IndieWire'a Göre 2024'ün Şu Ana Kadarki En İyi Filmleri

Bu sene vizyona giren en iyi filmlere göz atmaya ne dersiniz?

2024'ü yarıladığımız yaz ayları, geçirdiğimiz seneyi gözden geçirmek için harika bir fırsat! Bu sene çok konuşulan "Rekabet"ten "Furiosa: Bir Mad Max Destanı"na pek çok film vizyona girdi. Bu filmlerden en beğendiklerimizi sizler için listeledik.

İndieWire'ın yaptığı bu listede seçilen filmlerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynakça: IndieWire

1. Furiosa: Bir Mad Max Destanı

Orijinal İsmi: Furiosa: A Mad Max Saga

Süre: 148dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2024 - ABD , Avustralya

Film, savaşçı Furiosa'nın (Anya Taylor-Joy) 'Fury Road'da Mad Max ile bir araya gelmeden önceki başlangıç ​​hikayesine odaklanıyor. 

Bu başlangıç ​​hikayesinde, genç Furiosa kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus'un (Chris Hemsworth) liderliğindeki büyük Biker Horde’un eline düşer. Daha sonra ise Joe'ya (Tom Burke) transfer olur. Sadakati kimseye bağlı olmayan Furiosa, Waseland’de gizemli bir savaşçı ile değerli bir emtia olan petrolü kendi ellerine almak için ortaklık kurar.

2. Janet Planet

Süre: 113dk
Tür: Dram
Yönetmen: Annie Baker
Senarist: Annie Baker
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

1991 yılında Batı Massachusetts'in kırsal kesiminde 11 yaşındaki Lacy, yaz tatilini evde kendi hayalgücü ve annesinin ona gösterdiği ilginin esiri bir şekilde geçirir. Aylar geçtikçe yörüngelerine üç ziyaretçi girer. Hepsini Janet cezbetmiştir.

3. Kötülük Diye Bir Şey Yok

Orijinal İsmi: Aku wa sonzai shinai

Süre: 106dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi
Yapımı: 2023 - Japonya

"Kötülük Diye Bir Şey Yok", Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı ve büyük jüri ödülünü kazandı. Filmin yönetmeni, 2022’de "Drive My Car" ile En İyi Uluslararası Film dalında Oscar kazanan  Ryusuke Hamaguchi.  Filmde, Takumi ve kızı Hana, Tokyo yakınlarındaki Mizubiki Köyü'nde yaşar. Köyün sakinleri, kuşaklar boyunca doğanın düzeni ve döngüsüyle uyum içinde yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Bir gün köy sakinleri, Takumi'nin evinin yakınında şehir sakinlerine doğaya rahat bir "kaçış" sunacak kamp alanı inşa etme planı olduğunu fark ederler. Yakındaki kentte sıkılanların kaçabilecekleri bir yer olarak sunulan bu yerin kuruluşu aslında kasabanın su kaynaklarını etkileyecek ve bölgenin ekolojik dengesini bozacaktır.

    4. Yaratık

    Orijinal İsmi: La Bête

    Süre: 146dk
    Yönetmen: Bertrand Bonello
    Yapımı: 2023 - Fransa , Kanada

    Duyguların bir tehdide dönüştüğü yakın gelecekte, Gabrielle (Léa Seydoux) sonunda kendisini önceki yaşamlarına çekecek ve onu her türlü güçlü duygudan kurtaracak bir makinede DNA'sını arındırmaya karar verir. Daha sonra Louis (George MacKay) ile tanışır ve sanki onu ezelden beri tanıyormuş gibi güçlü bir bağ hisseder. Film, 1910, 2014 ve 2044 olmak üzere üç ayrı dönemi kapsayan, türün sınırlarını aşan bir melodram.

    5. Rekabet

    Orijinal İsmi: Challengers

    Süre: 132dk
    Tür: Dram , Romantik
    Yönetmen: Luca Guadagnino
    Senarist: Justin Kuritzkes
    Yapımı: 2023 - ABD , İtalya

    Film, tenis oyuncusu ve koç olan Tashi’nin (Zendaya Coleman) hikayesine odaklanıyor. Tashi, kocası Art'ı (Mike Faist) vasat bir oyuncudan dünyaca ünlü bir Grand Slam şampiyonuna dönüştürüyor. Onu son yenilgi serisinden kurtarmak için, profesyonel turdaki en düşük turnuva seviyesine yakın bir “Challenger” etkinliğinde oynamasını sağlıyor. Art, burada kendini bir zamanlar umut verici ama şimdi sönmüş halde olan Patrick’in (Josh O'Connor) karşısında buluyor. Ama Patrick herhangi bir oyuncu değil; Art’ın eski en iyi arkadaşı ve Tashi'nin eski erkek arkadaşı.

    6. Love Lies Bleeding

    Orijinal İsmi: Love Lies Bleeding

    Süre: 104dk
    Tür: Gerilim , Romantik , Suç
    Yönetmen: Rose Glass
    Senarist: Rose Glass
    Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

    Ego, arzu ve Amerikan Rüyası ile beslenen bir romantizm hikayesi.

    7. MaXXXine

    Süre: 103dk
    Tür: Gizem , Korku , Suç
    Yönetmen: Ti West
    Senarist: Ti West
    Yapımı: 2024 - ABD

    1980lerin Hollywood'unda yetişkin film yıldızı olan ve oyuncu olma hayaliyle tutuşan Maxine Minx (Mia Goth), sonunda büyük şansını yakalar. Fakat gizemli bir katil Hollywood yıldızlarını takip eder ve Maxine'in kirli geçmişini ortaya çıkarma riski doğar.

    8. Bazen Ölmeyi Düşünüyorum

    Orijinal İsmi: Sometimes I Think About Dying

    Süre: 94dk
    Tür: Dram , Komedi , Romantik
    Yönetmen: Rachel Lambert
    Yapımı: 2022 - ABD

    İşte ya da evde olsun, zamanının büyük bir kısmını yalnız geçiren Fran (Daisy Ridley), bazen kendi ölümünü gözünde canlandırdığı hayaller kurarak vakit geçirir ve bu alışkanlığının hayatına renk kattığını düşünür. Bir gün Fran, bir iş arkadaşını gülümsetmeyi başarır ve bu olay kendi için bile sürpriz olur. Ardından olaylar, Fran'ın hayatında beklenmedik bir şekilde gelişmeye başlar: Bir buluşma, biraz sohbet, bir kıvılcım. Ancak Fran ile yeni tanıştığı kişi arasında aşmaları gereken tek bir engel vardır, o da Fran'in kendi iç dünyası ve kendisiyle olan mücadelesi.

    9. Stress Positions

    Orijinal İsmi: Stress Positions

    Süre: 95dk
    Tür: Komedi
    Yönetmen: Theda Hammel
    Senarist: Theda Hammel
    Yapımı: 2024 - ABD

    Terry, pandeminin ilk aylarında eski kocasının Brooklyn evine kapanmış; onun ayağını kırmış 19 yaşındaki Faslı model yeğeni Bahlul'e bakmaktadır.

    10. Do Not Expect Too Much from the End of the World

    Orijinal İsmi: Do Not Expect Too Much From the End of the World

    Tür: Dram , Komedi
    Yönetmen: Radu Jude
    Senarist: Radu Jude

    Fazla çalışan ve az maaş alan bir yapım asistanı, çok uluslu bir şirket tarafından yaptırılan bir işyeri güvenliği videosunu çekmek zorundadır. Ancak görüşülen kişi, kendisini şirketin anlatısına uyacak şekilde hikayesini yeniden keşfetmeye zorlayan bir açıklama yapar.