois hastanesinden ayrılarak hasta trafiğinin yoğun olduğu Chicago'da bir hastanede çalışmayı kabul eder. Geride bırakmaktan üzüntü duyduğu tek şey kiralamış olduğu güzel evdir. Kate şehre doğru yola çıkmadan önce evin bir sonraki sakini için posta kutusuna bir not bırakır. Bu notta kendisine gelen mektuplar için yeni adresini bırakır ve kapının üzerindeki gizemli pati izlerinin kendisi taşınırken de orada olduğunu açıklar. Evin yeni kiracısı Alex eve geldiğinde ise hiçbir yerde pati izinden eser yoktur. Kate ve Alex göl evinin posta kutusu aracılığıyla yazışmayı sürdürürken, inanılmaz ve imkansız bir şekilde iki ayrı yılda yaşadıklarını görürler.

3. Aşka İki Hafta

Orijinal İsmi: Two Weeks Notice

Süre: 101dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Marc Lawrence (i)
Senarist: Marc Lawrence (i)
Yapımı: 2002 - ABD

Avukat Lucy Kelson dünyayı kurtarmak istiyordu ama onun yerine yakışıklı ve çaresiz milyarder patronu George Wade için kravat seçiyor ve olması muhtemel kız arkadaşlarla görüşmeler yapıyordu. Peki Lucy bunun için mi Harvard'da hukuk okumuştu. Yaşadıklarından sonunda bıkan Lucy patronuna bir ihbarname göndermeye karar verir. Fakat Wade'in Cupitin de yardımıyla başka planları vardır.

4. 28 Gün

Orijinal İsmi: 28 Days

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Betty Thomas
Senarist: Susannah Grant
Yapımı: 2000 - ABD

Gwen Cummings, New York'lu başarılı bir yazar ve aynı zamanda hızlı yaşamayı seven, herkesin favorisi bir parti kızıdır. Dans klüpleri ve barlar arasında mekik dokuduğu bu yaşamını, çekici, yakışıklı ve hayatınvahşi yanlarına kendisi kadar tutkulu erkek arkadaşı Jasper ile paylaşmaktadır. Hayat Gwen için sadece eğlenmekten ibarettir. Ta ki kızkardeşi Lily'nin düğününde sarhoş olup limuzini kullanmaya kalkana kadar. Bu çirkin şovu Gwen'e mahkeme tarafından verilen 28 günlük rehabilitasyon cezasına mal olur.Burada Gwen, hiç alışık olmadığı kurallarla ve adetler ile tanışır. Ayrıca, Eddie, Gerhardt, Oliver, Andrea, Roshanda ve Bobbie Jean gibi dostlar edinir.Tam bir şehir kızı olan Gwen, onlara uymamakta kararlıdır. Ama bu kararlılığı, danışman Cornell ile tanışınca eski gücünü yitirmeye başlayacaktır. Cornell onu etrafına dikkatlice ördüğü savunma mekanizmalarından kurtarmaya başlayacak, ve gerçekten kim olduğunu düşünmeye zorlayacaktır. Sonunda Gwen, grubundaki insanların arkadaşlığı yardımıyla eski sinmişliğinden kurtulacak ve hayatını geri alabilmek için uzun bir mücadeleye girişeceketir. Belki de keşfedeceği şey, içinizin dışınızla bir olabileceğidir.

5. Teklif

Orijinal İsmi: The Proposal

Süre: 108dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Anne Fletcher
Senarist: Pete Chiarelli
Yapımı: 2009 - ABD

Bir kitap editörü, ülkede kalabilmek için erkek asistanıyla evlenmek zorundadır. Yeni çift, çocuğun ailesi ile tanışmak üzere Alaska'ya yolculuk yaptıklarında, sürpriz bir düğünle karşılaşırlar ancak peşlerindeki göçmenlik bürosu yetkililerini başlarından savmak için bu plâna sonuna kadar bağlı kalmak zorundadırlar.

6. Gerçeğin Peşinde

Orijinal İsmi: Infamous

Süre: 110dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Douglas McGrath
Yapımı: 2006 - ABD

Truman Capote gazetede Kansaslı bir ailenin cinayet haberini okur ve haber hakkında bir yazı yazmak üzere soluğu Kansas’da alır. Önce tanıklarla konuşur sonra sıra şüphelilere gelir. Birisi kararlılıkla konuşur ancak diğeri, Perry Smith çok az şey anlatır. Bu Capote’yi bir türlü tatmin etmez, hikaye hakında daha fazla şey öğrenmek ister ve böylece olağanüstü kitabı In Cold Blood için ona ilham veren olaylar başlar. Çok geçmeden Perry’le olan ilişkisi bir yazar ve karakteri ilişkisinden daha öte bir hal alır.

7. Kör Nokta

Orijinal İsmi: The Blind Side

Süre: 129dk
Tür: Dram
Yönetmen: John Lee Hancock
Senarist: John Lee Hancock
Yapımı: 2009 - ABD

Michael Lewis'in "The Blind Side: Evolution of the Game" adlı kitabından uyarlanan film evsiz bir çocukken iyi bir aile tarafından büyütülerek NFL'de en iyi oyuncu seçilen Michael Oher'in hayatını anlatıyor.

8. Cezalandırıcı

Orijinal İsmi: Demolition Man

Süre: 115dk
Yönetmen: Marco Brambilla
Yapımı: 1993 - ABD

1990'larda metropol teröristi Simon Phoenix, kamuya karşı işlediği suçlardan ötürü dondurularak buz içine hapsedilir. Onu adelete teslim eden ve sert metotlarıyla ünlü polis memuru John Spartan da Phoenix tarafından kurulan bir komploya kurban gider ve bir otobüs dolusu masum sivili öldürmekle suçlanarak aynı akıbete uğrar. 2032 yılında, şiddetten temizlenmiş ve sinir bozucu derecede sorunsuz görünen San Angeles'te Phoenix yanlışlıkla serbest kalır ve şiddetle başetmeye hiç de alışık olmayan polis teşkilatı dehşete kapılarak Spartan'ı da uykusundan uyandırır ve yardımını istemek zorunda kalır. Burada sempatik kadın polis Lenina Huxley ile uyumsuz bir çift oluştururlar.

9. Ateşli Aynasızlar

Orijinal İsmi: The Heat

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Paul Feig
Senarist: Katie Dippold
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

FBi ajanı olan Katerina James, Rus gangster çetesini çökertmek için ona yeni bir ortak atanır. Ancak bu ortak Boston polis departmanındaki kaçıklığıyla tanınan Shannon Mullins’dir. Rus çetesini çökertmek için yola çıkacak olan bu iki kafadarın komik maceralarında, başlarına türlü olaylar gelecek. 

10. İnternette Av

Orijinal İsmi: The Net

Süre: 114dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Irwin Winkler
Yapımı: 1995 - ABD

Angela Bennett bir bilgisayar uzmanıdır. Bilgisayarlar dışındaki tek aktivitesi, annesini görmek olan Bennett birgün İnternet üzerinden konuştuğu arkadaşı Dale Hessman'dan bir program alır. Program bir şifre-çözücü olarak tasarlanır. O gece, Hessman bir uçak kazasında ölür. Angela bu sırada elindeki diskte gizli bilgiler olduğunu keşfeder. Ancak sanal dünya, Bennett'e acı sürprizler hazırlamış durumdadır.