Tüm Zamanların En İyi 20 Fantastik Romantik Filmi

Tüm zamanların en iyi fantastik romantik türdeki filmlerini sizler için derledik!

Yıllardan beri fantastik-romantik türü, büyülü dünyalara kaçmamızı sağlıyor diyebiliriz. Mistik yaratıklar, epik savaşlar veya tutkulu aşklarla bezenmiş duygusal hikayeler çoğumuzu kolaylıkla içine çekiyor. Bu hikayelerde karakterler zorluklarla güçlenir ve mutlu sona ulaşır, bize de onlara eşlik etmek düşer.

İşte, fantezi ve romansın heyecan, tehlike ve tutkusunu en iyi şekilde yansıtan filmleri derlediğimiz listemizle karşınızdayız!

İyi seyirler!

1. Muhteşem Yaratıklar

Orijinal İsmi: Beautiful Creatures

Süre: 124dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Richard LaGravenese
Yapımı: 2013 - ABD

Ethan Wate, küçük güney kasabasından kaçmayı arzular. Gizemli yeni bir kız olan Lena Duchannes ile tanışır. Birlikte, aileleri, geçmişleri ve kasabaları hakkında karanlık sırları ortaya çıkarırlar.

2. Keşke 30 Olsam

Orijinal İsmi: 13 Going On 30

Süre: 97dk
Yönetmen: Gary Winick
Yapımı: 2004 - ABD

En iyi arkadaşı ve komşusu Matt Flamhaff’ten başka zaman geçirecek kimsesinin olmamasından sıkılan Jenna, 13. yaş gününe okulun havalı çocuklarını davet eder. Ama parti tam bir felakettir. “Cennette Yedi Dakika” oyunu için dolaba kilitlenen Jenna orada tek başına bırakılır ve kendini küçük düşmüş hisseder. Dolapta yalnız kalan Jenna tüm kalbiyle bir dilek tutar: Bir yetişkin olsam da, hep istediğim hayata kavuşsam diye geçirir içinden. Mucizevi bir şekilde dileği gerçek olur.

3. Makas Eller

Orijinal İsmi: Edward Scissorhands

Süre: 105dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Tim Burton
Yapımı: 1990 - ABD

Mucidinin ani ölümü, Edward’ın elleri yapılmadan yarıda kalmasına yolaçar, elleri yerine uzun, keskin metal parçaları vardır. Edward merhametli bir Avon hanımefendisi onu ailesiyle beraber yaşamak üzere evine götürene kadar karanlıkta yalnız yaşar. Ve sonra da Suburbia isimli pastel cennetteki fantastik maceraları başlar.

4. Palm Springs

Orijinal İsmi: Palm Springs

Süre: 90dk
Yönetmen: Max Barbakow
Senarist: Andy Sierra
Yapımı: 2020 - ABD

Umursamaz Nyles ve gönülsüz nedime Sarah Palm Springs’te bir düğünde karşılaşır. Fakat düğünün olduğu günü tekrardan yaşadıkları bir döngüde olduklarını fark edince işler karışır. İkili ne düğünden, ne birbirlerinden ne de kendilerinden kaçabilir.

5. Hayalet

Orijinal İsmi: Ghost

Süre: 127dk
Yönetmen: Jerry Zucker
Senarist: Bruce Joel Rubin
Yapımı: 1990 - ABD

Sam ve Molly birbirlerine delicesine aşık bir çift. Yeni bir apartmana taşınan çift, yolda serseriler tarafından saldırıya uğruyor ve Sam kavga sırasında öldürülüyor. Ancak Sam bir hayalet olarak yaşamayı sürdürüyor ve sevgilisini tehlikelerden uzak tutmak ve kendi ölümünü planlayanları bulmak için işin inceliklerini öğrenmeye başlıyor. Bu arada insanlarla bir falcı aracılığıyla iletişim kurmayı başaran Sam, adım adım "öteki dünyaya" ilerlerken Molly'e daha çok aşık olmaktan kendisini alamıyor.

6. Zaman Yolcusunun Karısı

Orijinal İsmi: The Time Traveler's Wife

Süre: 108dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Robert Schwentke
Senarist: Bruce Joel Rubin
Yapımı: 2009 - ABD

Audrey Niffenegger ‘in 2003 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan film, Chicago’da kütüphaneci olan Henry DeTamble‘ın sahip olduğu genetik bir bozukluk neticesinde istem dışı olarak zamanda yolculuk etmesini ve Clare Abshire adındaki bir ressama aşık olmasını anlatıyor. Fantastik bir aşk hikayesini konu alan filmde Henry ve Clare ‘in her şeye rağmen ilişkilerini ayakta tutma çabalarına şahit oluyoruz.

7. Avatar

Orijinal İsmi: Avatar

Süre: 162dk
Yönetmen: James Cameron
Senarist: James Cameron
Yapımı: 2009 - ABD , İngiltere

Film Na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor. Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na’vi halkının arasına gönderilir. Gezegendeki değerli enerji kaynaklarını elde etmelerine mani olarak görülen Na’vi halkının arasına sızmakla görevlendirilen Jake, güzel bir Na’vi olan Neytiri tarafından hayatı kurtarılınca her şey değişir.

8. Labirent

Orijinal İsmi: Labyrinth

Süre: 102dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Jim Henson
Yapımı: 1986 - ABD , İngiltere

Sarah için cumartesi akşamı üvey kardeşi Toby'e bakıclık yapmak eğlenceli bir fikir değildi. Toby'nin ağlamasından sıkılan Sarah, en sevdiği kitabı Labirent'teki Goblinlerin Toby'i kaçırdığını hayal eder. Fantezisi gerçek olunca Toby'i geri getirmek için illüzyonlar labirentine girer. Mistik yaratıklar tarafından korunan krallığın başında büyücü Goblin kralı vardır.

9. Suyun Sesi

Orijinal İsmi: The Shape of Water

Süre: 123dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Guillermo del Toro
Senarist: Guillermo del Toro
Yapımı: 2017 - ABD

Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Eliza Esposito, sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur. Laboratuar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilir. Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Eliza'yla çok yakın bir bağ kurar.

10. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı

Orijinal İsmi: Scott Pilgrim Vs. The World

Süre: 112dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Romantik
Yönetmen: Edgar Wright
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere , Japonya

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan film, günlerini basgitar çaldığı garaj grubu Sex Bob-omb'la birlikte geçiren 22 yaşındaki Scott Pilgrim'i konu alıyor. Kendisini terk ettikten sonra başarılı bir şarkıcı olan eski kız arkadaşını unutamayan Scott'ın hayatı, hayallerinin kızı Ramona V. Flowers ile karşılaşınca değişir. Fakat bu kızla birlikte olabilmek Ramona'nın süper güçlere sahip yedi eski sevgilisini yenmek zorundadır.

11. Joe Black

Orijinal İsmi: Meet Joe Black

Süre: 178dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Martin Brest
Senarist: Ron Osborn , Jeff Reno
Yapımı: 1998 - ABD

William Parrish, oldukça zengin bir medya patronudur. Çok düzenli giden aile hayatı günün birinde karmakarışık olur. Çünkü Joe Black adında bir adam çıkmış ve Parrish'in güzel kızı Suzan'a aşık olur. Ansızın gündeme gelen bu romantik ilişkinin sonuçları, hem Suzan hem de diğer aile bireyleri açısından çok karmaşık ve acı sonuçlar doğurur. Kızının kalbini çalan bu genç ve yakışıklı delikanlı, gerçekte kim? Black ile Suzan arasındaki ilişki özel bir bağlılığa dönüşürken, Parrish de yavaş yavaş yaşamına veda etmeye hazırlanır. Fakat yaklaşmakta olan ayrılık herkes için üzücü olacak gibidir.

12. Paris'te Gece Yarısı

Orijinal İsmi: Midnight in Paris

Süre: 94dk
Yönetmen: Woody Allen
Senarist: Woody Allen
Yapımı: 2011 - ABD , Fransa , İspanya

Sonbaharda evlenecek olan Amerikalı nişanlı çift Gil ve Inez, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçek üstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirir. Zira bu genç adam, Paris’e büyük bir aşk beslemeye başlar ve edebiyatçı kimliği ve tutkusu pekişir..

13. Alacakaranlık

Orijinal İsmi: Twilight

Süre: 121dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Catherine Hardwicke
Senarist: Melissa Rosenberg
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

On yedi yaşındaki Isabella Swan, babası Charlie ile birlikte yaşamak üzere küçük bir kasaba olan Forks, Washington’a taşınır. Burada yüz sekiz yaşında bir vampir olup on yedi yaşında görünen gizemli sınıf arkadaşı Edward Cullen ile tanışır. Edward ilk başlarda romantizmden uzak durmaya çalışsa da ikili sonrasında birbirlerine aşık olur. Üç göçebe vampir James, Victoria ve Laurent geldiğinde Bella’nın hayatı tehlikeye girer ve Edward’ın ailesi Alice, Carlisle, Esme, Jasper, Emmett ve Rosalie onun hayatını çok geç olmadan kurtarmaya çabalarlar.

14. Ella

Orijinal İsmi: Ella Enchanted

Süre: 96dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Tommy O'Haver
Yapımı: 2004 - İngiltere , İrlanda

Ella, doğumunda, sihirli bir özellikle ödüllendirilir: Kusursuz itaat. Kim ne derse desin, ne kadar tehlikeli ya da saçma olursa olsun, her türlü emiri koşulsuz yerine getirmelidir. Ella'nın zaten zor olan hayatı, babasının eve bir üvey anne ve iki kötü kalpli kardeş getirmesiyle kabusa döner. Üvey kardeşleri Hattie ve Olive'in acımasız emirler vererek kendisiyle eğlenmesinden rahatsız olan Elle, üzerindeki büyüyü bozabilmek için yollara düşer. Krallığın en tehlikeli ve karanlık ormanında bir Elf ile tanışır ve, ardından, kendisini Kral'ın kalesinde bulur. Burada genç Prens Char ile tanışır ve aralarında bir aşk başlar. Ella, Prens Char'ın da yardımıyla kaderini değiştirmeye çalışır.

15. Şahane Hayat

Orijinal İsmi: It's A Wonderful Life

Süre: 130dk
Tür: Aile , Dram , Fantastik
Yönetmen: Frank Capra
Yapımı: 1946 - ABD

Çaresizce bunalımda olan bir iş adamına, hiç var olmamış olsaydı hayatın nasıl olacağını göstermek için Cennetten bir melek gönderilir.

16. Zamanda Aşk

Orijinal İsmi: About Time

Süre: 123dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Richard Curtis
Senarist: Richard Curtis
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Genç yaştaki Tim Lake, ailesiyle birlikte sıra dışı bir yeteneğe sahiptir: Tim hayatının farklı yönlerini değiştirmek için bu özelliğini kullanmaya başlar. Mary adında bir kıza aşık olur çalışmak için Londra'ya taşınır. Tim gizli yeteneği ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirir ama genç adam yakın zamanda her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini fark eder.

17. Ölümsüz Aşk

Orijinal İsmi: The Age Of Adaline

Süre: 112dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Lee Toland Krieger
Yapımı: 2015 - ABD

Adaline gerçidiği bir kazanın ardından ölümsüz olur, sonsuza dek 29 yaşında kalacaktır. Bu şekilde 80 yıl yaşamış, ancak sırrını kimseye açıklamamış ve kimseyle yakın bir ilişki kurmaz. Ancak hayırsever Ellis Jones ile tanışması hayata ve aşka bakışını kökünden değiştirir. Jones'un ailesiyle gerçidiği bir haftasonu esnasında Adaline, çok önemli bir karara varacaktır.

18. All of Us Strangers

Orijinal İsmi: Strangers

Süre: 103dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Andrew Haigh
Senarist: Andrew Haigh
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Yapım, günümüz Londra'sında neredeyse boş olan evinde bir gece tesadüfen günlük hayatının ritmini bozan gizemli komşusu Harry ile karşılaşan Adam adlı bir senaristin hikayesini anlatıyor.

19. Yıldız Tozu

Orijinal İsmi: Stardust

Süre: 127dk
Yönetmen: Matthew Vaughn
Senarist: Jane Goldman
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere , İzlanda

"Stardust”ta sevdiği kadının kalbini kazanabilmek için Yvaine adlı yıldızı sönmek üzere olan bir oyuncuya yeniden hayat vermeye söz veren Tristian’ın öyküsü anlatılır. Tristian ile Yvaine beraber çıktıkları macerada Kaptan Shakespeare adlı bir korsan ve şeytani ruhlu bir cadıyla yüz yüze gelmek zorunda kalacaklar.

20. Prenses Gelin

Orijinal İsmi: The Princess Bride

Süre: 99dk
Yönetmen: Rob Reiner
Senarist: William Goldman
Yapımı: 1987 - ABD

William Goldman'ın romanından sinemaya uyarlanan film, bir kahraman tarafından kurtarılan güzel prensesin fantastik hikáyesini konu alıyor. Filmde imkansız bir aşkın öyküsü büyükbaba tarafından torununa anlatılıyor.