Son 6 Ayda Platformlarda En Çok İzlenen Diziler

Geçtiğimiz altı ayın en popüler dizilerini keşfetmeye hazır mısınız?

Dünyanın en büyük yayın rehberi olan ve dünya çapında pek çok farklı film ve dizi platformuna aynı havuzdan ulaşmayı sağlayan JustWatch'un verilerine göre yaptığımız bu listede Türkiye'de son altı ayda en çok izlenmiş en popüler diziler sırasıyla yer alıyor.

İyi seyirler!

Kaynakça: JustWatch

1. Prens

Orijinal İsmi: Prens

Süre: 40dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Bülent İşbilen
Yapımı: 2023 - Türkiye

Platform: BluTV, TV Plus

Bongomia Hükümdarlığı’nın ciddiye alınmayan veliahtı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği ortanca kardeş ‘Prens’ (Giray Altınok), krallığın dengelerini değiştirecek. 

2. House of the Dragon

Platform: BluTV

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer aldığı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor.

3. Fallout

Platform: Amazon Prime

Aynı isimli video oyununun uyarlaması olan dizi, post-apokaliptik bir Amerika'da geçiyor.

Gelecekte, nükleer katliamın yol açtığı kıyamet sonrası Los Angeles'ta vatandaşlar kendilerini radyasyondan, mutantlardan ve haydutlardan korumak için yeraltı sığınaklarında yaşamak zorunda kalır.

4. Shogun

Platform: Disney Plus

17. yüzyılda Japonya'da geçen bu hikayede John Blackthorne, aykırı birinden bir samuraya dönüşme yolculuğuna çıkar. Bu sırada Japon Lider Toranaga tarafından bir piyon olarak kullanılır. 

5. Sokağın Çocukları

Orijinal İsmi: Sokağın Çocukları

Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yapımı: 2020 - Türkiye

Platform: BluTV, TV Plus

Adaletin herkese eşit şekilde ulaşmadığı yerlerde, insanlar kendi adaletlerini sağlama yoluna gider. Bir grup gencin de sokaklarında yaşarken, kendi adaletlerini sağlamaktan başka şansı yoktur. 23 yaşında olan Murat, gözü pek bir delikanlıdır. Dul annesi ve iki kardeşi ile birlikte yaşayan Murat, yeri gelir küçük kardeşine babalık eder, yeri gelir ondan yaşça büyük olan abisine nasihat verir. Annesinin dayanağı olan Murat, ailesi ile birlikte hayata tutunmaya çalışır. Aynı zamanda cesareti ve aklı ile mahallenin abisi Şehmuz’un gözde adamlarındandır. Fakat Şehmuz’un Murat’ı seçmesi güç dengesini değiştirecektir. Murat bir yandan ailesine göz kulak olmaya çalışırken bir yandan da Şehmuz’un gözüne girmeye çalışmaktadır. Her seçim, bir vazgeçişi beraberinde getirecektir.

6. The Walking Dead: The Ones Who Live

Orijinal İsmi: The Walking Dead: The Ones Who Live

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Gregory Nicotero
Yapımı: 2024 - ABD , İngiltere

Platform: TV Plus

Rick Grimes ve Michonne'un aşkı, değişen dünya düzeniyle değişime uğradı. Durdurulamaz bir güçle ayrı düşen aşıklar daha önce hiç karşı karşıya kalmadıkları bu durumla baş edip birbirlerini bulabilecekler midir?

7. Bridgerton

Platform: Netflix

Bridgerton ailesinin her sezon farklı bir kardeşine odaklanan dizide sekiz kardeş, Londra yüksek sosyetesinde aşkı ve mutluluğu arıyor.

İlk sezonda Londra sosyetesindeki rekabetçi evlilik piyasasına ilk kez giren, nüfuz sahibi Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton'ın (Phoebe Dynevor) hikayesi konu alınıyor.

İkinci sezonda ailenin en büyüğü Vikont Anthony'nin (Jonathan Bailey) mükemmel bir eş bulma çabası anlatılıyor.

Üçüncü sezonda ise Penelope Featherington (Nicola Coughlan), yıllardır aşık olduğu Colin Bridgerton'ın (Luke Newton) ilgisini üzerine çekmeyi düşlüyor.

8. Avatar: Son Hava Bükücü

Platform: Netflix

"Avatar: Son Hava Bükücü", dört elementle ilişkilendirilen uluslara bölünmüş bir dünyada geçen bir hikayeyi anlatıyor. Her ulustan "bükücüler", dövüş sanatları aracılığıyla bir elementi kontrol etme yeteneğine sahiptir, ancak Avatar, dört elementi de kontrol edebilir. Avatar, yani Aang (Gordon Cormier), dünyaya denge getirmek için görevlendirilmiştir ve dostlarıyla birlikte Ateş Lordu Ozai (Daniel Dae Kim) ve Ateş Ulusu'nun yürüttüğü yıkıcı savaşı durdurmak için çalışır.

9. Kıyma

Platform: BluTV, TV Plus

3 yıl hapis yattıktan sonra serbest kaldıklarında Ömer, Poyraz ve Tufan Adana’dan İstanbul’a gider ve bir kebapçı dükkanı açarlar. Artık yasadışı işlere bulaşmayacaklarını düşünseler de işler sandıkları kadar kolay gitmez. Dükkan kiralarken dolandırılınca paralarını geri almak için başladıkları yolculuk onları yeni bir dünyaya sokar.

10. Zaman Çarkı

Orijinal İsmi: The Wheel of Time

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Uta Briesewitz
Senarist: Rafe lee Judkins
Yapımı: 2021 - ABD

Platform: Amazon Prime

Sihrin var olduğu, ancak yalnızca bazılarının erişebildiği yüksek bir fantezi dünyasından geçen Moiraine adında bir kadının yolu beş genç erkek ve kadınla kesişir.