Guillermo del Toro'nun Şiddetle Tavsiye Ettiği 10 Film

Çok sevilen yönetmen Guillermo del Toro'nun şiddetle tavsiye ettiği filmleri sizler için derledik!

Guillermo del Toro, "Hellboy", "The Shape of Water", "Pacific Rim" ve "Nightmare Alley" gibi filmleriyle tanınan Meksikalı bir yönetmendir. Korku ve canavar temalarıyla özgün bir sinematik kimlik yarattı. 2018'de "The Shape of Water" ile Oscar kazanarak, eleştirmenlerce beğenilen tuhaf ama güzel tarzını doğruladı.

İşte Guillermo del Toro'nun tavsiye ettiği filmler!

İyi seyirler!

1. Kansız

Orijinal İsmi: Blood Simple

Süre: 97dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen
Senarist: Joel Coen , Ethan Coen
Yapımı: 1984 - ABD

Zengin ve kıskanç bir adam olan Julian Marty, kendisini aldattığını düşündüğü karısı Abby'yi öldürmesi için özel bir dedektif Visser'ı kiralar. Abby'nin aşık olduğu kişi salon işleten Marty'nin barmenlerinden biri olan Ray'dir. Dedektif Visser, kendince başka planlar yapmaya kalkınca işler karışır.

2. Les yeux sans visage

Orijinal İsmi: Eyes Without A Face

Süre: 84dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Georges Franju
Yapımı: 1960 - Fransa , İtalya

Organ nakli konusunda yaptığı araştırmalarla ünlenmiş Doktor Génessier, yıllar önce bir trafik kazasında karısını kaybetmiştir. Bir süre önce kaybolduğunu ihbar ettiği kızının ölüm haberini alan doktor bir kez daha yıkılır. Oysa gerçek tamamen farklıdır. Doktorun kızı Christiane, annesi ile birlikte geçirdiği kazada feci şekilde yaralanmıştır ve yüzünü kaybetmiştir. Christianenin yüzünü eski haline döndürmeye yemin etmiş Dr. Génessier, düzmece bir cenaze ayarlamıştır. Sırada kızına yeni bir yüz bulmaya gelmiştir. Bunun için yardımcısı Louisa ile birlikte doktor genç kızları kaçırmaya ve ameliyat etmeye başlar. Geçridği her ameliyat, Christiane için ayrı bir hayal kırıklığı anlamına gelecektir.

3. Frankenstein

Parlak bir tıp öğrencisi olan Henry Frankenstein'ın ölmüş insan parçalarından yeni bir canlı insan yaratmak gibi bir saplantısı vardır. Issız bir tepedeki taştan bir şatoya çekilerek, gözlerden uzak bir şekilde çalışmalarına başlar. Ona akıl sınırlarını zorlayan çalışmalarında kambur ve kötücül asistanı Fritz eşlik etmektedir. Sonunda dünyadaki yaşamında kaynağı olduğuna inandığı atmosferdeki elektrik akımını kullanarak hilkat garibesi canavarına hayat vermeyi başaran Henry Frankenstein ne yazık ki mutlu olamayacaktır. Zira Fritz, yaratık için bir suçlunun beynini bulmuştur. Ne yazık ki Henry'nin bu sebeple zindana kapatacağı yeni hayat bulmuş yaratık da pek mutlu sayılmaz. Fritz'in eziyetlerine dayanamayan yaratık bir gün zalim kamburu öldürerek kaçar.

4. Sekiz Buçuk

Orijinal İsmi: 8½ / 8.5

Süre: 139dk
Tür: Dram
Yönetmen: Federico Fellini
Yapımı: 1963 - Fransa , İtalya

Dünyaca tanınmış İtalyan yönetmen Guido Anselmi, yaratıcı ve kişisel bir krizin tam ortasındadır. Yeni filmi için aynı anda birkaç proje üzerinde çalışmakta, fakat çocukluk anıları ve cinsel fantezileri onu rahat bırakmamaktadır. Yönetmen yaşamına bir türlü bir anlam verememekte ve yeni filmine başlayamamaktadır.   Kaçınılmaz olarak içine kapanarak yaşamdaki gelişmesine katkıda bulunan olayları değerlendirir: çocukluğu, kilise, ailesiyle ilişkileri, yaşamına giren kadınlar, ve bunların her birine eşlik eden türlü karabasanlar. Belki de yeni filminin malzemesini bunlar oluşturmalıdır. Guido, işinin saçmalığı, sanat ve karşı cinsle olan ilişkileri ve insanın varoluşunun anlamı üzerinde düşünmeye başlar.

5. Bir Hayalet Hikayesi

Orijinal İsmi: A Ghost Story

Süre: 92dk
Tür: Dram , Fantastik
Yönetmen: David Lowery
Senarist: David Lowery
Yapımı: 2017 - ABD

Mirasın, sevginin, kaybın ve var olmanın muazzamlığının tekil keşfini anlatan bu filmde, yakın zamanda vefat etmiş, beyaz bir kumaşa sarınmış bir hayaletin ayrı kaldığı karısıyla yeniden iletişime geçmeyi denemek için banliyödeki evine geri döndüğü süreç anlatılıyor.

6. Körkütük

Orijinal İsmi: Another Round

Süre: 117dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Thomas Vinterberg
Senarist: Thomas Vinterberg
Yapımı: 2020 - Danimarka , Hollanda , İsveç

Bir doğum gününde bir araya gelen 4 öğretmen, kanlarında doğuştan alkol eksikliği olduğu ve bu eksikliğin gün boyunca kontrollü alkol tüketimiyle kapatılması sonucu, insanın potansiyeline ulaşacağını ileri süren teoriden hareketle bir deneye girişirler. Hepsi lise öğretmenleri olan dört arkadaş, kanlarında sabit bir alkol seviyesi bulundurarak hayatlarını iyileştireceklerine dair bir teoriyi test ediyor.

7. Canoa

Orijinal İsmi: Canoa

Süre: 116dk
Tür: Suç , Tarih
Yönetmen: Felipe Cazals
Yapımı: 1976 - Meksika

Bir grup üniversite çalışanı, bir yürüyüş gezisi sırasında küçük bir köye varır. Orada, yerel rahip, onları komünizmi yaymaya çalışan üniversite öğrencileri olmakla suçlar ve kasaba halkını onları linç etmeye yönlendirir.

8. Unutulmuşlar

Orijinal İsmi: Los Olvidados

Süre: 82dk
Tür: Dram
Yönetmen: Luis Buñuel
Yapımı: 1950 - Meksika

Meksika sokaklarında geçen hikayede, sokaklarda yaşayan çocukların ve fakir ailelerin çocuklarının dramı anlatılıyor. El Jaibo hapisten kaçar ve arkadaşlarıyla birlikte suç işlemeye devam eder. Jaibo, kendisini hapse attıran adamı da öldürünce işler daha karışık ve tehlikeli bir hal almaya başlar. Çarpık aile ilişkilerine, sistemin acımasızlığına çarpıcı bir bakış atan Luis Bunuel'in toplumsal düzeni eleştiren önemli filmlerinden biri.

9. Caniler Avcısı

Orijinal İsmi: The Night Of The Hunter

Süre: 93dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Charles Laughton
Senarist: James Agee
Yapımı: 1955 - ABD

Ben Harper 10.000 dolar için cinayet işliyor. Parayı saklıyor ve kızı Pearl ile oğlu John'a paranın yerini kimseye söylememelerini tembihliyor. Anneleri ile bile bu konuyu konuşmalarını yasaklıyor. Hapiste asılmayı beklerken hücre komşusu Preacher ile konuşmaya başlıyor. Paranın yerini soruyor ancak Ben bu tip olaylara hazırlıklı olduğu için cevap vermekten kaçınıyor. Preacher hapisten çıkınca Ber'in evini ve sakladığı paralarını bulmaya çalışıyor.

10. Sıkı Dostlar

Orijinal İsmi: Goodfellas

Süre: 145dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 1990 - ABD

Henry Hill, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adındaki iki gangsterle birlikte bir soygun düzenler. Jimmy ve Tommy, Henry'den başka soyguna karışan herkesi öldürür ve ardından mafyada hızlı bir yükselişe geçer. Gangster çetesi içinde hiyerarşik bir yapılanma vardır ve Henry bu durumu kendine yediremez.