Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Kevin Bacon Filmleri

Muhteşem oyuncu Kevin Bacon, bugün doğum gününü kutluyor!

8 Temmuz 1958'de dünyaya gelen oyuncu Kevin Bacon, bugün 66 yaşına giriyor. Bacon, kariyerine New York'taki Circle in the Square Theater School'da başladı. Bu da onu son derece popüler olan “Animal House” ve Neil Simon filmi “Only When I Laugh” filmlerindeki küçük rollere götürdü. İki yıl sonra, dansın yasak olduğu küçük bir kasaba hakkında bir film olan “Footloose”ta başrol oynayarak büyük bir başarı elde etti. 2009'da ise “Taking Chance” TV filmiyle Altın Küre kazandı.

İyi seyirler!

1. Animal House

Orijinal İsmi: Animal House

Süre: 109dk
Tür: Komedi
Yönetmen: John Landis
Yapımı: 1978 - ABD

Asla konmamış kurallara karşı gelmek gibi bir kötü alışkanlıkları vardı.Dekan Wormer, Faber Kolej'inin adı kötüye çıkmış öğrenci kulübünü okuldan attırmak için tamamı beyazlardan ve zengin çocuklarından oluşan kendisinin de desteklediği diğer öğrenci kulübünden yardım istemeye karar verir ve ortalık karışır.

2. 13. Cuma

Orijinal İsmi: Friday the 13th

Süre: 95dk
Tür: Korku
Yönetmen: Sean S. Cunningham
Yapımı: 1980 - ABD

Camp Crystal Lake on yıllar önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terkedilmiş bir gençlik kampıdır. Bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla, korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir.

3. The Woodsman

Orijinal İsmi: The Woodsman

Süre: 87dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Nicole Kassell
Yapımı: 2004 - ABD

Geçmişi hiçbir sey değiştiremez. Çocuk tacizi nedeniyle hapse giren Walter 12 yıl sonra yaşadığı yere döner ve yeni bir hayata başlamaya çalışır. Fakat bu o kadarda kolay olmayacaktır…Bir sahne oyunundan ekranlara taşınan film Deauville ve Flanders festivallerinden ödüllerle döndü, Sundance’te de beğeniyle karşılandı.

4. Bebeğimiz Olacak

Orijinal İsmi: She's Having A Baby

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: John Hughes
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1988 - ABD

Ailelerinin çılgınlar gibi onlardan bebek istediği yeni evli bir çiftin, bu durum karşısındaki bocalamaları anlatılıyor.

5. Çizgi Ötesi

Orijinal İsmi: Flatliners

Süre: 115dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: Joel Schumacher
Senarist: Peter Filardi
Yapımı: 1990 - ABD

Yaşamın öbür tarafını merak eden 5 tıp öğrencisi bir araya gelerek, beden fonksiyonlarını durdurup ölümün öbür tarafını görmeyi denerler. Fakat, diğer tarafa yapılan bu ziyaretler zamanla karanlık olayların ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

6. Vahşi Şeyler

Orijinal İsmi: Wild Things

Süre: 115dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: John McNaughton
Senarist: Stephen Peters
Yapımı: 1998 - ABD

Yakışıklı bir öğretmen, kendisine aşık bir öğrencisi tarafından tecavüzle suçlandıktan sonra, ikinci bir kız daha aynı suçlamayı yapar. Davayı araştıran dedektif ise çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını fark eder.

7. Footloose

Orijinal İsmi: Footloose

Süre: 107dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Herbert Ross
Senarist: Dean Pitchford
Yapımı: 1984 - ABD

Rock müzik ve dansın yasak olduğu tutucu bir kasabaya gelen 'şehir çocuğu' Ren McCormack, bu durumu 'düzeltmek' için elinden geleni yapacaktır.

8. Yeraltı Canavarı

Orijinal İsmi: Tremors

Süre: 96dk
Yönetmen: Ron Underwood
Yapımı: 1990 - ABD

Küçük bir çöl kasabası, insan yiyen dev bir yaratığın istilasına uğrar. Bacon ile Ward, kasabayı bu canavarlardan kurtarmak için harekete geçerler. İki genç adam, önce kasabanın delisini elektrik direğinin tepesinde ölü halde bulurlar. Komedi ve gerilimin iyi harmanlandığı, özel efektleri ve oyuncuların başarılı performansıyla öne çıkan zevkle izleyeceğiniz bir çalışma.

9. JFK

Orijinal İsmi: JFK

Süre: 189dk
Tür: Dram , Gerilim , Tarih
Yönetmen: Oliver Stone
Yapımı: 1991 - ABD , Fransa

Kennedy Ailesi'nin başına gelenlerin ardında kimler vardı? Yaşananlar birer tesadüf müydü, yoksa sistematik bir planın parçası mıydı? Oliver Stone'dan ABD iç siyasetine ve bir döneme damgasını vurmuş Kennedy Ailesi'ne yönelik çarpıcı bir araştırma. New Orleans baş savcısı Jim Garrison kendisini Başkan John F. Kennedy suikastı araştırması içinde bulur. FBI'dan gelen resmi açıklamayı kuşkulu bulan Garrison, suikastı araştırtırdıkça şüphelerinde haklı olduğunu anlayacaktır.

10. Vahşi Nehir

Orijinal İsmi: The River Wild

Süre: 135dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera
Yönetmen: Curtis Hanson
Senarist: Denis O'neill
Yapımı: 1994 - ABD

Hem oğlunun doğum gününü kutlamak hem de bir süredir sallantıda olan evliliğine şans vermek isteyen bir nehir rehberini canlandıran Oscar Ödüllü oyuncu Meryl Streep, sizi soluksuz bırakacak şüphe, heyecan ve aksiyon dolu bir gerilimle yine ekranlarda. Başlarda her şey yolunda gibi gözükürken tura katılan esrarengiz yabancılar, çiftin sakin giden yaşamını bir anda cehenneme çevirir.